Lucia Muntean lansează două noi volume într-un turneu prin ţară
https://www.ziarulmetropolis.ro/lucia-muntean-lanseaza-doua-noi-volume-intr-un-turneu-prin-tara/

„Povestea prietenilor din pădure” şi „Rime pentru cei mai mici“ (vol.2) sunt două noi titluri apărute în colecţia de cărţi educative pentru copii „Cărţile Lucia Muntean”, la Editura Genesis.

Un articol de Corina Vladov|1 octombrie 2013

„Povestea prietenilor din pădure” și „Rime pentru cei mai mici“ (vol.2) sunt două noi titluri apărute în colecția de cărți educative pentru copii „Cărțile Lucia Muntean”, la Editura Genesis.

În această toamnă, „Cărțile Lucia Muntean” adaugă două noi volume colecției deja existente, ajungând astfel la 17 titluri pentru copiii preșcolari între doi şi șapte ani. Proiect editorial românesc lansat în 2008, „Cărțile Lucia Muntean” contribuie cu o componentă puternic educativă în dezvoltarea carierei de cititor a „piticilor”, dar şi cu sfaturi practice adresate tinerilor părinți.

Fiecare titlu are o secțiune dedicată unde autoarea inițiază un dialog cu părinții, le povestește rolul pedagogic al cărții, ideea ce a stat în spatele ei și le împărtășește metode prin care părintele poate folosi cartea în relația cu cei mici.

„Cărțile Lucia Muntean” devin astfel prietenii cei mai buni ai copiilor și trădează vasta experiență de educator iubit a autoarei.

„Atunci când copiii mei m-au întrebat ce anume mă ține încă în priză ca educator, după aproape 40 de ani de activitate, m-au pus puțin pe gânduri. Am realizat că răspunsul la această întrebare s-a schimbat de-a lungul timpului, odată cu vârsta. Le-am răspuns, dupa un timp că, acum, ceea ce mă ține în priză e privilegiul de a fi martora, în fiecare zi, a firescului cu care copiii abordează situațiile de viață și relațiile dintre ei.

Așa am ajuns să scriu «Povestea prietenilor din pădure», o carte despre firescul şi naturalețea formării unei prietenii, dincolo de caracteristicile individuale ale fiecărui copil. Am continuat cu volumul 2 al «Rimelor pentru cei mai mici» pentru că este unul din cele mai apreciate titluri ale colecției și pentru că toți copiii s-au atașat spontan de ea și deja îi cunosc, pe de rost, toate poeziile“ declară autoarea, Lucia Muntean.

Copiii, ţinta poveştilor din „Cărţile Lucia Muntean“

„Povestea prietenilor din pădure” este o carte despre prietenie, așa cum este ea descoperită spontan de către copii. Deși sunt diferite unele de celelalte ca obiceiuri și preferințe de joacă, personajele adorabile ilustrate de Oana Ispir se întrec în propuneri năstrușnice și fapte bune până când, la finalul unei zile pline de aventuri, realizează că a fi împreună e mult mai interesant decât a fi la fel.

Volumul 2 din „Rime pentru cei mai mici” continuă seria titlurilor gândite special pentru a-i captiva pe copii, de la prima lor întâlnire cu cartea. Cititorii vor descoperi între paginile acestei cărți versuri instructive și amuzante despre familie, frați mai mici, jucării, anotimpuri, animale și personaje de poveste care își dau mâna cu cititorii și cu desenele încântătoare realizate de Livia Coloji pentru o experiență care se termină invariabil cu rugămintea: „Mami, hai s-o mai citim o dată!”. Cele două volume sunt ediții broșate (paperback), au apărut la editura Genesis, au 40 pagini și se adresează copiilor de peste trei, respectiv doi ani.

lucia muntean

„Cărţile Lucia Muntean“ – coperta volumului „Povestea prietenilor din pădure”

Luna aceasta, Lucia Muntean va avea o întâlnire cu micii cititorii, mămici, bunici sau tătici din Timișoara şi București, după ce în septembrie a fost la Cluj-Napoca. Evenimentele se vor desfășura în Librăriile Librarium, în zilele de 5 octombrie la Timişoara, respectiv 12 octombrie la Bucureşti şi urmează astfel, primului eveniment din acest turneu, desfășurat recent la Iaşi.

Cărțile Lucia Muntean se găsesc în rețelele de specialitate și magazinele online sau se pot comanda direct de pe www.luciamuntean.ro.

Cartea „Ghici, Ghici, Ghici, ce voi desena aici?”, ce pregătește copiii pentru scris și citit, într-o forma prietenoasă lor, beneficiază și de aplicație de iPhone si iPad, disponibilă în AppStore.

Credit foto: Cărţile Lucia Muntean, Facebook

10
/10
/19

Pe 9 octombrie 1967, Ernesto Guevara, supranumit „El Che”, a fost asasinat în Bolivia. Argentinianul a fost unul dintre liderii revoluției comuniste cubaneze. O jumătate de secol mai târziu, mitul Guevara încă rezistă. Cum și de ce?

09
/10
/19

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT s-a încheiat.

08
/10
/19

La începutul fiecărui octombrie la Iași se întâmplă un mic act de magie. Magia: România, așa cum o cunoaștem, este suspendată și în locul ei se pogoară un mare festival de literatură și traduceri, cum nu sunt multe pe bătrânul nostru continent (și pesemne niciunul dincoace de fosta noastră cortină de fier). FILIT (Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași) tocmai și-a încheiat cea de a șaptea ediție.

03
/10
/19

La început de octombrie, emisiunea „Garantat 100%” de la TVR 1 împlineşte 20 de ani. Realizatorul ei, Cătălin Ştefănescu, vine să-şi întâlnească telespectatorii cu ediţii în premieră, într-un decor complet nou, modern şi primitor în acelaşi timp. Noul Garantat 100% începe duminică, 6 octombrie, cu un dialog plin de substanţă cu psihoterapeuta Esther Perel.

02
/10
/19

Îndrăgitul scriitor Mihail Șișkin, considerat cel mai important autor rus contemporan și singurul care a primit toate cele trei mari premii literare ruseşti, va conferenția  marți, 8 octombrie 2019, de la ora 18.00, în Sala Mare a Ateneului Român, la invitația  Curtea Veche Publishing, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu”, în cadrul Conferințelor de la Ateneul Român.  

30
/09
/19

Mai vechi și mai noi, volumele pe care vi le propune Ziarul Metropolis în acest top subiectiv au în comun spiritul unui anotimp și, vorba unui romancier apreciat, „sentimentul unui sfârșit”.

28
/09
/19

În perioada 1–5 octombrie, scriitorul francez Lionel Duroy, autorul romanului Eugenia, o ambițioasă frescă a României anilor 1930–1940 inspirată de Jurnalul lui Mihail Sebastian, va fi prezent la București și la Iași, invitat de Festivalul Internațional de Literatură și Traducere (FILIT Iași) 2019, de Institutul Francez din România și de Editura Humanitas Fiction.

26
/09
/19

Octombrie este una dintre lunile preferate ale iubitorilor de literatură, de film, de teatru și, de ce nu, de festivaluri. Iată ce ne atrage atenția în mod special dintre spectaculoasele evenimente ale lunii!

24
/09
/19

Club Revdepov organizează la București un atelier intensiv de scriere creativă, în perioada 14 octombrie – 16 decembrie 2019, sub îndrumarea scriitorului Filip Florian. Masterclassul se adresează celor care scriu ficțiune și vor să învețe aplicat, din feedbackul primit pe texte de la scriitorul coordonator. Cele mai bune povestiri vor fi publicate după atelier în RevistadePovestiri.ro.

20
/09
/19

Marți, 8 octombrie 2019, îndrăgitul scriitor Mihail Șișkin, considerat cel mai important autor rus contemporan și singurul care a primit toate cele trei mari premii literare ruseşti, revine în București la invitația Curtea Veche Publishing, pentru o întâlnire cu publicul și o sesiune de autografe la Ateneul Român, începând cu ora 18.00. Intrarea la eveniment este gratuită și accesul în sală se va face până la ora 18.50.