Mai multe bilete pentru spectatorii Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/mai-multe-bilete-pentru-spectatorii-festivalului-interna%c8%9bional-de-teatru-de-la-sibiu/

Mai sunt doar patru zile până la începerea celei de-a XXVI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, ce se va desfăşura între 14 şi 23 iunie, iar veştile bune continuă să apară pe măsură ce ne apropiem de acest final de săptămână mult aşteptat. Tema ediţiei din acest an este ARTA DE A DĂRUI, iar FITS îşi respectă promisiunea faţă de iubitorii de frumos de a le oferi cât mai multe momente minunate în cadrul festivalului.

Un articol de Petre Ivan|10 iunie 2019

La cererea spectatorilor, organizatorii Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) anunță suplimentarea locurilor la majoritatea spectacolelor Indoor programate la această ediție. Astfel, iubitorii de teatru care nu au mai găsit loc la reprezentațiile dorite, vor mai putea achiziționa încă 1023 de bilete, de pe site-ul festivalului: www.sibfest.ro, începând de marți, 11 iunie, ora 10.

Tot pe site-ul festivalului (www.sibfest.ro) se pot găsi informații despre întregul program și prețul biletelor.

În curând urmează să ne întâlnim la FITS 2019 cu cele 540 de evenimente culturale care includ teatru, dans, muzică, circ contemporan și operă, ateliere și masterclass-uri, spectacole lectură, conferințe, expoziții și instalații, lansări de carte sau proiecții de filme, care vor avea loc în 75 de spații de joc din Sibiu.

Faust_Photographer KUO, Cheng-Chang

În continuare, publicul este așteptat la Micro – Folie, la Casa Artelor din Sibiu (Piața Mică nr. 21). Micro-Folie Sibiu – Hotspot Cultural BRD Groupe Société Générale are în centru un Muzeu digital care dă acces la 500 de opere de patrimoniu universal ce se găsesc în marile muzee și instituții culturale din Franța, un spațiu de realitate virtuală unde se pot viziona cu Samsung Gear VR filme realizate de canalul ARTE și un FabLab dedicat creativității.

Biletele pentru spectacolele din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală din Sibiu (strada Nicolae Bălcescu 17) care funcționează în această perioadă după următorul program: Marți (11.06.2019) – Joi (13.06.2019) între 11:00-18:00, iar în perioada festivalului zilnic, de la 09:00 la 20:00.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Teatrul Național „I.L. Caragiale” București își începe anul în Sala Mare, cu „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, această ars poetica și demonstrație practică a teatrului epic, acest punct de cotitură teatral, tablă de șah cu toți pionii murdari, busolă morală fără ac, și matrioșkă a răului.