Lucia Muntean lansează două noi volume într-un turneu prin ţară
https://www.ziarulmetropolis.ro/lucia-muntean-lanseaza-doua-noi-volume-intr-un-turneu-prin-tara/

„Povestea prietenilor din pădure” şi „Rime pentru cei mai mici“ (vol.2) sunt două noi titluri apărute în colecţia de cărţi educative pentru copii „Cărţile Lucia Muntean”, la Editura Genesis.

Un articol de Corina Vladov|1 octombrie 2013

„Povestea prietenilor din pădure” și „Rime pentru cei mai mici“ (vol.2) sunt două noi titluri apărute în colecția de cărți educative pentru copii „Cărțile Lucia Muntean”, la Editura Genesis.

În această toamnă, „Cărțile Lucia Muntean” adaugă două noi volume colecției deja existente, ajungând astfel la 17 titluri pentru copiii preșcolari între doi şi șapte ani. Proiect editorial românesc lansat în 2008, „Cărțile Lucia Muntean” contribuie cu o componentă puternic educativă în dezvoltarea carierei de cititor a „piticilor”, dar şi cu sfaturi practice adresate tinerilor părinți.

Fiecare titlu are o secțiune dedicată unde autoarea inițiază un dialog cu părinții, le povestește rolul pedagogic al cărții, ideea ce a stat în spatele ei și le împărtășește metode prin care părintele poate folosi cartea în relația cu cei mici.

„Cărțile Lucia Muntean” devin astfel prietenii cei mai buni ai copiilor și trădează vasta experiență de educator iubit a autoarei.

„Atunci când copiii mei m-au întrebat ce anume mă ține încă în priză ca educator, după aproape 40 de ani de activitate, m-au pus puțin pe gânduri. Am realizat că răspunsul la această întrebare s-a schimbat de-a lungul timpului, odată cu vârsta. Le-am răspuns, dupa un timp că, acum, ceea ce mă ține în priză e privilegiul de a fi martora, în fiecare zi, a firescului cu care copiii abordează situațiile de viață și relațiile dintre ei.

Așa am ajuns să scriu «Povestea prietenilor din pădure», o carte despre firescul şi naturalețea formării unei prietenii, dincolo de caracteristicile individuale ale fiecărui copil. Am continuat cu volumul 2 al «Rimelor pentru cei mai mici» pentru că este unul din cele mai apreciate titluri ale colecției și pentru că toți copiii s-au atașat spontan de ea și deja îi cunosc, pe de rost, toate poeziile“ declară autoarea, Lucia Muntean.

Copiii, ţinta poveştilor din „Cărţile Lucia Muntean“

„Povestea prietenilor din pădure” este o carte despre prietenie, așa cum este ea descoperită spontan de către copii. Deși sunt diferite unele de celelalte ca obiceiuri și preferințe de joacă, personajele adorabile ilustrate de Oana Ispir se întrec în propuneri năstrușnice și fapte bune până când, la finalul unei zile pline de aventuri, realizează că a fi împreună e mult mai interesant decât a fi la fel.

Volumul 2 din „Rime pentru cei mai mici” continuă seria titlurilor gândite special pentru a-i captiva pe copii, de la prima lor întâlnire cu cartea. Cititorii vor descoperi între paginile acestei cărți versuri instructive și amuzante despre familie, frați mai mici, jucării, anotimpuri, animale și personaje de poveste care își dau mâna cu cititorii și cu desenele încântătoare realizate de Livia Coloji pentru o experiență care se termină invariabil cu rugămintea: „Mami, hai s-o mai citim o dată!”. Cele două volume sunt ediții broșate (paperback), au apărut la editura Genesis, au 40 pagini și se adresează copiilor de peste trei, respectiv doi ani.

lucia muntean

„Cărţile Lucia Muntean“ – coperta volumului „Povestea prietenilor din pădure”

Luna aceasta, Lucia Muntean va avea o întâlnire cu micii cititorii, mămici, bunici sau tătici din Timișoara şi București, după ce în septembrie a fost la Cluj-Napoca. Evenimentele se vor desfășura în Librăriile Librarium, în zilele de 5 octombrie la Timişoara, respectiv 12 octombrie la Bucureşti şi urmează astfel, primului eveniment din acest turneu, desfășurat recent la Iaşi.

Cărțile Lucia Muntean se găsesc în rețelele de specialitate și magazinele online sau se pot comanda direct de pe www.luciamuntean.ro.

Cartea „Ghici, Ghici, Ghici, ce voi desena aici?”, ce pregătește copiii pentru scris și citit, într-o forma prietenoasă lor, beneficiază și de aplicație de iPhone si iPad, disponibilă în AppStore.

Credit foto: Cărţile Lucia Muntean, Facebook

25
/05
/18

Joi, 31 mai 2018, ora 19:00, la Apollo 111 Teatrul, are loc ceremonia de decernare a Premiului IOCAN pentru proză scurtă, ediția I. Evenimentul se desfășoară în prezența nominalizaților, autorilor Iocan (scriitori, fotografi, traducători) și a membrilor juriului, precum și a cititorilor de proză scurtă, se deschide și se închide cu un concert Adam's Nest.

24
/05
/18

Mihail Vakulovski este un extraordinar scriitor, traducător din limba rusă și, nu în ultimul rând, unul dintre cei mai iubiți librari din România. Are un doctorat în literatură. Originar din Basarabia, Mihail Vakulovski este stabilit la Brașov. Alegerile sale pentru lecturile lunii: Harms, Sorokin, Prilepin.

23
/05
/18

Scriitorul Mircea Cărtărescu numeşte moartea autorului american Philip Roth „încă una dintre catastrofele prin care trece literatura azi” şi spune că nu numai cărţile contează, ci şi prezenţa fizică a scriitorilor. Philip Roth, premiat de patru ori cu Man Booker International Prize și o dată cu Pulitzer, a murit marţi, la vârsta de 85 de ani.

23
/05
/18

Philip Roth, laureat al premiului Pulitzer în anul 1998 şi câştigător a numeroase premii literare, s-a stins din viață, marţi noapte, la vârsta de 85 de ani. Autor a peste 31 de romane, Roth a fost printre marii scriitori care nu au primit niciodată un premiu Nobel pentru literatură.

20
/05
/18

Luni, 21 mai, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la ora 19.00, va avea loc lansarea romanului „Șarpele din Essex”, de Sarah Perry, apărut în colecția Babel, a Editurii Nemira, un roman despre pasiune, prietenie și forța hipnotică a ideilor, bestseller și câștigător a numeroase premii, printre care cartea anului la Waterstones în 2016 și cartea anului la British Book Awards în 2017.

20
/05
/18

Scriitorul libanez Elias Khoury, unul dintre cei mai importanți autori contemporani de limbă arabă, se va afla la București în perioada 30 mai-2 iunie 2018, cu prilejul lansării romanului „Copiii ghetoului. Numele meu este Adam”, apărut de curând în colecția „Biblioteca Polirom”.

18
/05
/18

Cartea „Ion Vinea, un scriitor între lumi și istorii”, de Sanda Cordoș, a fost publicată la Editura Școala Ardeleană, în Cluj-Napoca, în anul 2017.

18
/05
/18

Teatrul Metropolis si Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. vă invită astăzi, 18 mai, de la ora 18.45, la lansarea cărții „Măria Sa Actorul. Exerciții de admirație” de Eugen Comarnescu, ediție alcătuită de Gabriela Tarabega Comarnescu. Evenimentul va avea loc în Sala „Olga Tudorache” a Teatrului Metropolis, din str. Mihai Eminescu nr. 89, București.

16
/05
/18

INTERVIU Corina Oproae este din Ardeal, dar locuiește de douăzeci de ani în Barcelona. Scrie poezie în limba spaniolă. Și va fi pe scena Festivalului Internațional de Poezie de la București. Joi, 17 mai, de la orele 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, pe Calea Victoriei, la numărul 88.

15
/05
/18

Pasionații de literatură sunt așteptați în această seară, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas, unde António Lobo Antunes, cel mai important scriitor portughez contemporan, își va lansa romanul “Pe râurile ce duc...”, recent apărut în traducerea lui Dinu Flămând în colectia „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu.

15
/05
/18

Moto: „Nu se termină niciodată, fiule, nu se mai termină…”

10
/05
/18

Volumul „GIGI CĂCIULEANU – Omul Dans”, de Ludmila Patlanjoglu, lansat zilele trecute, este o carte-album în trei versiuni - română, franceză, engleză, o călătorie în viaţa unui creator cu un bookpress impresionant.

09
/05
/18

S-au împlinit, anul acesta, 100 de ani de la moartea lui George Coșbuc (născut într-o zi de 20 septembrie), unul dintre cei mai cunoscuți poeți români, prilej pentru un nou episod al seriei "Curiozități (esențiale)"

07
/05
/18

Volumele de „Povestiri din Kolîma”, traducere din limba rusă și note de Ana-Maria Brezuleanu și Magda Achim, au fost publicate la Editura Polirom în anul 2015.