Lumea culturală a strălucit la Gala Premiilor Radio România Cultural
https://www.ziarulmetropolis.ro/lumea-culturala-a-stralucit-la-gala-premiilor-radio-romania-cultural/

Gala Premiilor Radio România Cultural, ediţia a XV-a, şi-a desemnat căştigătorii‚ luni, 23 martie 2015, la Teatrul Odeon. Printre cei mai ovaţionaţi au fost câştigătorii premiilor speciale: actorul Mircea Albulescu – Premiul de Excelenţă, coregraful Gigi Căciuleanu – Premiul Lux Mundi şi compozitorul Dan Dediu – Premiul ”In memoriam Iosif Sava”.

Un articol de Petre Ivan|24 martie 2015

Gala Premiilor Radio România Cultural / La eveniment au fost prezenţi şi Ionuţ Vulpescu, Ministrului Culturii şi Ovidiu Miculescu, Preşedintele Director General al Radio România.

Premiile pe secţiuni au fost următoarele:

Gigi Căciuleanu - Premiul Lux Mundi

Gigi Căciuleanu – Premiul Lux Mundi

Premiul pentru P o e z i e i-a revenit, Mirunei Vlada, pentru volumul Bosnia. Partaj, Editura Cartea Românească.

Premiul pentru P r o z ă i-a revenit Norei Iuga pentru cartea Harald şi luna verde de la Editura Polirom.

Premiul pentru F i l m  a revenit regizorului Alexander Nanau pentru filmul Toto şi surorile lui.

Premiul pentru T e a t r u a fost decernat lui Răzvan Mazilu pentru pentru valorizarea în dimensiune contemporană a musicalurilor Cabaret (Teatrul German de Stat Timişoara) şi West Side Story (producţie FNT).

Premiul la categoria A r t e  p l a s t i c e a fost obţinut de artistul plastic Teodor Graur pentru expoziţia Nostalgia, curator: Raluca Voinea.

Gala Premiilor Premiul pentru M u z i c ă i-a revenit violonistului Gabriel Croitoru pentru Turneul Naţional „Vioara lui George Enescu la sate”.

Premiul pentru E d u c a ţ i e a fost obţinut de Muzeul Naţional al Ţăranului Român, reprezentat de directorul său Virgil Niţulescu, pentru organizarea „Atelierului de creativitate”.

Premiul pentru Ş t i i n ţ ă – Mircea Ignat, dr. în inginerie, pentru activitatea desfășurată și in anul 2014 în inițierea tinerilor olimpici în tainele cercetării științifice și calificarea acestora în competiții internaționale de prestigiu din domeniu.

La secţiunea P r o i e c t e  c u l t u r a l e şi f e s t i v a l u r i a fost laureat: Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, reprezentat de Constantin Chiriac, directorul Teatrului Radu Stanca din Sibiu,  fondator şi director al festivalului.

Foto: Gala Premiilor Radio România Cultural – Alexandru Dolea

17
/05
/20

Vă invităm să o descoperiți pe legendara Billie Holiday prin intermediul cărții „Lady Sings the Blues”, semnată de artistă alături de William Dufty și publicată recent și în limba română, la editura Nemira.

17
/05
/20

Acordînd un loc important dialogului și monologului în care confesiunea se îmbină cu persuasiunea, nuvelele – „specie din păcate neglijată azi la noi (ca și în Franța sau Germania!) de scriitori și editori”, cum spune autorul – ce alcătuiesc volumul ne duc cît se poate de firesc cu gîndul la teatru.

11
/05
/20

Proiectul „Dăruiește ziua ta”, încearcă să rescrie povestea din care facem cu toții parte. Mai mulţi scriitori s-au alăturat demersului și au împărtășit povești ce nu aveau mereu cel mai frumos final, dar și-au provocat cititorii să rescrie povestea și să transforme finalul într-unul fericit și plin de curaj.

11
/05
/20

Descoperiți noutățile Grupului Editorial ART, precum și bestseller-uri în ediții noi, atât pentru copii, cât și pentru adulți: cărți pentru copii de toate vârstele, romane grafice, ficțiune, nonficțiune și SF.

09
/05
/20

În această perioadă în care izolarea și nesiguranța domină Asociația Pro Valores, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și Delirs.com, propun tinerilor talentați din întreaga țară un concurs de literatură care poartă numele prințesei Martha Bibescu.

Page 1 of 10412345...102030...Last »