Mădălina Ghenea și Jude Law în weekend la Warner TV
https://www.ziarulmetropolis.ro/madalina-ghenea-si-jude-law-in-weekend-la-warner-tv/

Lungmetrajele „Light Sleeper”, cu Willem Dafoe şi Susan Sarandon în distribuţie, şi „Dom Hemingway”, cu Jude Law şi Mădălina Ghenea, vor avea premiera la Warner TV în primul weekend din luna iunie. „Viaţa de noapte/ Light Sleeper”, scris şi regizat de Paul Schrader, scenarist al unor filme ca „Taxi Driver” şi „American Gigolo”, a avut premiera în competiţia Berlinalei din 1992.

Un articol de Petre Ivan|2 iunie 2022

Drama polițistă neo-noir este povestea descoperirii spiritului. Un dealer de droguri decide să își schimbe profesia când șefa lui plănuiește să se îndrepte, luând în considerare să pună bazele unei firme de cosmetice, și o veche dragoste reapare. În plină criză a vârstei mijlocii, este prins din nou în mrejele ei și ajunge în situații limită.

Din distribuția filmului care va fi difuzat pe 4 iunie, de la ora 21:05, fac parte Willem Dafoe, Susan Sarandon, Dana Delany și Sam Rockwell.

Comedia neagră „Dom Hemingway”, scrisă și regizată de Richard Shepard, a fost prezentată în 2013 la Festivalul Internațional de Film de la Toronto.
Filmul îl are în centru pe Dom Hemingway, un celebru spărgător de seifuri care a petrecut 12 ani în închisoare pentru că nu a trădat.

El revine pe străzile Londrei, încercând să recupereze ceea ce îi este datorat. Îl caută pe fostul șef pentru a-i cere despăgubiri, iar pe lângă afacerile rămase neterminate, el vrea să reia legătura cu fiica înstrăinată.

Jude Law, Richard E. Grant, Demián Bichir, Emilia Clarke și Mădălina Ghenea fac parte din distribuție.

Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 5 iunie, de la ora 21:00.

12
/08
/22

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care are loc la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), se apropie de final.

12
/08
/22

Festivalul Cinemascop din Eforie Sud, ajuns la a cincea ediție anul acesta, s-a încheiat pe 7 august.

09
/08
/22

Documentarul „Mariupolis 2”, realizat de Mantas Kvedaravičius, a fost proiectat luni seară, în premieră în România, în deschiderea celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, în prezența a mai mult de 3 000 de spectatori.

08
/08
/22

Prezentat la Cannes în secțiunea „Cinema for the Climate”, „Cruciada copiilor / La Croisade”, noul film al lui Louis Garrel, distribuit de Independența Film în cinematografe din 12 august, vorbește cu umor despre una dintre cele mai importante probleme cu care ne confruntăm: schimbările climatice și lumea pe care o lăsăm generațiilor următoare.

07
/08
/22

Fix acum 100 de ani, pe 5 august 1922, se năştea Marin Preda. Pentru a marca acest centenar, vă propunem un text despre cele două filme "Moromeţii", realizate de Stere Gulea la o distanţă de peste 30 de ani.

05
/08
/22

Serile de duminică din luna august la Warner TV sunt dedicate fanilor filmelor horror, iar producții de gen devenite cult vor fi difuzate de la ora 22:00.

05
/08
/22

Când David Leitch („Deadpool 2”, „Atomic Blonde”, „John Wick”, „Hobbs and Shaw”) anunță că urmează să regizeze un nou lungmetraj, e musai să-ți cumperi bilete la cinema. Dependent de adrenalina eliberată de către filmele sale în cinefili, Leitch este și actor, cascador, scenarist, producător, un miliardar pasionat de arte marțiale care știe să folosească în cea mai recentă creație a sa un cocktail bine dozat de poveste, acțiune, efecte speciale, personaje.

04
/08
/22

CRONICĂ DE FILM Mi se pare un gest curajos să dai drumul în săli, în plină vară, unui film precum "Pentru mine tu eşti Ceauşescu" (2021, r. Sebastian Mihăilescu), destul de greu şi bizar, cel puţin pentru cinematografia română.

02
/08
/22

Festivalul Cinemascop a început luni, 1 august, și vă așteaptă până pe 7 august cu filme europene, expoziții, ateliere de creație pentru copii, un spectacol de teatru și o atmosferă de vacanță la mare aparte.

02
/08
/22

Programul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022, care va avea loc în perioada 8-14 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, este acum disponibil aici: https://bit.ly/Anonimul2022.