Marcel Chirnoaga – Universul unui mare artist
https://www.ziarulmetropolis.ro/marcel-chirnoaga-universul-unui-mare-artist/

Joi, 20 februarie, de la ora 18.30, în Foaierul Sălii Media a TNB, va avea loc deschiderea Expoziţiei de gravură şi desen a lui Marcel Chirnoag (1930-2008) şi lansarea în premieră a cărţii „Universul unui mare artist: Marcel Chirnoagă”, de Monica Cerchez-Chirnoagă, recent apărută la Editura Semne.

Un articol de Petre Ivan|18 februarie 2014

Joi, 20 februarie,  de la ora  18.30, în Foaierul Sălii Media a TNB, va avea loc deschiderea  Expoziţiei de gravură şi desen a lui Marcel Chirnoaga (1930-2008) şi lansarea în premieră a cărţii „Universul unui mare artist: Marcel Chirnoagă”, de Monica  Cerchez-Chirnoagă, recent apărută la Editura Semne.

Volumul cuprinde amintirile artistului, ale soţiei sale, Monica şi ale altor contemporani, o parte din corespondenţa  sa  personală, fotografii de arhivă, precum  şi  o culegere din articolele lui Marcel Chirnoagă despre artă, politică şi societate.

Marcel Chirnoaga

Sunt expuse în foaierul Sălii Media (Galeria de Artă a TNB) 49 de lucrări în diverse tehnici ale gravurii (aquaforte, aquatinta, gravură cu sudură şi fotolitografie) şi  desene în tuş,  din diferite perioade ale vieţii artistului.

Două desene în tuş, de mari dimensiuni, sunt expuse la Sala Studio, în foaierul de la intrare.

Durata expoziţiei : februarie-martie 2014. Expoziţia poate fi vizitată  zilnic între orele 10.00-18.00. Intrarea prin str. Batişte.

Foto Marcel Chirnoaga – wikipedia

24
/12
/19

Un grup de tineri artiști timișoreni din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara au demarat un proiect unic, menit să aducă împreună creatorii și iubitorii de artă. Proiectul Artă și Artiști Români are o motivație pur educațională.

23
/12
/19

Comisia Națională a României pentru UNESCO – CNR UNESCO - a organizat în data de 17 decembrie cea de-a IV-a ediție a Galei anuale de sfârșit de an, care a reunit partenerii instituționali, respectiv reprezentanți ai instituțiilor publice, societății civile, mediului privat, precum și alți colaboratori, personalități din domeniile de interes ale UNESCO - educație, științe, cultură, comunicare și informare.

14
/12
/19

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 14 decembrie 2019 să vizitaţi expoziţia permanentă a colecţiei „Dan şi Liana Nasta”, intrată în patrimoniul muzeului anul acesta, prin generozitatea donatorilor, soții Mihai şi Elena Nasta, nepoții colecționarilor.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.

03
/12
/19

Pentru fostele state socialiste, 2019 marchează trecerea a 30 de ani de la revoluțiile care au schimbat cursul istoriei, iar pentru cehi, la fel ca și pentru români și alte națiuni ce s-au aflat în Blocul de Est, 1989 a marcat trecerea de la dictatură la democrație. Revoluția de Catifea, așa cum a fost numit evenimentul la cehi, a avut câteva caracteristici aparte, iar bucureştenii sunt așteptați să le descopere la deschiderea expoziției „1989. The Velvet Revolution”, pe data de 5 decembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Centrul Ceh din Bucureşti.