Mai multe bilete pentru spectatorii Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/mai-multe-bilete-pentru-spectatorii-festivalului-interna%c8%9bional-de-teatru-de-la-sibiu/

Mai sunt doar patru zile până la începerea celei de-a XXVI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, ce se va desfăşura între 14 şi 23 iunie, iar veştile bune continuă să apară pe măsură ce ne apropiem de acest final de săptămână mult aşteptat. Tema ediţiei din acest an este ARTA DE A DĂRUI, iar FITS îşi respectă promisiunea faţă de iubitorii de frumos de a le oferi cât mai multe momente minunate în cadrul festivalului.

Un articol de Petre Ivan|10 iunie 2019

La cererea spectatorilor, organizatorii Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) anunță suplimentarea locurilor la majoritatea spectacolelor Indoor programate la această ediție. Astfel, iubitorii de teatru care nu au mai găsit loc la reprezentațiile dorite, vor mai putea achiziționa încă 1023 de bilete, de pe site-ul festivalului: www.sibfest.ro, începând de marți, 11 iunie, ora 10.

Tot pe site-ul festivalului (www.sibfest.ro) se pot găsi informații despre întregul program și prețul biletelor.

În curând urmează să ne întâlnim la FITS 2019 cu cele 540 de evenimente culturale care includ teatru, dans, muzică, circ contemporan și operă, ateliere și masterclass-uri, spectacole lectură, conferințe, expoziții și instalații, lansări de carte sau proiecții de filme, care vor avea loc în 75 de spații de joc din Sibiu.

Faust_Photographer KUO, Cheng-Chang

În continuare, publicul este așteptat la Micro – Folie, la Casa Artelor din Sibiu (Piața Mică nr. 21). Micro-Folie Sibiu – Hotspot Cultural BRD Groupe Société Générale are în centru un Muzeu digital care dă acces la 500 de opere de patrimoniu universal ce se găsesc în marile muzee și instituții culturale din Franța, un spațiu de realitate virtuală unde se pot viziona cu Samsung Gear VR filme realizate de canalul ARTE și un FabLab dedicat creativității.

Biletele pentru spectacolele din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală din Sibiu (strada Nicolae Bălcescu 17) care funcționează în această perioadă după următorul program: Marți (11.06.2019) – Joi (13.06.2019) între 11:00-18:00, iar în perioada festivalului zilnic, de la 09:00 la 20:00.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

13
/02
/24

CRONICĂ DE FILM “Zona de interes” (2023), de Jonathan Glazer, este un film aproape conceptual, a cărui forţă e dată de contrastul dintre ce vedem în prim-plan, de o parte, şi ce se întâmplă în plan îndepărtat şi ce auzim pe coloana sonoră, de cealaltă parte.