Luna aceasta, Adrian Pintea ar fi împlinit 65 de ani. Portret inedit al actorului la TVR 3
https://www.ziarulmetropolis.ro/luna-aceasta-adrian-pintea-ar-fi-implinit-65-de-ani-portret-inedit-al-actorului-la-tvr-3/

Adrian Pintea a încetat din viaţă la doar 53 de ani, în iunie 2007. A lăsat în urmă roluri memorabile, personaje clar definite, rămase pentru totdeauna în memoria iubitorilor de teatru şi film. A fost pe rând: Romeo, Henric al IV lea, Don Carlos, Eminescu, Iorgovan, Iancu Jianu şi mulţi, mulţi alţii.

Un articol de Petre Ivan|3 octombrie 2019

Telespectatorii TVR și-l pot aminti pe Adrian Pintea, la începutul acestei toamne, într-un Portret cu imagini și cu mărturii ale colegilor care l-au iubit și care i-au fost parteneri de scenă, duminică, 6 octombrie, la ora 21.30*, pe TVR 3

Au mărturisit: Maria Ploae, Oana Pellea, Nicolae Mărgineanu, Dominic Dembinski, Dorel Vișan, Marius Chivu, Tomi Cristin.

ECHIPA
Imagine: Cristian Glodeală
Editor imagine: Constantin Marciuc
Producător: Cătălin Mireuță
Realizator: Daniela Ciolan

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

„Locuri, oameni şi comori”, în fiecare zi de sâmbătă pe TVR 3, la ora 12.30*

Prima poveste, „Tezaurul dacic, înapoi acasă!” ne redă pe larg detaliile despre cum 164 de monede antice din seria celor furate de hoţi din Munţii Orăştiei au fost recuperate de statul român, printr-o singură acţiune poliţienească internaţională de anvergură.

Emilia Nicolaescu, TVR

Au fost trimise în judecată 34 de persoane, dintre care 21 au fost condamnate definitiv. Protagoniştii au fost politiştii şi procurorii din judeţul Hunedoara. Dar povestea continuă, pentru că aceasta este doar o mică parte din tezaur. Zeci de kilograme de aur dacic au fost recuperate dar alte zeci sunt, în continuare, urmărite în toată Europa şi America. Aceasta este povestea pe care românii nu o cunosc dar pe care trebuie să o afle!

Realizator: Emilia Nicolaescu

Director de imagine: Marian Oprea

Sunet: Marius Stanciu/ asistent: Gheorghe Dincă

Montaj: Elena Nițu

Pps: Mihnea Ciulei

Ilustrator muzical: Tudor Stănescu

Seria „Locuri, oameni și comori” este o producţie a Casei de Producţie a TVR.

  • Continuăm să difuzăm spectacole realizate – ca producții proprii sau coproducții – în ultimii 6 ani. A doua propunere pentru acest sfârșit de săptămână este „Noul locatar”, de Eugène Ionesco, un spectacol realizat în parteneriat cu Teatrul „Nottara”. Puteți vedea această montare semnată Gábor Tompa, duminică, 6 octombrie, la ora 20.00*, tot pe TVR 3

Traducerea: Vlad Russo, Vlad Zografi

Regia: Gábor Tompa

Noul locatar TVR

Decor & light-design: Helmut Stürmer

Costume şi asistenţă decor: Corina Grămoşteanu

Distribuția:

Noul locatar – Francisco Alfonsin/ Portăreasa – Ada Navrot/ Primul hamal – Ion Grosu/ Al doilea hamal – Gabriel Răuţă

Echipa TVR:

producţie: Cezarina Hărăbor

cameramani: Carmen Birtea, Gabi Oprea, Dumitru Croitoru, Dragoş Capotă, Ionuţ Spătaru, Constantin Dobre

montaj: Monica Andrei

regia muzicală şi postprocesare sunet: Gabriel Scîrleţ

director de imagine: Vlad Tănase

regia tv: Gini Ignat

producător: Sînziana Miloşoiu

„Într-o epocă a globalizării în care toţi circulăm sau ne mutăm în permanenţă dintr-un oraş în altul, în care trecerile de la o limbă la alta se întâmplă atât de repede încât ajungem să nu mai ştim cine suntem, piesa lui Eugène Ionesco, Noul locatar, pare să vorbească chiar despre noi. Un locatar într-o locuinţă nouă pentru el, dar mult prea veche pentru Portăreasă, doi hamali şi multe, foarte multe bagaje. Un spectacol despre adaptare şi despre neputinţa de a renunţa la amintirile de lângă şi din noi, în drumul nostru spre marea şi eterna mutare. Şi totuşi, cu ce rămânem în afara amintirilor? E greu de acceptat ideea, de aici şi comicul… ” (Gábor Tompa)

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră

Foto: Adrian Pintea – tvr.ro

27
/07
/23

A 80-a ediţie a prestigiosului Festival de Film de la Veneţia se anunţă una promiţătoare, cel puţin pe hârtie: nume mari al cinematografiei mondiale concurează pentru Leul de Aur, iar secţiunile necompetiţionale includ la rândul lor cineaşti celebri.

27
/07
/23

August Film este o companie nouă de distribuție a cărei misiune este să aducă publicului din România filme care spun povești personale, filme care au curajul să vorbească despre subiecte incomode, păstrându-și în același timp abordarea umană, plină de emoții autentice, cu care te poți identifica ușor, filme care inspiră - pe scurt, filme pe care cineva le-ar recomanda oamenilor pe care-i iubește.

27
/07
/23

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL va fi deschis anul acesta de cel mai nou film al câștigătorului primului trofeu al său. În 2004, la prima ediție, filmul câștigător al competiției de lungmetraj era „Buongiorno, note” în regia lui Marco Bellocchio care revine pe marele ecran de la Sfântu Gheorghe, după douăzeci de ani, cu „Kidnapped” – povestea unui tânăr evreu răpit și convertit la catolicism în 1858.

25
/07
/23

De azi și până duminică, pe 30 iulie, poposește în Parcul Tăbăcăriei din Constanța, lângă Țara Piticilor, caravana Filme în aer liber și aduce publicului constănțean 6 proiecții în aer liber ale unor filme de Oscar, dar și spectacole de magie, percuție și pantomimă la care intrarea este liberă. Mai multe detalii se găsesc pe Facebook și pe https://filminaerliber.ro/.

25
/07
/23

Pe 19 iulie, sute de vedete din România au fost prezente la avanpremiera de gală a filmului Barbie distribuit la nivel național de Vertical Entertainment, producție care a pictat întreaga lume în roz. Evenimentul a avut loc la Cineplexx din Băneasa Shopping City și a adus o mică parte din Lumea Barbie, spre încântarea celor prezenți.

21
/07
/23

Creatrix Fama, organizatorul temerarului Film O’Clock International Festival desfășurat simultan în șapte țări aflate pe meridianul de 25 grade longitudine estică, anunță cu bucurie deschiderea înscrierilor pentru programul de mentorat "Her Story, Her Future". Acest program are ca scop sprijinirea și încurajarea femeilor din industria filmului, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile personale și profesionale într-un mediu sigur și susținător.

19
/07
/23

Festivalul Cinemascop vine agale cu a șasea ediție! Sunteți așteptați din nou în grădina de vară din Eforie Sud, între 1-6 august, cu filme, ateliere de creație pentru copii, dar și surprize, cum ar fi o petrecere silent disco. Ca de obicei, intrarea este liberă, iar grădina se deschide zilnic la ora 18:00.

19
/07
/23

Festivalul Ceau, Cinema! a sărbătorit zece ani alături de public şi invitaţi. Un cineconcert, cel puţin 30 de filme, întâlniri cu peste 20 de cineaşti din ţară şi străinătate, dezbateri, ateliere, o expoziţie aniversară şi o lansare de carte au făcut parte din programul ediţiei aniversare, care a avut loc între 12 şi 16 iulie la Timişoara.