Maia Morgenstern – Ambasador al Campaniei Artiștii pentru Artiști, ediția 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/maia-morgenstern-ambasador-al-campaniei-artistii-pentru-artisti-editia-2017/

Actriţa Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat din Capitală, a fost desemnată ambasador al campaniei „Artiştii pentru artişti”

Un articol de Petre Ivan|21 martie 2017

Maia Morgenstern îi invită pe spectatori, într-un mesaj video, să vizioneze spectacolele înscrise în campania „Artiștii pentru artiști” și să sprijine în acest fel artiștii în vârstă aflați în dificultate.

Susțin campania „Artiștii pentru artiști”, o campanie inițiată de UNITER cu mult timp în urmă. Teatrul nostru, Teatrul Evreiesc de Stat, participă la această campanie cu spectacolul ‘Dibuk’. Multe teatre, din București, din țară, mai toate teatrele, participă la această campanie — ‘Artiștii pentru artiști’. Vă invit să vedeți spectacolele, vă invit să contribuiți în acest fel la susținerea campaniei ‘Artiștii pentru artiști’. Personal, m-am alăturat acestui demers dintotdeauna, pentru că eu cred în această cauză. Cred că artiștii noștri mari, artiștii în vârstă, artiști aflați în dificultate, poate, acum, au mare nevoie de susținerea noastră, a tuturor – Maia Morgenstern.

Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta pe 29 martie, în cadrul campaniei, spectacolul „Dibuk”, scenariul și regia Chris Simion-Mercurian.

Maia Morgenstern se alătură actriței Dorina Chiriac care a fost, de asemenea, desemnată ambasador al campaniei „Artiștii pentru artiști”, ediția 2017.

Sumele strânse din vânzarea de bilete, donații și sponsorizări se pot vira în contul RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenția Piața Amzei, Fondul de Solidaritate Teatrală.

Foto: Maia Morgenstern – Captura youtube

30
/05
/23

Cele 10 documentare din programul primei ediții LYNX Festival sunt deja sold-out, cu două zile înainte de începerea evenimentului. În perioada 1 – 5 iunie, la Brașov, pasionații de film și natură se vor putea delecta cu un program complex și complet de proiecții, vernisaje și expoziții de fotografie, activități în natură, masterclass-uri cu invitați internaționali, întâlniri cu artiști locali și reprezentanți ai ONG-urilor de mediu și alte evenimente-surpriză.

30
/05
/23

Muzeul Național de Artă al României este gazda unui nou eveniment „Întâlnire la muzeu”, marți 30 mai 2023, de la ora 18:00, în Sala Auditorium, strada Știrbei Vodă nr. 1. Invitații lui Călin Stegerean sunt Bernard Blistène și Ami Barak, personalități de prestigiu ale artei contemporane.

30
/05
/23

Formația post-punk britanică Dry Cleaning va concerta pentru prima dată la București – miercuri, 31 mai, după ora 20, la Control Club. Cunoscută pentru stilul unic bazat pe spoken word, trupa se află într-un turneu european pentru promovarea celui mai recent release, ”Swampy”.

30
/05
/23

Palatul Dacia-România de pe Lipscani își deschide special porțile, în perioada 1-5 iunie, pentru a găzdui cel mai distractiv eveniment cultural dedicat întregii familii: expoziții cu jucării din Epoca de Aur, creații LEGO de mari dimensiuni, cinema, spectacole și cursuri de artă.

29
/05
/23

La doar 15 Km de Constanța se află Techirghiol,  un oraș recunoscut pentru existenţa uneia dintre cele mai moderne baze de tratament balneo – fizico –  kinetic din ţară, dar prea puțin cunoscut pentru celelalte comori arhitecturale pe care le adăpostește. Povestea însă se rescrie în această vară, cu ajutorul „Iubește-ți orașul: Heritage Instameet Techirghiol”. Festivalul de artă din Techirghiol și Cronicari Digitali declară deschis sezonul explorărilor arhitecturale!

29
/05
/23

Cea de-a doua ediție a Bucharest Opera Festival aduce pe scena Operei Naționale București producţii de pe două importante scene europene : „Manon Lescaut” de G. Puccini, coproducţie Teatrul Național din Belgrad – Opera Madlenianum (17 iunie) şi „Pelleas și Melisande” de Debussy,  producţie a Operei Maghiare de Stat din Budapesta (23 iunie). 

29
/05
/23

Insula 42, Centrul Cultural Clujean și Cinema Victoria, în parteneriat cu Festivalul Ceau Cinema!, vă invită în data de 4 iunie, începând cu ora 18.00, la Cinema Victoria din Timişoara la un masterclass susținut de Richard Peña, renumit curator, programator și educator de cinema american, dedicat avangardei cinematografice americane a anilor ’40-’60.

29
/05
/23

O întâlnire cel puțin promițătoare a artei cu știința se întâmplă în 1904, într-un bar celebru din Mormartre, Lapin Agile, locul unde se prefigurează germenii genialității lui Picasso și Einstein, două figuri emblematice pe care autorul le-a plasat în perioada anterioară descoperirilor lor.

28
/05
/23

O creatoare fără operă? Nu, o artistă care a făcut artă în feluri cu adevărat neconvenționale. O ființă care vrea să supună lumea, o zeiță, un mit. O personalitate fără de care, spunea Salvador Dalí, arta nu ar fi ajuns atât de departe.