Lunetistul şi Marin Mălaicu-Hondrari, în turneu prin ţară
https://www.ziarulmetropolis.ro/lunetistul-si-marin-malaicu-hondrari-in-turneu-prin-tara/

În perioada 3-12 octombrie 2013, Marin Mălaicu-Hondrari îşi va întâlni cititorii din Bucureşti, Bistriţa, Cluj, Braşov şi Sibiu, cu prilejul lansării noului său roman, Lunetistul.

Un articol de Andrada Văsii|1 octombrie 2013

În perioada 3-12 octombrie 2013, Marin Mălaicu-Hondrari îşi va întâlni cititorii din Bucureşti, Bistriţa, Cluj, Braşov şi Sibiu, cu prilejul lansării noului său roman, Lunetistul.

Lunetistul a apărut de curând în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom, şi în ediţie digitală.

Marin Mălaicu-Hondrari este autorul bestsellerului „Apropierea“ (Cartea Românească, 2010), în curs de ecranizare în regia lui Tudor Giurgiu, precum şi al volumului „Cartea tuturor intenţiilor“ (Cartea Românească, 2008, ediţia a II-a), „o carte curată, puternică intelectual, a unui om care a trăit fapte nebuneşti şi care a avut forţa să le noteze la rece. E cartea care ne îmbogăţeste azi şi pe noi, cei ce iubim cu adevărat literatura“, declara Mircea Cărtărescu.

Cu acest nou roman, Lunetistul, Marin Mălaicu-Hondrari renunţă la prudenţă şi se expune riscurilor, aşa cum Lunetistul renunţă la precauţii, iese din ascunzătoare şi încearcă să-şi trăiască viaţa.

Lunetistul are o fostă iubită în România

În Camarile, o insulă aflată în plin război, un băieţel, Carlos, se strecoară în ascunzătoarea unui lunetist pentru a-l ruga să ducă o scrisoare unei femei din România. Lunetistul descoperă că femeia cu pricina e o iubită de-a lui din tinereţe, o femeie stranie, de un erotism tulburător.

Întâlnirea cu ea reînvie trecutul lor comun, de la adolescenţa în comunism până la alegerea ei de a trăi cu un alt bărbat, care îi oferea o altfel de viaţă. În acelaşi timp, Lunetistul îşi dă seama că viaţa lui a rămas blocată într-o relaţie iluzorie, de care trebuie să se elibereze.

Lunetistul

Marin Mălaicu-Hondrari și romanul său, Lunetistul

Deşi conştient de acest lucru, ani de zile continuă să rămână prizonierul acelei poveşti de iubire, până când o întâlneşte pe Carmen Mercedes Belano, o femeie senzuală, care pe nesimţite îi schimbă viaţa. La fel, se schimbă radical şi viaţa lui Carlos, de la un băieţel orfan, adoptat financiar de o româncă, la un tânăr scriitor care învaţă să-şi domine viitorul incert.

Întâlniri cu autorul romanului Lunetistul

Lunetistul şi Marin Mălaicu-Hondrari renunţă la prudenţă şi ies la lumină pentru lecturi, discuţii şi autografe.

– la Librăria Bastilia din Bucureşti (Pţa Romană nr. 5)

Joi, 3 octombrie, ora 19.00 alături de Laura Albulescu şi Radu Paraschivescu

la Cafeneaua Plan B din Bistriţa (strada Spiru Haret nr. 2)

Marţi, 8 octombrie, ora 18.00 alături de Dan Coman.

– Librăria Book Corner din Cluj (Bdul Eroilor nr. 15)

Miercuri, 9 octombrie, ora 17.00 alături de Florin Bican şi Ştefan Manasia.

– Cafeneaua Insomnia din Cluj, Clubul de lectură „Nepotu’ lui Thoreau”

Miercuri, 9 octombrie, ora 19.00 alături de Valentin Derevlean.

– la Librăria „Şt. O Iosif” din Braşov (Str. Mureşenilor nr. 14)

Joi, 10 octombrie, ora 18.00 alături de Andrei Bodiu şi Adrian Lăcătuş. Eveniment organizat în parteneriat cu Facultatea de Litere, Universitatea „Transilvania” Braşov.

la Librăria Humanitas „Constantin Noica” din Sibiu (Str. Nicolae Bălcescu nr. 16)

Sâmbătă, 12 octombrie, ora 18.00 alături de Radu Vancu.

Foto credit: Polirom, Lunetistul

 

19
/08
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti vă propune o modalitate inedită de petrecere a sfârșitului de săptămână și vă invită la cea de-a doua ediție a proiectului Biblioteca de weekend, duminică, 22 august 2021, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, strada Tache Ionescu nr. 4.

15
/08
/21

A fost odată ca niciodată un pod. Undeva, pe continentul nostru zbuciumat, unde oamenii ar fi trăit nezbuciumați, dacă i-ar fi lăsat sufletele lor de oameni.

01
/08
/21

Cafenelele din Paris, Tirana și Moscova, ca niște simboluri ale orașelor, surprinse de scriitorul albanez Ismail Kadare, în fascinantul volum de memorii „Dimineți la Café Rostand” (Humanitas Fiction, 2021, traducere din albaneză și note de Marius Dobrescu).

19
/07
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a pregătit un nou proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa de vară în Capitală.