Maia Morgenstern urcă pe scena Teatrului Godot, pentru premiera spectacolului „Povestiri culese” din data de 21 & 22 iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/maia-morgenstern-urca-pe-scena-teatrului-godot-pentru-premiera-spectacolului-povestiri-culese-din-data-de-21-22-iulie/

Premiera spectacolului „Povestiri culese” după Donald Marguiles, are loc miercuri, 21 iulie şi joi, 22 iulie, de la orele 20:00, pe scena Teatrului Godot, în noua locaţie din incinta Palatul Bragadiru, o clădire de patrimoniu fondată în 1905, si aflată în imediata vecinătate a Centrului Istoric din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2021

Nominalizată la Premiile Pulitzer pentru Dramaturgie – „Povestiri culese”, operă a dramaturgului american Donald Marguiles, spune povestea unei tinere scriitoare şi a mentorului său, sondând relația profundă dintre creație şi creator, mentor şi protejat, povestiri uitate şi dreptul de a le readuce la viață.

Din distribuția spectacolului fac parte Maia Morgenstern, precum și tinerele actrițe ale Teatrului Godot: Ana Maria Pop și Cătălina Mihai. Scenografia spectacolului este semnată de Corina Grămoșteanu, iar regia este una colectivă, producător fiind George Remeș, managerul Teatrului Godot. Spectacolul este rezultatul unei munci de echipă, care face totul doar din drag pentru teatru.

Spectacolul „Povestiri culese” spune povestea unei scriitoare, Ruth, care se luptă cu timpul – atât cu limbile de la ceas, cât și cu propriile sale povești rămase nespuse. În viața ei apare Lisa, o tânără aflată la început de drum care caută pretutindeni atât inspirație, cât și un mentor. Ruth e cea care spune povești nescrise, iar Lisa e cea care ascultă. Trec ani până ca filele din cărți să fie scrise, dar în același timp, ce câștigă Ruth prin posteritate, poate pierde în clipa din prezent…

„Mentori şi protejații lor există peste tot în lume” spune Donald Marguiles

Actrița Ana Maria Pop, vorbește despre colaborarea sa cu Maia Morgenstern, într-un interviu recent publicat pe site-ul Teatrului Godot: „George mi-a oferit deja ocazia să joc cu niște actori pe care îi admir și de la care oricine are de învățat, cum este Maia Morgenstern. E o onoare și mă simt norocoasă”. Tinerii actori au astfel ocazia să învețe direct de la mentorii lor, de la actorii pe care cândva îi admirau de la distanță.

Teatrul Godot s-a redeschis din iunie într-o nouă locație, Palatul Bragadiru, la doar câteva minute de centrul Bucureștiului. Spectacolele de teatru cunoscute de public de la vechea locație încep să fie preluate în noul spațiu, care are amenajat și un Teatru de Vară, în grădina palatului.

Teatrul Godot – Calea Rahovei 147-153 (Palatul Bragadiru)

Biletele pentru spectacol se găsesc pe site-ul teatrului – teatrulgodot.ro, dar și pe mySTAGE.

 

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”