Marcel Dragomir a murit la vârsta de 70 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/marcel-dragomir-a-murit-la-varsta-de-70-de-ani/

Compozitorul Marcel Dragomir, celebru pentru melodii precum „Să mori de dragoste rănită”, „Să te gândeşti din când în când la mine”, „Un albastru infinit”, şi-a pus amprenta pe o generaţie de cântăreţi, de la regretata Mihaela Runceanu la celebrele Corina Chiriac, Angelea Similea şi Mirabela Dauer.

Un articol de Petre Ivan|9 martie 2015

Marcel Dragomir a murit luni, la vârsta de 70 de ani, potrivit unui anunţ al lui Rareş Dragomir, fiul compozitorului.

Compozitorul Marcel Dragomir s-a născut pe 30 octombrie 1944, la Câmpina. Studiile muzicale le-a început la Liceul „George Enescu” din Bucureşti (1961 – 1966), continuându-le la Conservatorul Bucureşti (1966 – 1971), potrivit site-ului Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR).

A fost profesor de clarinet-saxofon la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti (1971 – 1982) şi redactor principal la secţia de creaţie a Radiodifuziunii Române din Bucureşti (1984 – 1994), a realizat emisiuni de radio şi de televiziune.

De asemenea, Dragomir a  scris muzică uşoară, muzică de teatru şi film şi a făcut parte din jurii naţionale şi internaţionale de concursuri de muzică uşoară (Bratislava – 1972, Dresda – 1984, Slîncev Briag – 1986).

L-am cunoscut pe Marcel Dragomir şi am şi colaborat cu el. A fost un compozitor foarte bun. Din nefericire, în ultima perioadă, n-a mai scris. Era foarte supărat că nu se mai aud la radio piesele lui. A fost un coleg foarte bun, am fost şi prieteni de familie, un tip foarte discret, care nu voia să deranjeze. A fost un om deosebit şi familist – Stela Enache.

„Este o veste care a căzut ca un trăsnet. Încă o dată, constat, cu amărăciune, că despre oameni care au făcut istorie în arta românească, mai ales în divertismentul aşa-zis uşor, se vorbeşte cel mai mult în clipa morţii, după care sunt aruncaţi din nou în uitare. Vorbim despre un compozitor care a scris foarte multe şlagăre intrate în istorie, a colaborat cel mai mult şi cel mai frumos cu Angela Similea. Să nu uităm că poate unul dintre cele mai mari şlagăre nemuritoare, alese într-o sută dintre cele mai frumoase, este «Să mori de dragoste rănită», cântat aşa de frumos de Angela, care-i aparţine (lui Marcel Dragomir, n.r.), şi multe altele”, a spus la rândul său Corina Chiriac.

Foto: Marcel Dragomir – wikipedia, facebook

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.