”Mai sănătos, dar fără chin”, seminar de alimentație
https://www.ziarulmetropolis.ro/mai-sanatos-dar-fara-chin-seminar-de-nutritie/

Marţi, 17 aprilie, de la ora 18:45, colaboratoarea Ziarului Metropolis, Cristina Enescu, organizează un seminar (gratuit) cu tema ”Mai sănătos, dar fără chin. Despre alimentaţie plăcută şi sănătate eficientă”. Întâlnirea va avea loc în clădirea şcolii de lângă Biserica Romano-Catolică Sf. Tereza (Șos. Olteniţei 3-5 – Amfiteatrul din Corpul A, langa biserică). Evenimentul are ca scop exclusiv discutarea de informaţii provenind din studii clinice, de nutriţie şi de la specialişti recunoscuţi la nivel internaţional.

Un articol de Petre Ivan|16 aprilie 2018

De ce acest seminar? În cuvintele Cristinei Enescu, ”Sănătatea = nu doar să nu fii bolnav, ci o stare fizică și psihică optimă. Cum mă simt mâine depinde de ce am făcut ieri și până ieri, deci e o investiție. Totodată, însă, ”un stil de viață sănătos” poate fi nu un chin ci o plăcere eficientă pentru sănătate – dacă înțelegem niște principii despre cum influențează alimentația modul în care ne simțim și funcționăm.”

Principalele subiecte abordate vor fi:

Grăsimea abdominală

De ce e o bombă cu ceas pentru diabet, boli de inimă și cancer?

Ce treabă are ”burta” cu ficatul, și ficatul cu mine?!

Cum scap de ea fără chin?

Dependența de ZAHĂR – autostradă spre boli

De ce e zahărul mai rău decât cocaina?

Eu, dependent de zahăr?!?!?!

Cum rezolv problema – dar totuși să mănânc ce-mi place?

”Nu beau APĂ – și ce dacă?”

Care-i baiul cu hidratarea?

Ce câștig dacă beau apă?

Ok – dar nu-mi vine să beau. Ce fac?

Cristina organizează acest seminar exclusiv pentru a da mai departe din ceea ce a aflat (informații, explicații, metode practice și ușoare de îmbunătățire a sănătății) de-a lungul mai multor ani de activitate în zona studiilor medicale și de nutriție. Cristina Enescu nu reprezintă nicio companie, nu vinde și nu promovează niciun produs. Este, însă, o promotoare pasionată a modalităților prin care ne putem ajuta corpul, în loc de a îl submina, precum și a donării de sânge. De asemenea, este inițiatoarea și coordonatoarea proiectului de sprijin pentru pacienții cu Colangită Biliară Primitivă (o boală autoimună a ficatului).

Pentru întrebări legate de acest seminar sau de donarea de sânge, pentru care Cristina este voluntare și donatoare, o puteți contacta la numărul 0763.218.157 sau pe pagina ei de Facebook.

Foto: pixabay.com

05
/12
/16

În urmă cu 115 ani, într-o zi de 5 decembrie (1901) venea pe lume, la Chicago, într-o modestă familie cel de-al patrulea copil din cinci al familei Disney. Puștiul talentat la desen va fi încurajat să continue pe această cale de o mătușă. Nu va termina niciodată liceul, dar va ajunge una dintre marile personalități ale secolului XX.

20
/10
/16

Într-o zi de 20 octombrie se năşteau Arthur Rimbaud, Bela Lugosi și Viggo Mortensen. Rimbaud, copilul teribil al literaturii franceze, a avut parte de unul dintre cele mai spectaculoase destine literare. La 10 ani a început să scrie poezii pentru ca 6 ani mai târziu să publice prima sa scriere "Les étrennes des orphelins". După vârsta de 20 de ani Arthur Rimbaud nu mai scrie nimic în domeniul literar, deși posteritatea îl va considera figură centrală a literaturii moderne și unul dintre precursorii simbolismului.

14
/10
/16

Într-o zi de 14 octombrie se năştea Ciprian Porumbescu, unul dintre cei mai faimoşi compozitori români ai vremii sale. Cuprins de dragostea pentru valorile neamului său, a participat în adolescenţă la sărbătorile organizate de societatea Culturală „Arboroasa“, la Mănăstirea Putna, din anul 1871, unde l-a cunoscut şi s-a împrietenit cu Mihai Eminescu.

07
/10
/16

''Dacă-ți accepți vârsta și aspectul și joci rolurile potrivite, atunci reușești să-ți dai seama că, într-adevăr, fiecare vârstă are frumusețea ei'' - Diana Lupescu. Într-o zi de 7 octombrie se stingea din viaţă scriitorul Edgar Allan Poe şi se năşteau actriţa Diana Lupescu şi muzicianul Thom Yorke, solistul trupei britanice Radiohead.

06
/10
/16

"Ştiţi ce înseamnă un bun ministru? Nu să fii bun funcţionar, ci să ai vocaţie de stăpân. Când un ministru e funcţionar, se încurcă în hârtii. Iar ca prim-ministru, trebuie să porţi în geantă imaginea ideală a României, spre care să te mişti asimptotic." - Petre Ţuţea. Într-o zi de 6 octombrie (1902) se năşteau filosoful şi eseistul Petre Ţuţea şi actriţa Vasilica Tastaman (1933) şi se stingea din viaţă actriţa amemricană Bette Davis (1989).

29
/09
/16

În urmă cu mai bine de un secol, pe 29 septembrie 1910, se năstea Arsenie Boca, teolog și artist plastic (muralist) ortodox român, considerat unul dintre cei mai mari duhovnici români. Tot Într-o zi de 29 septembrie s-au născut Miguel de Cervantes, Caravaggio, Michelangelo Antonioni şi Anita Ekberg şi s-au stins din viaţă Iulia Hasdeu, Émile Zola, Gellu Naum si Tony Curtis.

19
/09
/16

Într-o zi de 19 septembrie se năşteau actorul Jeremy Irons, Jarvis Cocker, fondatorul şi solistul grupului britpop Pulp, şi romancierul britanic William Golding, laureat al Premiului Nobel. Tot într-o zi de 19 septembrie s-au stins din viaţă Lucia Sturza Bulandra, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Horia Șerbănescu şi Johnny Răducanu.

09
/09
/16

Într-o zi de 9 septembrie se năşteau Lev Tolstoi, autorul romanelor "Război şi pace" şi "Anna Karenina" şi actorul britanic Hugh Grant, cunoscut în special pentru rolurile din "Patru nunți și o înmormântare", "Notting Hill" şi "Jurnalul lui Bridget Jones". Tot pe 9 septembrie se stingea din viaţă Toulouse-Lautrec, unul dintre cei mai mari pictori ai perioadelor postimpresioniste şi art nouveau.