Maia Morgenstern duce spectacolul „Mic şi-al dracu“ la Festivalul de Storytelling de la Tel Aviv
https://www.ziarulmetropolis.ro/maia-morgenstern-duce-spectacolul-mic-si-al-dracu-la-festivalul-de-storytelling-de-la-tel-aviv/

Actriţa Maia Morgenstern va fi prezentă la Festivalul Internaţional de Storytelling de la Tel Aviv, care va avea loc în perioada 24 – 25 septembrie, cu spectacolul ,,Mic şi-al dracu”.

Un articol de Andrada Văsii|24 august 2013

Actriţa Maia Morgenstern va fi prezentă la Festivalul Internaţional de Storytelling de la Tel Aviv, care va avea loc în perioada 24 – 25 septembrie, cu spectacolul „Mic şi-al dracu“.

„Mic şi-al dracu’“ este o comedie savuroasă având-o ca protagonistă pe Maia Morgenstern, alături de care evoluează coregraful Valentin Roşca.

Scenariul şi regia îi aparţin cunoscutei artiste, pornind de la poezii şi anecdote, poante, calambururi, rime vesele scrise de Ion Pribeagu, pseudonimul artistic al lui Isac Lazarovici, poet şi umorist evreu originar din România. Spectacolul va fi jucat la Teatrul Givatayim, pe 24 septembrie şi va avea subtitrare în limba engleză.

Nu este un spectacol de amploare, ci unul mic şi-al dracu’. Pe lângă zâmbetele pe care le va stârni, va provoca şi momente de nostalgie pentru umorul de altădată, pentru muzica de atunci. Spectacolul cuprinde şi multe cuplete de odinioară.

Maia Morgenstern,
actriță

De asemenea, spectacolul „Noi, românii”, al cărui moderator şi povestitor va fi Yoel Rippel, va avea loc pe 25 septembrie, notează Mediafax.

Evenimentul, care propune cântece, povestiri şi fragmente de umor românesc, îi va avea ca participanţi pe Maia Morgenstern, Lia Koenig, Yaakov Bodo, Sandra Sadeh, Gabby Sadeh şi Iris Lackner.

Foto credit: Teatrul Evreiesc de Stat (Site)

16
/12
/22

Teatrul Dramaturgilor Români, instituție publică de cultură în subordinea Primăriei Municipiului București, a prezentat pe 15 decembrie premiera spectacolului „Nuntă în cer” de Mircea Eliade, în regia Zsuzsánnei Kovács, dramatizare de Andrei Crăciun și Zsuzsánna Kovács. Un spectacol cu Lari Giorgescu și Richard Bovnoczki.

16
/12
/22

Sticla, lemnul, metalul și lutul au fost în această toamnă super-puterile a 24 de tineri adolescenți din Ucraina, care au participat la proiectul artistic „Rădăcini și visuri”, a doua etapă din cadrul „𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦𝐬 𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐭𝐬”, derulat de asociația culturală Câte-n lună și-n mansardă.

16
/12
/22

Folclor românesc și argentinian, muzică clasică și jazz, operă și musical, colinde și o expoziție de artă cu vânzare, toate acestea pentru a sărbători un Crăciun de neuitat, într-un palat cu aer interbelic, monument istoric, fondat în anul 1905.

15
/12
/22

Pentru că unele dintre cele mai inspirate cadouri sunt cărțile, vă prezentăm o selecție de titluri noi, de la Grupul Editorial Trei, numai bune de pus sub bradul de Crăciun. Veți regăsi printre acestea volume ca „Pasiune simplă. Confesiunea adolescentei” de Annie Ernaux, laureata Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, sau „Război” de Louis‑Ferdinand Céline.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

12
/12
/22

Viața Prințului Harry ni se dezvăluie nu numai în seria documentară „Harry & Meghan”, recent intrată pe Netflix, ci și prin intermediul autobiografiei sale, „Rezervă”, care va fi disponibilă și în limba română, la Editura Nemira, din 10 ianuarie 2023.