Maitreyi pe scena teatrului Bulandra
https://www.ziarulmetropolis.ro/maitreyi-pe-scena-teatrului-bulandra/

Scena teatrului Bulandra va gãzdui joi, 22 noiembrie, piesa Maitreyi. Din distribuṭie fac parte Maia Morgenstern-Maitreyi la 60 de ani, Aylin Cadir-Maitryi la 16 ani, Vlad Zamfirescu-Mircea Eliade, Doru Ana- tatãl lui Maitreyi, Anca Sigartau-mama lui Maitreyi şi Jasmine Iliescu-sora de 8 ani.  Coregrafia a fost asiguratã de cãtre Carmen Pesantez, scenografia de cãtre Adina […]

Un articol de Andrada Văsii|2 noiembrie 2012

Scena teatrului Bulandra va gãzdui joi, 22 noiembrie, piesa Maitreyi. Din distribuṭie fac parte Maia Morgenstern-Maitreyi la 60 de ani, Aylin Cadir-Maitryi la 16 ani, Vlad Zamfirescu-Mircea Eliade, Doru Ana- tatãl lui Maitreyi, Anca Sigartau-mama lui Maitreyi şi Jasmine Iliescu-sora de 8 ani.  Coregrafia a fost asiguratã de cãtre Carmen Pesantez, scenografia de cãtre Adina Mastalier, iar dramatizarea şi regia artisticã sunt semnate de Chris Simion.

Spectacolul se va mai juca şi la Deva pe 13 noiembrie, la Cluj pe 12 noiembrie şi la Piatra Neamṭ pe 5 noriembrie respectiv la Suceava pe 6 noiembrie.

 

Maitreyi este povestea pe care o întâlneşti încã de pe bãncile şcolii. Deloc uşoar, dar plin de încãrcãturã simbolicã, spectacolul promite sã punã pe gânduri toṭi spectatorii. Distribuṭia va asigura cu siguranṭã prospeṭime actului artistic şi va conferi acel plus de mister, absolut necesar în orice piesã de teatru.

30
/10
/23

Tech Rider's Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu