Malick, Wenders, Tom Ford, Kusturica, Ozon și Konchalovsky, în competiţia oficială la Venetia
https://www.ziarulmetropolis.ro/malick-wenders-tom-ford-kusturica-ozon-si-konchalovsky-in-competitia-oficiala-la-venetia/

Filme de Terrence Malick, Mel Gibson, Tom Ford, Pablo Larrain, Antoine Fuqua, dar şi cele mai noi pelicule ale lui Emir Kusturica, Francois Ozon, şi Wim Wenders, au fost selecţionate în competiţia oficială a celei de-a 73-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia. Cel mai vechi festival de film din lume va avea loc anul acesta între 31 august şi 10 septembrie.

Un articol de Petre Ivan|28 Iulie 2016

“Voyage of Time”, ultimul film al lui Terrence Malick, ce va fi povestit de Cate Blanchett în voice-off, a fost descris drept o “celebrare a universului, despre timp, de la începuturi până la colaps-ul final”

Wim Wenders vine în acest an la Veneţia cu o peliculă filmată în 3D, intitulată “The Beautiful Days of Aranjuez” , bazată pe o piesă de teatru scrisă de Peter Handke. Filmul este despre o conversaţie dintre un bărbat şi o femeie pe tema iubirii.

Filmul celebrului designer Tom Ford, “Nocturnal Animals” este un thriller despre scena artistică din Los Angeles şi despre crima organizată din Texas.

Filmul lui Mel Gibson, intitulat “Hacksaw Ridge” îl are protagonist pe Andrew Garfield, care joacă rolul unui medicului militar Desmond T. Doss din Al Doilea Război Mondial, despre care se spune că n-a purtat niciodată armă.

“On The Milky Road”, filmul lui Emir Kusturica, în care joacă regizorul însuşi, este povestea unui bărbat în trei perioade ale vieţii sale, inclusiv o vreme în care este lăptar pe timpul războiului şi are o relaţie pasionantă cu o femeie ce este interpretată de Monica Bellucci.

Actriţa Natalia Portman joacă în două dintre filmele ce vor fi proiectate la Veneţia: multaşteptatul “Jackie”, un film biografic despre Jacqueline Kennedy Onassis, regizat de Pablo Larrain, şi “Planetarium”, de Rebecca Zlotowski, despre două surori care au abilitatea de a comunica cu spiritele celor morţi.

Sam Mendes, preşedintele juriului

Juriul de anul acesta este prezidat de cineastul britanic Sam Mendes iar printre membrii săi se numără reputatul regizor venezuelean Lorenzo Vigas, primul realizator latino-american laureat cu un “Leu de Aur” pentru cel mai bun film în 2015 pentru filmul ‘Desde Allá’.

În anii trecuţi, în selecţia festivalului de la Veneţia s-au regăsit filmele “Spotlight”, “Birdman” sau “Gravity”, care au fost recompensate apoi cu mai multe premii Oscar.

venetia

Singurul titlu românesc din competiţie

Scurmetrajul “Prima noapte/ First Night”, scris şi regizat de Andrei Tănase, va concura pentru cel mai bun scurtmetraj în secţiunea Orizzonti a Festivalului de la Veneţia, fiind singurul titlu românesc inclus anul acesta în competiţie.

Foto: Festivalul de Film de la Venetia – cinemagia

18
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul „Jurnalul familiei -escu” (2018), regizorul Șerban Georgescu discută pe un ton jucăuș, ironic, ce (mai) înseamnă a fi român, la 100 de ani de la apariția României moderne, perioadă în care țara a trecut prin multe șocuri și transformări.

18
/10
/19

În Bucureşti, gala de deschidere a Les Films de Cannes à Bucarest este programată vineri, de la ora 19:00 la Cinema PRO, în prezența sărbătoritului ediţiei, Vlad Ivanov şi a cineastului Claude Lelouch.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

Page 1 of 25012345...102030...Last »