Mâine începe Nomad IFF, la Muzeul Național al Țăranului Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/maine-incepe-nomad-iff-la-muzeul-national-al-taranului-roman/

În perioada 9 – 14 iunie, Grădina Muzeului Naţional al Țăranului Român din Bucureşti va fi gazda Nomad International Film Festival. Un ecran de aproape 80 de metri pătraţi, sute de „scaune de cinefil” şi echipamente de proiecţie performante vor transforma grădina Muzeului Naţional al Țăranului Român într-un adevărat „cinematograf în aer liber”.

Un articol de Liliana Matei|8 iunie 2015

În deschiderea Nomad IFF va fi proiectat filmul Aferim! (r. Radu Jude) – câștigător al Ursului de argint pentru cel mai bun regizor la Berlinale 2015, este unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

Aferim! este un un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească în 1835 și spune povestea zapciului Costandin care, însoţit de fiul său, caută un rob fugar.
Proiecțiile din cadrul Nomad International Film Festival încep la ora 21:30, iar intrarea este gratuită.

În plus, în fiecare seară de proiecție, publicul este invitat să vizioneze câte două scurtmetraje diferite, selectate în cadrul competiției Nomad Shorts.
Mai multe informații despre festival, filmele ce vor fi difuzate și programul proiecțiilor pe site-ul Nomad Festival și pe pagina de Facebook a festivalului.

După proiecțiile din București, Nomad Film Festival se mută la Teatrul de Vară din Târgu Mureș (16-21 iunie) și în Piața Ovidiu din Constanța (23-28 iunie).

Minorities Film Festival este un proiect organizat de Asociaţia Culturală Metropolis în parteneriat cu Muzeul Intercultural din Oslo şi este finanţat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României, în cadrul Programului PA17/RO13 „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.