Mad Max: Fury Road, desemnat cel mai bun film al anului de National Board of Review
https://www.ziarulmetropolis.ro/mad-max-fury-road-desemnat-cel-mai-bun-film-al-anului-de-national-board-of-review/

“Mad Max: Fury Road”, în regia lui George Miller, cu Charlize Theron şi Tom Hardy în distribuţie, a fost ales cel mai bun film al anului de asociaţia National Board of Review. Premiul pentru cel mai bun regizor i-a revenit lui Ridley Scott, pentru “The Martian”.

Un articol de Petre Ivan|2 Decembrie 2015

Matt Damon, “The Martian”, a primit premiul pentru cel mai bun actor, iar Drew Goddard, care semnează scenariul aceluia;i film, a primit premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Cea mai bună actriță a fost desemnată Brie Larson pentru filmul Room, în timp ce premiile pentru cei mai buni actori în rol secundar au fost decernate lui Sylvester Stallone (Creed) și Jennifer Jason Leigh – The Hateful Eight, de Quentin Tarantino, pelicula lui Tarantino primind și trofeul pentru cel mai bun scenariu original.

Inside Ou a primit premiul pentru cel mai bun film de animație, în timp ce Amy, despre regretata cântăreață Amy Winehouse, a fost ales documentaru anului.

Anul trecut, NBR a ales A Most Violent Year drept cel mai bun film al anului, chiar dacă pelicula nu a primit nicio nominalizare la Oscar, iar în 2013, laureata a fost Her.

Foto: Mad Max: Fury Road – cinemagia

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

04
/10
/19

A câștigat Leul de Aur, marele premiu de la Festivaul de Film de la Veneția, în același timp a impresionat presa de specialitate la nivel mondial, iar de astăzi mult aclamatul „Joker”, în interpretarea lui Joaquin Phoenix, poate fi vizionat în premieră în cinematografele din toată țară.

Page 1 of 24912345...102030...Last »