Lungmetraj despre tinereţea lui Barack Obama
https://www.ziarulmetropolis.ro/lungmetraj-despre-tineretea-lui-barack-obama/

Devon Terrell, un tânăr actor debutant, îl va interpreta pe preşedintele SUA, Barack Obama, într-un film independent regizat de Vikram Gandhi. Filmul, care se va intitula „Barry”, relatează anii de studenţie ai lui Obama la New York, la începutul anilor 80.

Un articol de Petre Ivan|2 martie 2016

Terrell a fost descoperit de Steve McQueen, regizorul filmului „12 Years a Slave”, care a decis să-i dea rolul principal în noul serial „Codes of Conduct” de anul acesta produs de HBO, după o selecție riguroasă în întreaga lume.

Pentru Terrell va fi primul său rol principal într-un lungmetraj. Filmul, care se va intitula „Barry”, se va axa pe anii de studenție ai lui Obama la New York, la începutul deceniului 1980, când o va cunoaște pe tânăra care îi va marca viața pentru totdeauna, notează publicația.

Personajul feminin va fi interpretat de Anya Taylor-Joy, o tânără revelație la Hollywood datorită rolului său în filmul horror „The Witch”. Filmările vor începe în aprilie, iar scenariul va fi semnat de Adam Mansbach, cunoscut pentru cărțile „Go the Fuck to Sleep” și „Angry Black White Boy”.

Acesta va fi al doilea proiect cinematografic despre anii de tinerețe ai lui Obama, primul fiind „Southside With You”, film care a avut deja premiera la Festivalul filmului independent Sundance.

Foto: Barack Obama – facebook

04
/07
/20

S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More: film românesc, documentare despre mari coregrafi, muzicieni sau creatori de modă, concerte, teatru, spectacole de improvizație și dezbateri, într-un program special în aer liber.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

30
/06
/20

OPINIE Desfăşurată în aer liber, după o amânare de trei luni din cauza pandemiei, gala Premiilor Gopo a avut câştigători previzibili. Deşi inevitabil mai puţin spectaculos ca de obicei, evenimentul a fost important prin simplul fapt că s-a desfăşurat şi că le-a permis câtorva sute de cineaşti să se reîntâlnească, într-un context dificil pentru filmul românesc.

30
/06
/20

Drama suedeză „Beartown/Scandalul” va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

29
/06
/20

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independența Film se văd la TIFF (31 iulie - 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuție primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.

25
/06
/20

”Grilele, genurile, toate categoriile fixate sunt inamicii criticului” şi ”Libertatea criticului este de a nu se supune ierarhiilor gata făcute”. Sunt doar două dintre numeroasele idei stimulante despre critica de film dintr-un dosar din revista franceză „Cahiers du cinéma” pe aprilie, în ultimul număr înainte de schimbarea echipei editoriale.

21
/06
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat în Franţa şi cu o distribuţie formată din Catherine Deneuve, Juliete Binoche şi Ethan Hawke, „La vérité”/”The Truth” (2019) nu este printre cele mai reuşite titluri ale regizorului japonez Hirokazu Koreeda. Un film lejer, dar tonic.

Pagina 1 din 26412345...102030...Ultima »