Lunga noapte a benzii desenate romanesti, la Berlin pe 31 ianuarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/lunga-noapte-a-benzii-desenate-romanesti-la-berlin-pe-31-ianuarie/

Evenimentul Lunga noapte a benzii desenate romanesti va fi organizat pe 31 ianuarie, la Institutul Cultural Român (ICR) din Berlin, la manifestare urmând să fie prezenţi artiştii Ciubotariu Alexandru, Maria Surducan şi Sorina Vazelina, informează instituţia.

Un articol de Petre Ivan|8 ianuarie 2014

Evenimentul Lunga noapte a benzii desenate romanesti va fi organizat pe 31 ianuarie, la Institutul Cultural Român (ICR) din Berlin, la manifestare urmând să fie prezenţi artiştii Ciubotariu Alexandru, Maria Surducan şi Sorina Vazelina.

Astfel, în noaptea de 31 ianuarie, vila Walther se va transforma în reşedinţa benzii desenate româneşti.

Câţiva dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai săi – Ciubotariu Alexandru, Maria Surducan, Sorina Vazelina, Cristian Dârstar (Akira), Laurenţiu Alexandrescu (Irlo) şi Nicu Duţă (Kitră) – vor fi prezenţi la sediul ICR Berlin şi vor desena pe pereţi, pe scaune, pe căni şi dulapuri.

Mihai Marcu (Mistik), Moldovan Rareş (Neuro), Cristian Măgureanu, Ileana Surducan, Linda Barkász, Alexandra Gavrilă, Veronica Solomon şi Ana Maria Guguian vor fi reprezentaţi prin lucrările lor la eveniment.

Pe lângă şedinţe de desene live, vor avea loc proiecţii de bandă desenată şi filme de animaţie, DJ-sets, desenarea unor reţete culinare româneşti şi degustări de bucate tradiţionale.

Lunga noapte a benzii desenate romanesti

Lunga noapte a benzii desenate romanesti va găzdui si o expoziţie,

expozitie care va prezenta nu numai lucrări individuale ale artiştilor, dar şi creaţii colective, precum revista Terapie de Basm.

Expoziţia va cuprinde în special lucrările artiştilor români participanţi la proiectul internaţional comiXconnection, care documentează şi promovează banda desenată din cinci ţări europene (Croaţia, Slovenia, România, Ungaria şi Serbia), informează Mediafax.

În cadrul unui program divers şi interactiv, publicul va fi familiarizat cu cele mai recente tendinţe din lumea benzii desenate româneşti, va putea cumpăra cărţi şi va pleca acasă cu cadouri.

Foto cu Lunga noapte a benzii desenate romanesti – ICR

21
/07
/22

Deși am trecut prin doi ani de pandemie, iar anul 2022 a început cu un război, oamenii de bine continuă să se mobilizeze pentru a-i susține pe cei în nevoie. În primele șase luni ale acestui an, pe platforma Galantom s-au făcut 10.707 donații, în valoare totală de 1.620.231 lei. Donațiile au fost strânse în cadrul a 1.241 de campanii individuale inițiate de oameni de bine, galantomi, care și-au mobilizat apropiații pentru cauzele în care cred cu tărie.

18
/07
/22

Ziarul Metropolis vă oferă o selecție de 22 de imagini de la Art Safari 2022, eveniment care aduce la București expozițiile străine „Picasso, Dalí & Falla. Le tricorne” și „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany” și ne invită în universul unor artiști români precum Marcel Iancu, Theodor Aman și Irina Dragomir. Până pe 7 august, la Palatul Dacia-România din Strada Lipscani nr. 18-20!

07
/07
/22

La începutul săptămânii viitoare, luni, 11 iulie, începând cu ora 20.00, Institutul Cervantes din București invită publicul iubitor de cultură la sediul său la un eveniment în aer liber: vernisaj, vizionare de filme și sangría. Evenimentul va avea loc în El Patio, curtea interioară a Institutului, unde artistul vizual Pisica Pătrată a realizat o nouă intervenție murală.

05
/07
/22

15 profesioniști de top din domeniul cultural, marketing și antreprenoriat au acceptat invitația de a deveni mentori la prima ediție Whatifany, programul inovator de orientare profesională dedicat liceenilor. Un demers educațional gândit ca o completare a eforturilor depuse de-a lungul celor 12 ani de studiu, programul debutează cu o ediție-pilot în luna septembrie, la București. Organizat în două etape, începând cu luna septembrie, Whatifany le va oferi participanților șansa de a interacționa atât cu experții din cele trei domenii, cât și cu mediile profesionale în care aceștia activează, în cadrul unor stagii de internship.

03
/07
/22

Ceea ce am văzut la Art Safari, la ediția din acest an, cea cu numărul 9, nu poate fi uitat niciodată. Îți rămân întipărite în minte nu doar arta expusă, extraordinar reprezentată prin lucrările lui Theodor Aman, ale inegalabililor Pablo Picasso și Salvador Dali, Marcel Iancu, dar și parfumul de ulei și acuarelă, întinse cu măiestrie pe pânza veche, ce păstrează patina timpului.