Maeștrii violoncelului în concert la CellEAST Festival 2022
https://www.ziarulmetropolis.ro/maestrii-violoncelului-in-concert-la-celleast-festival-2022/

Duminică, 8 mai 2022, la ora 19.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul CellEAST Festival 2022, va avea loc un recital susţinut de profesorii invitaţi în cadrul festivalului şi la cursurile de măiestrie Future CellEAST şi MiniCellos, violonceliştii Andrei Ioniţă, Denis Severin, Valentin Răduţiu, Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Mircea Marian, Marin Cazacu, Atanas Krastev, Dragan […]

Un articol de Liliana Matei|2 mai 2022

Duminică, 8 mai 2022, la ora 19.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul CellEAST Festival 2022, va avea loc un recital susținut de profesorii invitați în cadrul festivalului și la cursurile de măiestrie Future CellEAST și MiniCellos, violonceliștii Andrei Ioniță, Denis Severin, Valentin Răduțiu, Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Mircea Marian, Marin Cazacu, Atanas Krastev, Dragan Djordjević, Teodora Atanasova, Ani Marie Paladi și Ella Bokor.

„Frumusețea violoncelului nu constă doar în complexitatea, sensibilitatea sau sunetul minunatului instrument, ci și a comunității, la nivel internațional, pe care o generează. Formații muzicale  diverse, duo, trio, cvartet, sau ansambluri orchestrale sunt apreciate la scară largă în întreaga lume. Festivaluri și concursuri ridică în fiecare moment nivelul profesional al violonceliștilor. Șansa surâde prin CellEAST Festival nu numai generațiilor tinere din România, care vor avea șansa de a studia la Cursurile de măiestrie Future CellEAST și MiniCellos, ci și publicului românesc, care va avea parte de o demonstrație la cel mai înalt nivel de reprezentare a violoncelului. Șase concerte/recitaluri, 56 de cursanți din 8 țări, 12 profesori, maeștri recunoscuți ai instrumentului, cele mai importante instituții de concerte și educaționale din București – ce am vrea mai mult de la prima ediție a CellEAST Festival?!“ , declară Răzvan Suma, director artistic.

Program:

Jacques Offenbach – Bolero

Gabriel Fauré – Cantique de Jean Racine

Gioacchino Rossini – Bărbierul din Sevilla (fragment)

Georges Bizet – Carmen (fragment)

Wilhelm Kaiser-Lindemann – Mambo for Six

Georg Goltermann – Nocturne

Julius Klengel – Hymnus

Heitor Villa-Lobos – Andante din Bachianas Brasileiras

Giovanni Sollima – Violoncelles, vibrez!

Giovanni Sollima – Marsh

Johann Strauss – fiul – Trisch-Trasch Polka pentru orchestră de violoncele

Biletele se pot procura:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român, Telefon: 021.315.68.75

Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.

– Online, accesand site-ul  www.fge.org.ro  – secțiunea „Calendar“. Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

COORGANIZATORI:  Centrul Național de Artă “Tinerimea Română”, Asociația Culturală PlaCello și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Evenimentele educaționale care fac parte din programul Future CellEAST sunt CO-FINANȚATE de Administrația Fondului Cultural Național.

Mulțumiri organizatorilor CellEAST Festival pentru găzduirea concertelor în cadrul acestui festival.

SPONSORI:  Vestra, Elsaco, Cai de Vis, Haita Land, Habitus, Motif Hub.

PARTENERI:  Filarmonica George Enescu, U.N.M.B., Radio România, IConArts,         Pow Wow, La Salumeria Bucharest, Wine Ambassador, Trattoria Adagio, Mercure Hotel, Catalog Muzical.

PARTENERI MEDIA : TVR, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Orchestrele și Corurile Radio, RADOR, CoverStories, EnjoyTV România.

06
/09
/14

Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Asociaţia Culturală “Pro Valores” și Radio România Cultural vă invită în perioada 4 – 12 octombrie 2014, la un regal poetico – muzical.

05
/09
/14

Radio România Muzical şi Ministerul Educaţiei Naţionale au semnat un protocol de colaborare în cadrul căruia proiectul "Ascultă 5 minute de muzică clasică" devine program naţional în şcoli, începând cu anul şcolar 2014-2015.

01
/09
/14

Pianista Elisabeth Leonskaja, laureată a Concursului Enescu în 1964: „Imediat dupa 1989, când încă se vedeau la București urmele gloanețelor pe clădiri, la Concursul și la Festivalul Enescu veneau mari muzicieni din toată lumea. Nu poți decât să te înclini în fața acestor lucruri!”

01
/09
/14

Promenada Operei 2014: un program de înaltă calitate artistică, o scenografie spectaculoasă, focuri de artificii, mii de spectatori. Toate au contribuit la succesul celui mai mare eveniment în aer liber din capitală dedicat artei lirice, organizat de Opera Naţională Bucureşti, ajuns la a opta ediţie.

31
/08
/14

Într-o serie unică de interviuri, șapte artiști recunoscuți în lumea muzicii clasice internaționale vorbesc în premieră despre cum câștigarea Concursului Enescu a fost o deschidere de drum pentru cariera lor și spun de ce România contează!

30
/08
/14

Eugen Doga va susține primul său concert în aer liber la București, duminică, 31 august, la ora 18.00, în Parcul Titan. Cele mai frumoase compoziții ale sale vor putea fi ascultate în cadrul Zilei limbii române, eveniment organizat de Centrul Cultural Casa Artelor, al Primariei sectorului 3.

27
/08
/14

Formaţiile Fără Zahăr, Ţapinarii şi Timpuri Noi vor concerta, între 26 şi 28 septembrie, la Bucharest Comedy Week, urmând ca serile din Piaţa Enescu să se încheie cu o proiecţie de film, precum "Pantera roz", din 1963, şi "Unora le place jazz-ul", din 1959.