Marcel Iureș, într-un spectacol scris și regizat de Cătălin Ștefănescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/marcel-iures-intr-un-spectacol-scris-si-regizat-de-catalin-stefanescu/

Marcel Iureş va juca în „Vanilla Skype”, un spectacol scris şi regizat de jurnalistul Cătălin Ștefănescu, ce va intra din toamnă în stagiunea curentă a Teatrului Act. O coproducţie Teatrul ACT şi Asociaţia T.E.T.A., noul spectacol se va juca prima oară (în varianta lectură) la Alexandria, pe 5 august, în cadrul celei de a X-a ediţii a Festivalului IDEO IDEIS.

Un articol de Adina Scorţescu|22 Iulie 2015

Președinte de onoare al Ideo Ideis, Marcel Iureș a vorbit astăzi, la conferința de presă de la Teatrul Act, despre cei zece ani de festival: „Ne simțim ca peștii în apă, ne e bine împreună. Zece ani sunt mulți doar daca picăm în complexul de a ne autojudeca. Dacă nu, e foarte bine. Eu mă simt ca un silvicultor care a plantat un copăcel acum 10 ani; acum pot să stau să mănânc la umbra lui. Cred că numai oamenii complexați se laudă… Când e vorba de succes, de victorie, eu sunt precaut. Să ne vedem și peste 20 de ani…”

În spectacol joacă, alături de Marcel Iureș, mentorii Ideo Ideis (Marius Manole, Medeea Marinescu, Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu) și tinerii actori Alex Ion (Co-Președinte Ideo Ideis), Vlad Purdel și Mircea Postelnicu.

„Spectacolul e rezultatul unuii prietenii; vor fi trei generații de actori: generația foarte tânără, generația tânără și cea supertânără… a lui Marcel Iureș. Vom povesti despre ce înseamnă puterea poveștilor”, a declarat Cătălin Ștefănescu.

Ideo Ideis – ediția a X-a

Anul acesta, Ideo Ideis are loc între 1 și 9 august. În premieră, va exista un transfer cu autobuzul (zilnic, gratuit) București – Alexandria.

Festivalul include ateliere de teatru pentru elevi, spectacole de teatru tânăr și profesionist, proiecții de film, Seara Povestitorilor. Programul complet poate fi găsit aici.

Medeea Marinescu a declarat la conferință: „Ideo Ideis e ca un drog, de care începi să ai nevoie, te gândești tot anul la el; ai cinci zile să trăiești o experiență pe care n-o ai în altă parte – o anume boemie, alături de niște oameni foarte tineri, foarte proaspeți, care ne dau și nouă ceva ce am pierdut sau ceva ce am uitat.”

21
/02
/19

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită la vernisajul expoziției „UNArte la Antipa’’ care va avea loc vineri, 22 februarie de la ora 14.00, la sediul muzeului din Șoseaua Kiseleff nr. 1.

21
/02
/19

Violonistul LIVIU PRUNARU, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam, artistul care se bucură de dreptul de folosinţă asupra viorii de patrimoniu universal  Stradivarius „Pachoud” din 1694 – va putea fi aplaudat la Sala Radio, într-un concert extraordinar în care se va afla într-o dublă ipostază: de solist și... dirijor!

21
/02
/19

Apoi, lucrurile au luat o întorsătură nedorita. Tati a descoperit că durerile constante pe care le resimtise in ultimele zile in zona toracelui erau semnul unei boli grave, apărută pe fondul stresului și imunității scăzute.

21
/02
/19

De‑acum eram tot timpul împreună, titirelul, mama, tata şi cu mine, titirelul cu toanele lui, noi, ceilalţi trei, cu nelinistile și micile noastre bucurii.

19
/02
/19

SĂ NU UCIZI, filmul co-regizat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru și inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul sanitar din România acum câțiva ani, va avea pe 1 martie premiera în cinematografele din 29 de orașe din țară.

19
/02
/19

Se joacă la Green Hours spectacolul „Această Sonia” – un one-woman show cu Letiția Vlădescu, scris și regizat de Lia Bugnar.

18
/02
/19

Unul dintre cei mai mari dirijori români, CRISTIAN MANDEAL – care se bucură de peste 45 de ani de activitate, în care a dirijat sute de concerte pe 4 continente, în 35 de ţări – și tânărul violoncelist român ȘTEFAN CAZACU (25 de ani), care cântă pe un violoncel creat în urmă cu 101 ani, la Torino (Italia), de către lutierul Georg Ullman – își dau întâlnire pe scena Sălii Radio, într-un concert extraordinar prezentat vineri, 22 februarie (19.00), alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO.

17
/02
/19

CRONICĂ DE FILM În „Marele Dictator” (1940), Chaplin îl parodia pe Hitler. Scena jocului macabru cu globul pământesc folosit ca balon a devenit cult. Un portret sarcastic al unui om diabolic care influenţează întreaga lume face şi regizorul Adam McKay în „Vice”, o satiră la adresa fostului vicepreşedinte american Dick Cheney.

Page 1 of 77712345...102030...Last »