Marcel Iureș, într-un spectacol scris și regizat de Cătălin Ștefănescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/marcel-iures-intr-un-spectacol-scris-si-regizat-de-catalin-stefanescu/

Marcel Iureş va juca în „Vanilla Skype”, un spectacol scris şi regizat de jurnalistul Cătălin Ștefănescu, ce va intra din toamnă în stagiunea curentă a Teatrului Act. O coproducţie Teatrul ACT şi Asociaţia T.E.T.A., noul spectacol se va juca prima oară (în varianta lectură) la Alexandria, pe 5 august, în cadrul celei de a X-a ediţii a Festivalului IDEO IDEIS.

Un articol de Adina Scorţescu|22 Iulie 2015

Președinte de onoare al Ideo Ideis, Marcel Iureș a vorbit astăzi, la conferința de presă de la Teatrul Act, despre cei zece ani de festival: „Ne simțim ca peștii în apă, ne e bine împreună. Zece ani sunt mulți doar daca picăm în complexul de a ne autojudeca. Dacă nu, e foarte bine. Eu mă simt ca un silvicultor care a plantat un copăcel acum 10 ani; acum pot să stau să mănânc la umbra lui. Cred că numai oamenii complexați se laudă… Când e vorba de succes, de victorie, eu sunt precaut. Să ne vedem și peste 20 de ani…”

În spectacol joacă, alături de Marcel Iureș, mentorii Ideo Ideis (Marius Manole, Medeea Marinescu, Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu) și tinerii actori Alex Ion (Co-Președinte Ideo Ideis), Vlad Purdel și Mircea Postelnicu.

„Spectacolul e rezultatul unuii prietenii; vor fi trei generații de actori: generația foarte tânără, generația tânără și cea supertânără… a lui Marcel Iureș. Vom povesti despre ce înseamnă puterea poveștilor”, a declarat Cătălin Ștefănescu.

Ideo Ideis – ediția a X-a

Anul acesta, Ideo Ideis are loc între 1 și 9 august. În premieră, va exista un transfer cu autobuzul (zilnic, gratuit) București – Alexandria.

Festivalul include ateliere de teatru pentru elevi, spectacole de teatru tânăr și profesionist, proiecții de film, Seara Povestitorilor. Programul complet poate fi găsit aici.

Medeea Marinescu a declarat la conferință: „Ideo Ideis e ca un drog, de care începi să ai nevoie, te gândești tot anul la el; ai cinci zile să trăiești o experiență pe care n-o ai în altă parte – o anume boemie, alături de niște oameni foarte tineri, foarte proaspeți, care ne dau și nouă ceva ce am pierdut sau ceva ce am uitat.”

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

13
/12
/18

Daniel Oltean, procuror DIICOT și teatrolog, a oferit UNITER-ului, pentru concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2017, și, cu această ocazie, Teatrului Național din București, acea piesă capabilă să suscite un interes deosebit. Titlul ei este 50 de secunde, iar premiera are loc în această seară, pe 13 decembrie, și mâine seară, pe 14 decembrie, la Sala Atelier, în regia lui Eugen Gyemant.

13
/12
/18

Vă mai amintiți scena finală din "Smoke" / "Fum de țigară" (1995), filmul regizat de Wayne Wang, după scenariul lui Paul Auster, faimosul scriitor new-yorkez? Aceea în care Auggie (Harvey Keitel) îi dăruiește prietenului său Paul Benjamin (William Hurt), scriitor, o minunată poveste de Crăciun. Întreaga scena este însoțită de melodia lui Tom Waits, "Innocent when you dream".

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

12
/12
/18

Luna decembrie aduce la Teatrul Național București patru spectacole noi, „fapt unic în cei 166 de ani de Teatru”. Cele patru premiere sunt ”Pădurea spânzuraţilor”, după romanul lui Liviu Rebreanu, în regia lui Radu Afrim, ”Papagalul mut”, scenariuL şi regia Nae Caranfil, ”50 de secunde” de Daniel Oltean (piesa anului 2017, premiată la Gala UNITER), în regia lui Eugen Gyemant, şi spectacolul de pantomimă ”A fost odată în România”, în regia lui Dragoş Huluba.

11
/12
/18

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. "Bohemian Rhapsody", cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

11
/12
/18

Au între 70 și 80 de ani. Sunt un cuplu. Ea vorbește, îl ghidează, îl ceartă și îl așează. El tace. Ea mă calcă de două ori pe picior, o dată se scuză, a doua oară consideră că noroiul mă prinde bine, așa că așteaptă să-i mulțumesc.

Page 1 of 76612345...102030...Last »