”Mai sănătos, dar fără chin”, seminar de alimentație
https://www.ziarulmetropolis.ro/mai-sanatos-dar-fara-chin-seminar-de-nutritie/

Marţi, 17 aprilie, de la ora 18:45, colaboratoarea Ziarului Metropolis, Cristina Enescu, organizează un seminar (gratuit) cu tema ”Mai sănătos, dar fără chin. Despre alimentaţie plăcută şi sănătate eficientă”. Întâlnirea va avea loc în clădirea şcolii de lângă Biserica Romano-Catolică Sf. Tereza (Șos. Olteniţei 3-5 – Amfiteatrul din Corpul A, langa biserică). Evenimentul are ca scop exclusiv discutarea de informaţii provenind din studii clinice, de nutriţie şi de la specialişti recunoscuţi la nivel internaţional.

Un articol de Petre Ivan|16 aprilie 2018

De ce acest seminar? În cuvintele Cristinei Enescu, ”Sănătatea = nu doar să nu fii bolnav, ci o stare fizică și psihică optimă. Cum mă simt mâine depinde de ce am făcut ieri și până ieri, deci e o investiție. Totodată, însă, ”un stil de viață sănătos” poate fi nu un chin ci o plăcere eficientă pentru sănătate – dacă înțelegem niște principii despre cum influențează alimentația modul în care ne simțim și funcționăm.”

Principalele subiecte abordate vor fi:

Grăsimea abdominală

De ce e o bombă cu ceas pentru diabet, boli de inimă și cancer?

Ce treabă are ”burta” cu ficatul, și ficatul cu mine?!

Cum scap de ea fără chin?

Dependența de ZAHĂR – autostradă spre boli

De ce e zahărul mai rău decât cocaina?

Eu, dependent de zahăr?!?!?!

Cum rezolv problema – dar totuși să mănânc ce-mi place?

”Nu beau APĂ – și ce dacă?”

Care-i baiul cu hidratarea?

Ce câștig dacă beau apă?

Ok – dar nu-mi vine să beau. Ce fac?

Cristina organizează acest seminar exclusiv pentru a da mai departe din ceea ce a aflat (informații, explicații, metode practice și ușoare de îmbunătățire a sănătății) de-a lungul mai multor ani de activitate în zona studiilor medicale și de nutriție. Cristina Enescu nu reprezintă nicio companie, nu vinde și nu promovează niciun produs. Este, însă, o promotoare pasionată a modalităților prin care ne putem ajuta corpul, în loc de a îl submina, precum și a donării de sânge. De asemenea, este inițiatoarea și coordonatoarea proiectului de sprijin pentru pacienții cu Colangită Biliară Primitivă (o boală autoimună a ficatului).

Pentru întrebări legate de acest seminar sau de donarea de sânge, pentru care Cristina este voluntare și donatoare, o puteți contacta la numărul 0763.218.157 sau pe pagina ei de Facebook.

Foto: pixabay.com

18
/03
/16

Născut într-o zi de 18 martie (1899), Ion Fintesteanua fost tenor până să ajungă actor. De mic copil viitorul artist s-a jucat de-a teatrul, în mahalaua bucureşteană Lăzureanu. Avea 17 ani când România a intrat în Primul Război Mondial. S-a refugiat la Iaşi cu un prieten, unde a intrat ca tenor în corul Societăţii Române de Operă. Tot în refugiu, Maria Ventura, Tony Bulandra şi Ion Manolescu jucau la Teatrul Naţional ieşean “Marşul nupţial”. Pentru că actorul care interpreta rolul “şefului de orchestră” se îmbolnăveşte, cineva îşi aminteşte de tânărul tenor – “e unul de la operă pe aici, care face pe artistul şi recită versuri prin spitale, cu răniţii”. Finteşteanu este luat pe sus, pudrat pe păr să pară mai bătrân şi…

17
/03
/16

Într-o zi de 17 martie (1883) se năştea Urmuz (Demetru Demetrescu-Buzău), „cel mai paradoxal scriitor român“ cum l-a numit George Pruteanu. Urmuz  va fi  judecător în Dobrogea, iar după război se va apuca să scrie, numai pentru a-și distra frații și surorile, parodiind cu false automatisme academismul prozei curente.

10
/03
/16

Într-o zi de 10 martie înceta din viaţă prozatorul şi dramaturgul rus Mihail Bulgakov. Pentru a deveni scriitor, Bulgakov a renunţat la cariera de medic. La 8 ani de la luarea acestei decizii, scriitorul a început să lucreze la romanul Maestrul și Margareta, sub titlul Inginerul cu copite.

04
/03
/16

În urmă cu 39 de ani, într-o zi de 4 martie, înceta din viaţă Toma Caragiu, unul dintre cei mai mari actori români. În acea seară, un cutremur devastator cu magnitudinea de 7,3 grade Richter a făcut mii de victime, printre care şi numeroşi artişti şi oameni de cultură, distrugând totodată multe din clădirile Bucureştiului.

01
/03
/16

Într-o zi de 1 martie se năştea Ion Creangă, unul dintre clasicii literaturii române, autor al Amintirilor din copilărie. După  ce, timp de 12 ani, a slujit ca preot la diferite biserici din Iaşi, a fost exclus definitiv din rândurile clerului, pe motiv că: ”și-a părăsit nevasta, a tras cu pușca în ciorile care murdăreau Biserica Golia, s-a tuns ca un mirean şi multe altele”.

25
/02
/16

Într-o zi de 25 februarie a încetat din viaţă Duiliu Zamfirescu, romancier, dramaturg, poet şi om politic, autorul romanelor din Ciclul Comăneștenilor. Tot într-o zi de 25 februarie se năşteau Carlo Goldoni, cunoscutul dramaturg și libretist italian din Veneția şi Enrico Caruso, unul dintre cei mai faimoși tenori din istoria operei.

24
/02
/16

într-o zi de 24 februarie (1960) începea "procesul intelectualilor mistico-legionari", acuzați că au citit și răspândit operele lui Mircea Eliade. Principalii inculpați erau Constantin Noica, Constantin Dinu Pillat, Al. O. Teodoreanu și Nicolae Steinhardt. Deși au fost mai mulți scriitori condamnați în acest lot, memorialistul grupului a rămas Nicu Steinhardt cu "Jurnalul fericirii".

18
/02
/16

Într-o zi de 18 februarie se năştea Nikos Kazantzakis, cel mai important și mai tradus scriitor grec al secolului XX. A fost nominalizat de câteva ori la Premiul Nobel și a devenit cunoscut în 1964, după lansarea filmului Zorba grecul, ecranizarea romanului său din 1947, Alexis Zorbas. Tot într-o zi de 18 februarie avea loc prima transmisie de teatru radiofonic la Radiodifuziunea Română, cu piesa într-un act "Ce ştie satul?" de V. Al. Jean, în interpretarea actorilor Maria Filotti, Ronald Bulfinski şi Victoria Mierlescu.

04
/02
/16

Într-o zi de 4 februarie se năştea actorul de comedie Norman Wisdom. Acesta  a debutat ca entertainer profesionist la vârsta de 31 de ani și a avut o ascensiune fulminantă. Și-a descoperit talentul în armata britanică, unde era toboșar în fanfara militară. Tot aici a învățat să călărească, a devenit campion la box (categoria muscă) și a învățat să cânte la trompetă și clarinet. După stagiul militar, a devenit șofer de taxi și operator de telefonie. Charlie Chaplin spunea despre Norman că este clovnul său preferat.

02
/02
/16

Într-o zi de 2 februarie (1996) s-a stins din viață actorul, regizorul, cântăreţul, coregraful, dansatorul și producător de film american Gene Kelly. Cunoscut mai cu seamă pentru rolul din Singin' in the Rain, Kelly a fost una din forţele majore ale filmelor muzicale ale Hollywood-ului anilor ’40-‘50. În 1999, American Film Institute l-a numit pe Gene Kelly “unul dintre cei mai importanţi actori ai tuturor timpurilor”.

05
/01
/16

Ştiaţi că într-o zi de 5 ianuarie se inaugura Teatrul de Comedie din București, la iniţiativa lui Radu Beligan? Ajuns astăzi la venerabila vârstă de 97 de ani, maestrul Beligan a fost directorul instituţiei timp de opt ani, în perioada 1961 — 1969.