„Maramureș – țară veche, țară nouăˮ, film documentar și expoziție de fotografie la ICR
https://www.ziarulmetropolis.ro/maramures-tara-veche-tara-noua%cb%ae-film-documentar-si-expozitie-de-fotografie-la-icr/

Proiecţia filmului documentar şi vernisajul expoziţiei de fotografie „Maramureş – ţară veche, ţară nouă” de Florin Andreescu va avea loc joi, 16 martie, la ora 18.30, la sediul din Aleea Alexandru al Institutului Cultural Român.

Un articol de Liliana Matei|11 martie 2017

Filmul „Maramureș – țară veche, țară nouă” realizat de Florin Andreescu (comentariu Dana Ciolcă, lectura Mihai Gruia Sandu, montaj Alexandru Stănescu), a apărut în noiembrie 2016 pe DVD, în limba română, cu subtitrare în engleză, franceză, germană, spaniolă și italiană.

La eveniment, care va avea loc în prezența realizatorilor filmului, cercetătorii etnologi dr. Ana Bârcă și dr. Doina Ișfănoni vor participa la un schimb de gânduri și opinii despre Maramureșul zilelor noastre, o lume în transformare, în care stilul de viață simplu și formele vechi de cultură coexistă cu modelele și obiceiurile aduse de tinerii care muncesc în străinătate și care vor să beneficieze de produsele și facilitățile societății moderne.

Singura editură dedicată în exclusivitate cărții turistice, Ad Libri, înființată în 2001 de Florin Andreescu, promovează prin albume, ghiduri și, din 2014, și prin filme documentare, destinații turistice românești și străine, mai cunoscute sau mai puțin cunoscute, și ajută călătorii să le (re)descopere.

Durata documentarului este de 60 minute. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 16 – 21 martie 2017, iar accesul publicului este liber.

02
/11
/20

Asociația Culturală Control N lansează ACSINTE.100, parte a programului educațional cu același titlu, un album virtual cu fotografii de Costică Acsinte însoțite de clipuri audio și video ce invită publicul tânăr în România anilor 1920 - 1960.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.