Maia Morgenstern urcă pe scena Teatrului Godot, pentru premiera spectacolului „Povestiri culese” din data de 21 & 22 iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/maia-morgenstern-urca-pe-scena-teatrului-godot-pentru-premiera-spectacolului-povestiri-culese-din-data-de-21-22-iulie/

Premiera spectacolului „Povestiri culese” după Donald Marguiles, are loc miercuri, 21 iulie şi joi, 22 iulie, de la orele 20:00, pe scena Teatrului Godot, în noua locaţie din incinta Palatul Bragadiru, o clădire de patrimoniu fondată în 1905, si aflată în imediata vecinătate a Centrului Istoric din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2021

Nominalizată la Premiile Pulitzer pentru Dramaturgie – „Povestiri culese”, operă a dramaturgului american Donald Marguiles, spune povestea unei tinere scriitoare şi a mentorului său, sondând relația profundă dintre creație şi creator, mentor şi protejat, povestiri uitate şi dreptul de a le readuce la viață.

Din distribuția spectacolului fac parte Maia Morgenstern, precum și tinerele actrițe ale Teatrului Godot: Ana Maria Pop și Cătălina Mihai. Scenografia spectacolului este semnată de Corina Grămoșteanu, iar regia este una colectivă, producător fiind George Remeș, managerul Teatrului Godot. Spectacolul este rezultatul unei munci de echipă, care face totul doar din drag pentru teatru.

Spectacolul „Povestiri culese” spune povestea unei scriitoare, Ruth, care se luptă cu timpul – atât cu limbile de la ceas, cât și cu propriile sale povești rămase nespuse. În viața ei apare Lisa, o tânără aflată la început de drum care caută pretutindeni atât inspirație, cât și un mentor. Ruth e cea care spune povești nescrise, iar Lisa e cea care ascultă. Trec ani până ca filele din cărți să fie scrise, dar în același timp, ce câștigă Ruth prin posteritate, poate pierde în clipa din prezent…

„Mentori şi protejații lor există peste tot în lume” spune Donald Marguiles

Actrița Ana Maria Pop, vorbește despre colaborarea sa cu Maia Morgenstern, într-un interviu recent publicat pe site-ul Teatrului Godot: „George mi-a oferit deja ocazia să joc cu niște actori pe care îi admir și de la care oricine are de învățat, cum este Maia Morgenstern. E o onoare și mă simt norocoasă”. Tinerii actori au astfel ocazia să învețe direct de la mentorii lor, de la actorii pe care cândva îi admirau de la distanță.

Teatrul Godot s-a redeschis din iunie într-o nouă locație, Palatul Bragadiru, la doar câteva minute de centrul Bucureștiului. Spectacolele de teatru cunoscute de public de la vechea locație încep să fie preluate în noul spațiu, care are amenajat și un Teatru de Vară, în grădina palatului.

Teatrul Godot – Calea Rahovei 147-153 (Palatul Bragadiru)

Biletele pentru spectacol se găsesc pe site-ul teatrului – teatrulgodot.ro, dar și pe mySTAGE.

 

18
/08
/22

Volumul „Născut în URSS” de Vasile Ernu, publicat la Polirom în cinci ediții, a apărut în limba japoneză, la Gunzosha Publishing Co (traducere de Seiko Takesono). La aceeași editură, se află în pregătire și volumul „Sălbaticii copii dingo” (Polirom, 2021, două ediții).

18
/08
/22

Era anul 1998, la Costinești, când regizorul Cornel Todea, inițiatorul programului, definea Gala Tânărului Actor HOP ca „teritoriul oferit paradoxului de a te putea afirma pe tine prin și alături de ceilalți”, ca „teritoriul oferit îndrăznelii de a fi tu însuți”, „curajului de a experimenta”.