Malick, Wenders, Tom Ford, Kusturica, Ozon și Konchalovsky, în competiţia oficială la Venetia
https://www.ziarulmetropolis.ro/malick-wenders-tom-ford-kusturica-ozon-si-konchalovsky-in-competitia-oficiala-la-venetia/

Filme de Terrence Malick, Mel Gibson, Tom Ford, Pablo Larrain, Antoine Fuqua, dar şi cele mai noi pelicule ale lui Emir Kusturica, Francois Ozon, şi Wim Wenders, au fost selecţionate în competiţia oficială a celei de-a 73-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia. Cel mai vechi festival de film din lume va avea loc anul acesta între 31 august şi 10 septembrie.

Un articol de Petre Ivan|28 iulie 2016

„Voyage of Time”, ultimul film al lui Terrence Malick, ce va fi povestit de Cate Blanchett în voice-off, a fost descris drept o „celebrare a universului, despre timp, de la începuturi până la colaps-ul final”

Wim Wenders vine în acest an la Veneţia cu o peliculă filmată în 3D, intitulată “The Beautiful Days of Aranjuez” , bazată pe o piesă de teatru scrisă de Peter Handke. Filmul este despre o conversaţie dintre un bărbat şi o femeie pe tema iubirii.

Filmul celebrului designer Tom Ford, “Nocturnal Animals” este un thriller despre scena artistică din Los Angeles şi despre crima organizată din Texas.

Filmul lui Mel Gibson, intitulat “Hacksaw Ridge” îl are protagonist pe Andrew Garfield, care joacă rolul unui medicului militar Desmond T. Doss din Al Doilea Război Mondial, despre care se spune că n-a purtat niciodată armă.

“On The Milky Road”, filmul lui Emir Kusturica, în care joacă regizorul însuşi, este povestea unui bărbat în trei perioade ale vieţii sale, inclusiv o vreme în care este lăptar pe timpul războiului şi are o relaţie pasionantă cu o femeie ce este interpretată de Monica Bellucci.

Actriţa Natalia Portman joacă în două dintre filmele ce vor fi proiectate la Veneţia: multaşteptatul „Jackie”, un film biografic despre Jacqueline Kennedy Onassis, regizat de Pablo Larrain, şi “Planetarium”, de Rebecca Zlotowski, despre două surori care au abilitatea de a comunica cu spiritele celor morţi.

Sam Mendes, preşedintele juriului

Juriul de anul acesta este prezidat de cineastul britanic Sam Mendes iar printre membrii săi se numără reputatul regizor venezuelean Lorenzo Vigas, primul realizator latino-american laureat cu un „Leu de Aur” pentru cel mai bun film în 2015 pentru filmul ‘Desde Allá’.

În anii trecuţi, în selecţia festivalului de la Veneţia s-au regăsit filmele „Spotlight”, „Birdman” sau „Gravity”, care au fost recompensate apoi cu mai multe premii Oscar.

venetia

Singurul titlu românesc din competiţie

Scurmetrajul „Prima noapte/ First Night”, scris şi regizat de Andrei Tănase, va concura pentru cel mai bun scurtmetraj în secţiunea Orizzonti a Festivalului de la Veneţia, fiind singurul titlu românesc inclus anul acesta în competiţie.

Foto: Festivalul de Film de la Venetia – cinemagia

11
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Chiar dacă îi știam și îmi plăcuse precedentul lungmetraj, „Marussia” (2013), tot m-a luat prin surprindere noul film realizat de Eva Pervolovici, regizoare română stabilită în Franța – documentarul „Delta Bucureștiului” (2020), proiectat în premieră mondială la TIFF.

11
/08
/20

„Acasă”, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, a fost distins cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj, înmânat de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pe scena Galei de închidere a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a avut loc în Piața Unirii, sâmbătă, 8 august.

10
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră în România la TIFF, unde a obţinut marele premiu al secţiunii Zilele Filmului Românesc, documentarul „Acasă” (2020), debutul ca regizor al jurnalistului Radu Ciorniciuc, îi are ca protagonişti pe membrii ultimei familii care a locuit în Delta Văcăreşti înainte de transformarea locului în parc natural.

10
/08
/20

Cele mai bune filme ale ediției și cineaștii momentului au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 8 august, la Gala de decernare a premiilor Festivalului Internațional de Film Transilvania, organizată pentru prima dată în istoria festivalului în aer liber, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

09
/08
/20

"Tot amânam întâlnirea cu Dan Chişu. Recent am reuşit să ne vedem şi mai ales să-i văd ultimul film regizat – ”5 minute”. Ce pot spune despre film? Surpriza a fost neaşteptat de...". Citiţi un text pentru Ziarul Metropolis al scriitorului Vasile Ernu.

07
/08
/20

TVR 1 difuzează sâmbătă, 8 august, de la ora 21.10, filmul „Grăbeşte-te încet“, în regia lui Geo Saizescu. Regăsiţi mai jos un interviu cu actorul Radu Gheorghe, care interpretează în film rolul globe-trotter-ului Bebe Ciupercuţă. Actorul povesteşte cu multă bucurie despre întâlnirea cu marii actori din distribuţia filmului, despre rolul său, dar şi multe lucruri amuzante (cum s-a ales cu o poreclă după acest film, ce dificultăţi i-a creat scena sărutului etc.).

05
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră la TIFF, „Casa cu păpuşi” (2020), documentarul de debut ca regizor al directorului de imagine Tudor Platon, este portretul tandru al unor femei în vârstă, dar pline de viaţă, care îşi deschid sufletul în faţa aparatului de filmat al tânărului cineast.

03
/08
/20

Parte a secţiunii pe care Festivalul Internaţional de Film Transilvania i-o dedică lui Federico Fellini la 100 de ani de la naştere, expoziţia de fotografie „Lights on! Fellini’s 8 ½”, disponibilă pe parcursul TIFF la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, surprinde momente din timpul realizării marelui film din 1963.

03
/08
/20

Ajuns deja la a treia ediție, festivalul Cinemascop își așteaptă vizitatorii până pe 5 august, în Grădina de vară din Eforie Sud. Aceasta a fost redeschisă în 2018, după o perioadă de 14 ani de abandon, iar localnicii și turiștii au avut ocazia să participe la proiecții de filme europene și alte activități culturale și educative în timpul primelor două ediții.

Pagina 1 din 26712345...102030...Ultima »