Lucia va reprezenta România în finala HEMI Music Awards 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/lucia-va-reprezenta-romania-in-finala-hemi-music-awards-2021/

Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) a anunţat cei 9 artişti europeni care vor intra în finala HEMI Music Awards 2021. România va fi reprezentată de Lucia, care a debutat în 2012 cu single-ul „Silence” – acesta aducându-i până acum peste 27 de milioane de vizualizări pe YouTube şi fani din toată lumea.

Un articol de Petre Ivan|12 martie 2021

HEMI Music Awards (HMA) este un program de talente pentru artiștii care vor să-și construiască o carieră internațională. Cei 9 finaliști au fost selectați din grupul de 27 de artiști nominalizați în prima etapă a HMA de către cei 27 de membri ai juriului Internațional format din reprezentanți ai unor festivaluri, conferințe de music business și showcase-uri, agenții de booking, asociații de muzică, birouri de export, oameni de radio și jurnaliști din domeniul muzical.

Venind din 9 țări din Europa Centrală și de Sud-Est – Cehia, Estonia, Grecia, Ungaria, Macedonia, Polonia, România, Serbia și Slovenia, cei 9 artiști vor avea acces la activități de mentorat și training care vizează dezvoltarea abilităților și competențelor lor în industria muzicală cu scopul propulsării carierelor lor internaționale.

Cei 9 finaliști provin dintr-o gamă largă de genuri muzicale. Aceștia sunt: vocalistul și interpretul stradal Thom Artway din Cehia, care îmbină sound-ul modern cu elementele clasice de compoziție; energicul trio de electro-pop din Estonia I Wear* Experiment; trupa de rock alternativ din Grecia Deaf Radio, care are deja la activ jumătate de milion de stream-uri; Woodstock Barbie, din Ungaria, care vin cu un aer de blues rock vintage și soul fin;  colectivul eclectic de pop funky Funk Shui, din Macedonia; trio-ul de garage-rock și mândrii creatori ai unuia dintre cele mai bune albume sârbești ale anului 2020 Dogs in Kavala; cvartetul polonez Izzy and the Black Trees, care creează un melanj de Americana atmosferică și energie post-punk; amestecul sloven captivant de pop/rock/disco/punk al celor de la Koala Voice și prima senzație YouTube a României Lucia, cu liniile ei melodice delicate.

 

Finaliștii HMA 2021

Lucia a debutat în 2012 cu single-ul ”Silence” care a avut un succes fulminant pe YouTube și care i-a adus milioane de fani din toată lumea. Treptat, alături de trupa ei, Lucia și-a construit o nișă sonoră proprie și a lansat două albume ”Silence” și ”Samsara”, iar momentan lucrează la un nou EP de studio, a cărui lansare va avea loc în toamna acestui an.

Lucia – Catastrophe

Pe lângă programul de training, cei 9 finaliști vor oferi și o reprezentație în care vor prezenta o piesă la alegere în cadrul HMA Live Music Session, un eveniment online care va oferi oportunitatea atât publicului cât și membrilor juriului să îi descopere live, pe scenă! Între 18 și 21 mai 2021, toți artiștii vor fi prezentați în cadrul evenimentului partener al HEMI, Mastering the Music Business, conferința și showcase-ul internațional al României, urmând să intre apoi în ultima etapă a concursului, în iunie, care se va încheia cu selectarea celor 3 câștigători ai HEMI Music Awards 2021.

Despre HEMI

Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) este o inițiativă a 10 organizații de muzică din Europa centrală și de sud-est, co-finanțată de Programul Europa Creativă al Uniunii Europene pe o durată de 4 ani (2020-2023). Dezvoltat ca un grup, parteneriatul include organizații publice și private, asociații, organizatori de festivaluri și de conferințe, birouri de export și o școală despre industria muzicală.

Viziunea HEMI este să creeze un “hub muzical” sustenabil, să dezvolte modele de business inovative, să co-producă și co-promoveze evenimente noi, să creeze un incubator pentru profesioniștii din industria muzicală și să susțină artiștii și nevoile actuale ale pieței.

Găsiți mai multe informații pe www.hemimusichub.eu

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.