Maeștrii violoncelului în concert la CellEAST Festival 2022
https://www.ziarulmetropolis.ro/maestrii-violoncelului-in-concert-la-celleast-festival-2022/

Duminică, 8 mai 2022, la ora 19.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul CellEAST Festival 2022, va avea loc un recital susţinut de profesorii invitaţi în cadrul festivalului şi la cursurile de măiestrie Future CellEAST şi MiniCellos, violonceliştii Andrei Ioniţă, Denis Severin, Valentin Răduţiu, Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Mircea Marian, Marin Cazacu, Atanas Krastev, Dragan […]

Un articol de Liliana Matei|2 mai 2022

Duminică, 8 mai 2022, la ora 19.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul CellEAST Festival 2022, va avea loc un recital susținut de profesorii invitați în cadrul festivalului și la cursurile de măiestrie Future CellEAST și MiniCellos, violonceliștii Andrei Ioniță, Denis Severin, Valentin Răduțiu, Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Mircea Marian, Marin Cazacu, Atanas Krastev, Dragan Djordjević, Teodora Atanasova, Ani Marie Paladi și Ella Bokor.

„Frumusețea violoncelului nu constă doar în complexitatea, sensibilitatea sau sunetul minunatului instrument, ci și a comunității, la nivel internațional, pe care o generează. Formații muzicale  diverse, duo, trio, cvartet, sau ansambluri orchestrale sunt apreciate la scară largă în întreaga lume. Festivaluri și concursuri ridică în fiecare moment nivelul profesional al violonceliștilor. Șansa surâde prin CellEAST Festival nu numai generațiilor tinere din România, care vor avea șansa de a studia la Cursurile de măiestrie Future CellEAST și MiniCellos, ci și publicului românesc, care va avea parte de o demonstrație la cel mai înalt nivel de reprezentare a violoncelului. Șase concerte/recitaluri, 56 de cursanți din 8 țări, 12 profesori, maeștri recunoscuți ai instrumentului, cele mai importante instituții de concerte și educaționale din București – ce am vrea mai mult de la prima ediție a CellEAST Festival?!“ , declară Răzvan Suma, director artistic.

Program:

Jacques Offenbach – Bolero

Gabriel Fauré – Cantique de Jean Racine

Gioacchino Rossini – Bărbierul din Sevilla (fragment)

Georges Bizet – Carmen (fragment)

Wilhelm Kaiser-Lindemann – Mambo for Six

Georg Goltermann – Nocturne

Julius Klengel – Hymnus

Heitor Villa-Lobos – Andante din Bachianas Brasileiras

Giovanni Sollima – Violoncelles, vibrez!

Giovanni Sollima – Marsh

Johann Strauss – fiul – Trisch-Trasch Polka pentru orchestră de violoncele

Biletele se pot procura:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român, Telefon: 021.315.68.75

Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.

– Online, accesand site-ul  www.fge.org.ro  – secțiunea „Calendar“. Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

COORGANIZATORI:  Centrul Național de Artă “Tinerimea Română”, Asociația Culturală PlaCello și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Evenimentele educaționale care fac parte din programul Future CellEAST sunt CO-FINANȚATE de Administrația Fondului Cultural Național.

Mulțumiri organizatorilor CellEAST Festival pentru găzduirea concertelor în cadrul acestui festival.

SPONSORI:  Vestra, Elsaco, Cai de Vis, Haita Land, Habitus, Motif Hub.

PARTENERI:  Filarmonica George Enescu, U.N.M.B., Radio România, IConArts,         Pow Wow, La Salumeria Bucharest, Wine Ambassador, Trattoria Adagio, Mercure Hotel, Catalog Muzical.

PARTENERI MEDIA : TVR, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Orchestrele și Corurile Radio, RADOR, CoverStories, EnjoyTV România.

25
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022.

11
/05
/22

Miercuri, 18 mai 2022 (de la 19.00), ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO prezintă un concert 100% MOZART, derulat sub bagheta dirijorului de origine libaneză TOUFIC MAATOUK. În 2015, acesta a debutat ca dirijor într-una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume - Carnegie Hall, New York - cu Messa di Gloria de Puccini, moment urmat de debutul (în 2016) la Teatro San Carlo din Napoli cu Recviemul lui Mozart.

10
/05
/22

Joi, 12 mai și vineri, 13 mai 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului În lumina evocării-George Enescu de Ulpiu Vlad, Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46 de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și Variaţiunile Enigma, op. 36 de Edward Elgar.