Malick, Wenders, Tom Ford, Kusturica, Ozon și Konchalovsky, în competiţia oficială la Venetia
https://www.ziarulmetropolis.ro/malick-wenders-tom-ford-kusturica-ozon-si-konchalovsky-in-competitia-oficiala-la-venetia/

Filme de Terrence Malick, Mel Gibson, Tom Ford, Pablo Larrain, Antoine Fuqua, dar şi cele mai noi pelicule ale lui Emir Kusturica, Francois Ozon, şi Wim Wenders, au fost selecţionate în competiţia oficială a celei de-a 73-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia. Cel mai vechi festival de film din lume va avea loc anul acesta între 31 august şi 10 septembrie.

Un articol de Petre Ivan|28 Iulie 2016

“Voyage of Time”, ultimul film al lui Terrence Malick, ce va fi povestit de Cate Blanchett în voice-off, a fost descris drept o “celebrare a universului, despre timp, de la începuturi până la colaps-ul final”

Wim Wenders vine în acest an la Veneţia cu o peliculă filmată în 3D, intitulată “The Beautiful Days of Aranjuez” , bazată pe o piesă de teatru scrisă de Peter Handke. Filmul este despre o conversaţie dintre un bărbat şi o femeie pe tema iubirii.

Filmul celebrului designer Tom Ford, “Nocturnal Animals” este un thriller despre scena artistică din Los Angeles şi despre crima organizată din Texas.

Filmul lui Mel Gibson, intitulat “Hacksaw Ridge” îl are protagonist pe Andrew Garfield, care joacă rolul unui medicului militar Desmond T. Doss din Al Doilea Război Mondial, despre care se spune că n-a purtat niciodată armă.

“On The Milky Road”, filmul lui Emir Kusturica, în care joacă regizorul însuşi, este povestea unui bărbat în trei perioade ale vieţii sale, inclusiv o vreme în care este lăptar pe timpul războiului şi are o relaţie pasionantă cu o femeie ce este interpretată de Monica Bellucci.

Actriţa Natalia Portman joacă în două dintre filmele ce vor fi proiectate la Veneţia: multaşteptatul “Jackie”, un film biografic despre Jacqueline Kennedy Onassis, regizat de Pablo Larrain, şi “Planetarium”, de Rebecca Zlotowski, despre două surori care au abilitatea de a comunica cu spiritele celor morţi.

Sam Mendes, preşedintele juriului

Juriul de anul acesta este prezidat de cineastul britanic Sam Mendes iar printre membrii săi se numără reputatul regizor venezuelean Lorenzo Vigas, primul realizator latino-american laureat cu un “Leu de Aur” pentru cel mai bun film în 2015 pentru filmul ‘Desde Allá’.

În anii trecuţi, în selecţia festivalului de la Veneţia s-au regăsit filmele “Spotlight”, “Birdman” sau “Gravity”, care au fost recompensate apoi cu mai multe premii Oscar.

venetia

Singurul titlu românesc din competiţie

Scurmetrajul “Prima noapte/ First Night”, scris şi regizat de Andrei Tănase, va concura pentru cel mai bun scurtmetraj în secţiunea Orizzonti a Festivalului de la Veneţia, fiind singurul titlu românesc inclus anul acesta în competiţie.

Foto: Festivalul de Film de la Venetia – cinemagia

19
/02
/19

SĂ NU UCIZI, filmul co-regizat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru și inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul sanitar din România acum câțiva ani, va avea pe 1 martie premiera în cinematografele din 29 de orașe din țară.

17
/02
/19

CRONICĂ DE FILM În „Marele Dictator” (1940), Chaplin îl parodia pe Hitler. Scena jocului macabru cu globul pământesc folosit ca balon a devenit cult. Un portret sarcastic al unui om diabolic care influenţează întreaga lume face şi regizorul Adam McKay în „Vice”, o satiră la adresa fostului vicepreşedinte american Dick Cheney.

12
/02
/19

Franco Zeffirelli alături de Robert Powell pe platourile de filmare la Iisus din Nazareth (1976). Regizorul şi producătorul de film, teatru şi operă Franco Zeffirelli împlinește, astăzi, 96 de ani.

12
/02
/19

Filmat în haoticele cartiere din Liban, CAPERNAUM prezintă povestea inspirațională a unui băiețel care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. Filmul, care a luat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2018 (unde s-a bucurat de 15 minute de ovații în picioare), este acum considerat unul dintre concurenții principali în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Capernaum intră din 8 martie (2019) în cinematografele din România.

10
/02
/19

„Când am început jucam la amatori, îl imitam pe Beligan. Doar când am dat examen la Institut, mi s-a spus «mă, tu îl imiți pe Beligan!». Și atunci mi-am dat seama și am căutat să scap de chestia asta.” , spune Victor Rebengiuc, actorul care a împlinit, astăzi, 86 de ani.

10
/02
/19

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră mondială în secțiunea Forum a Festivalului de la Berlin, „Monștri.”, debutul în regia de lungmetraj al lui Marius Olteanu, este un film care tratează cu delicatețe un moment de cumpănă din relația unui cuplu din București, interpretat de Judith State și Cristian Popa.

10
/02
/19

"Învigătorul uită că se află într-o cursă, lui îi place doar să alerge." - Joe Pesci, "A funny guy", Joe Pesci, laureat al premiilor Oscar, comediant şi interpret al unor personaje extrem de volatile, într-o varietate de genuri cinematografice, născut, la Newark, New Jersey a împlinit, ieri, 76 de ani.

09
/02
/19

Actorul britanic Albert Finney, nominalizat de cinci ori la premiul Oscar şi cunoscut pentru apariţiile sale în filmele "Tom Jones", "The Dresser", "Murder on the Orient Express" şi "Erin Brockovich", a murit la vârsta de 82 de ani. Finney a combinat filmul, apariţiile TV şi scena, de-a lungul unei cariere remarcabile de şase decenii.

08
/02
/19

INTERVIU „Monștri.”, debutul regizorului Marius Olteanu, este singurul film românesc din selecția din acest an a Festivalului de la Berlin, unde a fost inclus în secțiunea Forum. Un film cu o „poveste de dragoste atipică”, așa cum o numește Marius Olteanu, care vorbește pe larg despre realizarea acestui lungmetraj ambițios.

07
/02
/19

Mâine (joi), începe, la Berlinale Palast, Festivalului de Film de la Berlin.Eevenimentul va fi deschis de actriţa Juliette Binoche, preşedinta juriului internaţional de anul acesta, Monika Grütters, ministrul german al Culturii, Michael Müller, primarul Berlinului si Dieter Kosslick, directorului Berlinalei. Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 7 - 17 februarie.

Page 1 of 22812345...102030...Last »