Magic Național în plină vară!
https://www.ziarulmetropolis.ro/magic-national-in-plina-vara/

Duminică 18 iunie 2017, de la ora 20.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional I.L. Caragiale, publicul bucureştean este aşteptat cu o nouă reprezentaţie de excepţie a spectacolului – concert Magic Naţional, ultima reprezentaţie din această stagiune.

Un articol de Petre Ivan|16 iunie 2017

Regal muzical, teatral şi coregrafic, spectacol atipic pentru repertoriul teatrului, Magic Național prilejuieşte întâlnirea cu o distribuţie de primă mărime şi un repertoriu muzical variat.

Ion Caramitru, Anca Sigartău, Tania Popa, Medeea Marinescu, Marius Manole, Aylin Cadîr, Lari Giorgescu, Istvan Teglas, Eduard Adam, Emilian Mârnea, Petre Ancuța, Florin Călbăjos sunt actorii care vă invită la o seară caldă de vară cu acorduri ample.

Între surprizele spectacolului se numără şi Emy Drăgoi, virtuoz al acordeonului, însoţit de formaţiile sale Emy Drăgoi 3D Pro’ect & Jazz Hot Club România, precum şi extraordinarul percuţionist Lucian Maxim.

Toţi aceşti artişti renumiţi vor aduce în Sala Mare a Naţionalului bucureştean atmosfera Bucureştiului interbelic, a meleagurilor îndepărtate unde s-a născut jazz-ul, a Parisului cu şarmanta şansonetă…

O călătorie artistică ce ne va desprinde de cotidianul asurzitor și ne va conduce spre lumea muzicii calde și a cuvintelor șoptite, a ritmurilor pline de viaţă şi de optimism, o seară a revelaţiilor, o seară cu adevărat magică.

În plină vacanţă, pe 7 august 2017, Magic Național va fi prezentat publicului macedonean şi oaspeților străini, ca invitat la cea de-a 57-a ediţie a Festivalului Internaţional de Vară, Ohrid 2017.

Ohrid Summer Festival. 2017

Trei dintre cei mai tineri actori ai trupei Naţionalului bucureştean, Emilian Mârnea, Petre Ancuța și Florin Călbăjos le vor aminti spectatorilor fideli de ediţia precedentă, când au încântat asistenţa cu al lor ActOrchestra, în acelaşi spaţiu neconvenţional de joc, unde urmează să se joace şi Magic Naţional, curtea bisericii medievale Sfânta Sofia.

Ȋnfiinţat ȋn 1961, Ohrid Summer Festival are loc ȋntr-o zonă culturală şi istorică aparte. Oraşul, lacul Ohrid şi biserica mai sus amintită sunt incluse ȋn patrimoniul mondial UNESCO.

Pe scenele festivalului, de-a lungul timpului au răsunat voci celebre. Din 1994, Festivalul Internaţional de Vară din Ohrid face parte din Asociaţia Festivalurilor Europene (EFA).

Stagiunea Teatrului Naţional din Bucureşti continuă până la începutul lunii iulie, pe afişul următoarei perioade figurând spectacole de mare succes ca: Dineu cu proşti, Angajare de clovn, Bârfe, zvonuri şi minciuni, L’Om Dada, Crima din strada Lourcine, Idolul şi Ion Anapoda, Micul Infern, Cinci femei de tranziţie, Anonimul veneţian şi Umbre, cea mai recentă premieră a stagiunii, a cărei ultimă reprezentaţie coincide cu închiderea stagiunii, pe data de 2 iulie 2017.

Foto: Magic Național  – www.tnb.ro

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.