Lungmetraj despre tinereţea lui Barack Obama
https://www.ziarulmetropolis.ro/lungmetraj-despre-tineretea-lui-barack-obama/

Devon Terrell, un tânăr actor debutant, îl va interpreta pe preşedintele SUA, Barack Obama, într-un film independent regizat de Vikram Gandhi. Filmul, care se va intitula “Barry”, relatează anii de studenţie ai lui Obama la New York, la începutul anilor 80.

Un articol de Petre Ivan|2 Martie 2016

Terrell a fost descoperit de Steve McQueen, regizorul filmului “12 Years a Slave”, care a decis să-i dea rolul principal în noul serial “Codes of Conduct” de anul acesta produs de HBO, după o selecție riguroasă în întreaga lume.

Pentru Terrell va fi primul său rol principal într-un lungmetraj. Filmul, care se va intitula “Barry”, se va axa pe anii de studenție ai lui Obama la New York, la începutul deceniului 1980, când o va cunoaște pe tânăra care îi va marca viața pentru totdeauna, notează publicația.

Personajul feminin va fi interpretat de Anya Taylor-Joy, o tânără revelație la Hollywood datorită rolului său în filmul horror “The Witch”. Filmările vor începe în aprilie, iar scenariul va fi semnat de Adam Mansbach, cunoscut pentru cărțile “Go the Fuck to Sleep” și “Angry Black White Boy”.

Acesta va fi al doilea proiect cinematografic despre anii de tinerețe ai lui Obama, primul fiind “Southside With You”, film care a avut deja premiera la Festivalul filmului independent Sundance.

Foto: Barack Obama – facebook

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

Page 1 of 25012345...102030...Last »