Lunetistul şi Marin Mălaicu-Hondrari, în turneu prin ţară
https://www.ziarulmetropolis.ro/lunetistul-si-marin-malaicu-hondrari-in-turneu-prin-tara/

În perioada 3-12 octombrie 2013, Marin Mălaicu-Hondrari îşi va întâlni cititorii din Bucureşti, Bistriţa, Cluj, Braşov şi Sibiu, cu prilejul lansării noului său roman, Lunetistul.

Un articol de Andrada Văsii|1 octombrie 2013

În perioada 3-12 octombrie 2013, Marin Mălaicu-Hondrari îşi va întâlni cititorii din Bucureşti, Bistriţa, Cluj, Braşov şi Sibiu, cu prilejul lansării noului său roman, Lunetistul.

Lunetistul a apărut de curând în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom, şi în ediţie digitală.

Marin Mălaicu-Hondrari este autorul bestsellerului „Apropierea“ (Cartea Românească, 2010), în curs de ecranizare în regia lui Tudor Giurgiu, precum şi al volumului „Cartea tuturor intenţiilor“ (Cartea Românească, 2008, ediţia a II-a), „o carte curată, puternică intelectual, a unui om care a trăit fapte nebuneşti şi care a avut forţa să le noteze la rece. E cartea care ne îmbogăţeste azi şi pe noi, cei ce iubim cu adevărat literatura“, declara Mircea Cărtărescu.

Cu acest nou roman, Lunetistul, Marin Mălaicu-Hondrari renunţă la prudenţă şi se expune riscurilor, aşa cum Lunetistul renunţă la precauţii, iese din ascunzătoare şi încearcă să-şi trăiască viaţa.

Lunetistul are o fostă iubită în România

În Camarile, o insulă aflată în plin război, un băieţel, Carlos, se strecoară în ascunzătoarea unui lunetist pentru a-l ruga să ducă o scrisoare unei femei din România. Lunetistul descoperă că femeia cu pricina e o iubită de-a lui din tinereţe, o femeie stranie, de un erotism tulburător.

Întâlnirea cu ea reînvie trecutul lor comun, de la adolescenţa în comunism până la alegerea ei de a trăi cu un alt bărbat, care îi oferea o altfel de viaţă. În acelaşi timp, Lunetistul îşi dă seama că viaţa lui a rămas blocată într-o relaţie iluzorie, de care trebuie să se elibereze.

Lunetistul

Marin Mălaicu-Hondrari și romanul său, Lunetistul

Deşi conştient de acest lucru, ani de zile continuă să rămână prizonierul acelei poveşti de iubire, până când o întâlneşte pe Carmen Mercedes Belano, o femeie senzuală, care pe nesimţite îi schimbă viaţa. La fel, se schimbă radical şi viaţa lui Carlos, de la un băieţel orfan, adoptat financiar de o româncă, la un tânăr scriitor care învaţă să-şi domine viitorul incert.

Întâlniri cu autorul romanului Lunetistul

Lunetistul şi Marin Mălaicu-Hondrari renunţă la prudenţă şi ies la lumină pentru lecturi, discuţii şi autografe.

– la Librăria Bastilia din Bucureşti (Pţa Romană nr. 5)

Joi, 3 octombrie, ora 19.00 alături de Laura Albulescu şi Radu Paraschivescu

la Cafeneaua Plan B din Bistriţa (strada Spiru Haret nr. 2)

Marţi, 8 octombrie, ora 18.00 alături de Dan Coman.

– Librăria Book Corner din Cluj (Bdul Eroilor nr. 15)

Miercuri, 9 octombrie, ora 17.00 alături de Florin Bican şi Ştefan Manasia.

– Cafeneaua Insomnia din Cluj, Clubul de lectură „Nepotu’ lui Thoreau”

Miercuri, 9 octombrie, ora 19.00 alături de Valentin Derevlean.

– la Librăria „Şt. O Iosif” din Braşov (Str. Mureşenilor nr. 14)

Joi, 10 octombrie, ora 18.00 alături de Andrei Bodiu şi Adrian Lăcătuş. Eveniment organizat în parteneriat cu Facultatea de Litere, Universitatea „Transilvania” Braşov.

la Librăria Humanitas „Constantin Noica” din Sibiu (Str. Nicolae Bălcescu nr. 16)

Sâmbătă, 12 octombrie, ora 18.00 alături de Radu Vancu.

Foto credit: Polirom, Lunetistul

 

24
/05
/18

Mihail Vakulovski este un extraordinar scriitor, traducător din limba rusă și, nu în ultimul rând, unul dintre cei mai iubiți librari din România. Are un doctorat în literatură. Originar din Basarabia, Mihail Vakulovski este stabilit la Brașov. Alegerile sale pentru lecturile lunii: Harms, Sorokin, Prilepin.

23
/05
/18

Scriitorul Mircea Cărtărescu numeşte moartea autorului american Philip Roth „încă una dintre catastrofele prin care trece literatura azi” şi spune că nu numai cărţile contează, ci şi prezenţa fizică a scriitorilor. Philip Roth, premiat de patru ori cu Man Booker International Prize și o dată cu Pulitzer, a murit marţi, la vârsta de 85 de ani.

23
/05
/18

Philip Roth, laureat al premiului Pulitzer în anul 1998 şi câştigător a numeroase premii literare, s-a stins din viață, marţi noapte, la vârsta de 85 de ani. Autor a peste 31 de romane, Roth a fost printre marii scriitori care nu au primit niciodată un premiu Nobel pentru literatură.

20
/05
/18

Luni, 21 mai, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la ora 19.00, va avea loc lansarea romanului „Șarpele din Essex”, de Sarah Perry, apărut în colecția Babel, a Editurii Nemira, un roman despre pasiune, prietenie și forța hipnotică a ideilor, bestseller și câștigător a numeroase premii, printre care cartea anului la Waterstones în 2016 și cartea anului la British Book Awards în 2017.

20
/05
/18

Scriitorul libanez Elias Khoury, unul dintre cei mai importanți autori contemporani de limbă arabă, se va afla la București în perioada 30 mai-2 iunie 2018, cu prilejul lansării romanului „Copiii ghetoului. Numele meu este Adam”, apărut de curând în colecția „Biblioteca Polirom”.

18
/05
/18

Cartea „Ion Vinea, un scriitor între lumi și istorii”, de Sanda Cordoș, a fost publicată la Editura Școala Ardeleană, în Cluj-Napoca, în anul 2017.

18
/05
/18

Teatrul Metropolis si Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. vă invită astăzi, 18 mai, de la ora 18.45, la lansarea cărții „Măria Sa Actorul. Exerciții de admirație” de Eugen Comarnescu, ediție alcătuită de Gabriela Tarabega Comarnescu. Evenimentul va avea loc în Sala „Olga Tudorache” a Teatrului Metropolis, din str. Mihai Eminescu nr. 89, București.

16
/05
/18

INTERVIU Corina Oproae este din Ardeal, dar locuiește de douăzeci de ani în Barcelona. Scrie poezie în limba spaniolă. Și va fi pe scena Festivalului Internațional de Poezie de la București. Joi, 17 mai, de la orele 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, pe Calea Victoriei, la numărul 88.

15
/05
/18

Pasionații de literatură sunt așteptați în această seară, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas, unde António Lobo Antunes, cel mai important scriitor portughez contemporan, își va lansa romanul “Pe râurile ce duc...”, recent apărut în traducerea lui Dinu Flămând în colectia „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu.

15
/05
/18

Moto: „Nu se termină niciodată, fiule, nu se mai termină…”

10
/05
/18

Volumul „GIGI CĂCIULEANU – Omul Dans”, de Ludmila Patlanjoglu, lansat zilele trecute, este o carte-album în trei versiuni - română, franceză, engleză, o călătorie în viaţa unui creator cu un bookpress impresionant.

09
/05
/18

S-au împlinit, anul acesta, 100 de ani de la moartea lui George Coșbuc (născut într-o zi de 20 septembrie), unul dintre cei mai cunoscuți poeți români, prilej pentru un nou episod al seriei "Curiozități (esențiale)"

07
/05
/18

Volumele de „Povestiri din Kolîma”, traducere din limba rusă și note de Ana-Maria Brezuleanu și Magda Achim, au fost publicate la Editura Polirom în anul 2015.

07
/05
/18

Fundația Corneliu Coposu, Asociatia 21 Decembrie 1989, Seniorii Ligii Studentilor, dar și alți semnatari au înaintat către Parlament și Guvern o solicitare, în semn de omagiu și recunoaștere a meritelor Doinei Cornea, prin care fostei disidente a regimului comunist să îi fie organizate funeralii naționale și măcar o zi de doliu național. Printre cei care au semnat petiția se numără și marii noștri actori Oana Pellea și Victor Rebengiuc.