Lucia va reprezenta România în finala HEMI Music Awards 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/lucia-va-reprezenta-romania-in-finala-hemi-music-awards-2021/

Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) a anunţat cei 9 artişti europeni care vor intra în finala HEMI Music Awards 2021. România va fi reprezentată de Lucia, care a debutat în 2012 cu single-ul „Silence” – acesta aducându-i până acum peste 27 de milioane de vizualizări pe YouTube şi fani din toată lumea.

Un articol de Petre Ivan|12 martie 2021

HEMI Music Awards (HMA) este un program de talente pentru artiștii care vor să-și construiască o carieră internațională. Cei 9 finaliști au fost selectați din grupul de 27 de artiști nominalizați în prima etapă a HMA de către cei 27 de membri ai juriului Internațional format din reprezentanți ai unor festivaluri, conferințe de music business și showcase-uri, agenții de booking, asociații de muzică, birouri de export, oameni de radio și jurnaliști din domeniul muzical.

Venind din 9 țări din Europa Centrală și de Sud-Est – Cehia, Estonia, Grecia, Ungaria, Macedonia, Polonia, România, Serbia și Slovenia, cei 9 artiști vor avea acces la activități de mentorat și training care vizează dezvoltarea abilităților și competențelor lor în industria muzicală cu scopul propulsării carierelor lor internaționale.

Cei 9 finaliști provin dintr-o gamă largă de genuri muzicale. Aceștia sunt: vocalistul și interpretul stradal Thom Artway din Cehia, care îmbină sound-ul modern cu elementele clasice de compoziție; energicul trio de electro-pop din Estonia I Wear* Experiment; trupa de rock alternativ din Grecia Deaf Radio, care are deja la activ jumătate de milion de stream-uri; Woodstock Barbie, din Ungaria, care vin cu un aer de blues rock vintage și soul fin;  colectivul eclectic de pop funky Funk Shui, din Macedonia; trio-ul de garage-rock și mândrii creatori ai unuia dintre cele mai bune albume sârbești ale anului 2020 Dogs in Kavala; cvartetul polonez Izzy and the Black Trees, care creează un melanj de Americana atmosferică și energie post-punk; amestecul sloven captivant de pop/rock/disco/punk al celor de la Koala Voice și prima senzație YouTube a României Lucia, cu liniile ei melodice delicate.

 

Finaliștii HMA 2021

Lucia a debutat în 2012 cu single-ul ”Silence” care a avut un succes fulminant pe YouTube și care i-a adus milioane de fani din toată lumea. Treptat, alături de trupa ei, Lucia și-a construit o nișă sonoră proprie și a lansat două albume ”Silence” și ”Samsara”, iar momentan lucrează la un nou EP de studio, a cărui lansare va avea loc în toamna acestui an.

Lucia – Catastrophe

Pe lângă programul de training, cei 9 finaliști vor oferi și o reprezentație în care vor prezenta o piesă la alegere în cadrul HMA Live Music Session, un eveniment online care va oferi oportunitatea atât publicului cât și membrilor juriului să îi descopere live, pe scenă! Între 18 și 21 mai 2021, toți artiștii vor fi prezentați în cadrul evenimentului partener al HEMI, Mastering the Music Business, conferința și showcase-ul internațional al României, urmând să intre apoi în ultima etapă a concursului, în iunie, care se va încheia cu selectarea celor 3 câștigători ai HEMI Music Awards 2021.

Despre HEMI

Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) este o inițiativă a 10 organizații de muzică din Europa centrală și de sud-est, co-finanțată de Programul Europa Creativă al Uniunii Europene pe o durată de 4 ani (2020-2023). Dezvoltat ca un grup, parteneriatul include organizații publice și private, asociații, organizatori de festivaluri și de conferințe, birouri de export și o școală despre industria muzicală.

Viziunea HEMI este să creeze un “hub muzical” sustenabil, să dezvolte modele de business inovative, să co-producă și co-promoveze evenimente noi, să creeze un incubator pentru profesioniștii din industria muzicală și să susțină artiștii și nevoile actuale ale pieței.

Găsiți mai multe informații pe www.hemimusichub.eu

25
/06
/14

Primul festival din România care aduce muzica bună în parcurile orașului, Jazz in the Park, organizat la Cluj-Napoca, se pregătește intens pentru ediția a doua. Între 4 și 6 iulie, mii de iubitori ai jazz-ului sunt așteptați „să acapareze” Parcul Central.

25
/06
/14

De la Bruckner la Tina Turner…ar putea fi o cale lungă – şi totuşi nu e chiar aşa. Pentru că în mod poate ciudat, într-o singură săptămână se lansează în cadrul aceleiaşi mari case de discuri – Deutsche Grammophon – discuri care conţin şi muzica lui Bruckner, dar şi a Tinei Turner.

16
/06
/14

Vineri, 20 iunie (19.00), la Sala Radio, veţi avea plăcerea de a asculta, în interpretarea ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO, una dintre simfoniile care au născut cele mai multe dezbateri ideologice: Simfonia a VII-a în do major – Leningrad, creaţie a compozitorului rus Dmitri Şostakovici.

14
/06
/14

Opera Naţională Bucureşti propune publicului, în 17 iunie, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de către tenorul Marcello Giordani, unul dintre cei mai mari cântăreţi ai lumii, fiind invitat permanent al celor mai prestigioase scene de concert şi opere din lume, incluzând Metropolitan Opera, Teatro alla Scala, Royal Opera Covent Garden, Opernhaus Zürich, Staatsoper Viena, Opéra National de Paris, Teatro Liceu din Barcelona etc.

11
/06
/14

Convenţia a fost simplă. Pornind de la fiecare literă din alfabet, Eduard Kunz a ales un cuvânt cheie care îi defineşte viaţa. Şi l-a explicat. Şi, ca orice artist care se respectă nerespectând regulile, a sărit chiar peste litera A. Şi a început aşa:

11
/06
/14

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi muzicieni ai lumii la ora actuală, care a transformat acordeonul într-un instrument de prim rang, RICHARD GALLIANO soseşte la Bucureşti pentru un concert extraordinar alături de Orchestra de Cameră Radio, moment ce punctează închiderea stagiunii ansamblului.

09
/06
/14

Ce poate fi mai potrivit în primele zile de vară decât o imaginară călătorie muzicală către ,,Visul unei nopţi de vară”? La doar 17 ani, compozitorul romantic Felix Mendelssohn  a conceput o uvertură inspirată de celebra piesă de teatru a lui Shakespeare, urmată apoi de o suită pe care a definitivat-o cu puţini ani înainte de dispariţia sa. Lucrarea a devenit foarte cunoscută mai ales graţie celebrului Marş Nupţial, după ce, în 1858, marşul a fost interpretat la căsătoria Prinţesei "Vicky" (fiica reginei Victoria) cu Prinţul Friedrich al Prusiei.

09
/06
/14

În perioada 8 iunie - 2 iulie, Corul Naţional de Cameră Madrigal va susţine 4 concerte extraordinare în oraşele Baia Mare, Oradea, Târgovişte şi Iaşi. Evenimentele fac parte din programul turneului naţional de vară.