Marcel Iureș și Florin Piersic jr., la FEST-FDR
https://www.ziarulmetropolis.ro/marcel-iures-si-florin-piersic-jr-la-fest-fdr/

FEST-FDR 2018 este în plină desfăşurare. Dacă ziua de miercuri a demonstrat extrema diversitate a festivalului prin provocarea lansată de Teatrul 3G din Târgu Mureş cu spectacolul Bucurie şi fericire şi prin întâlnirea miraculoasă dintre dans şi cuvânt la care ne-a invitat Gigi Căciuleanu, următoarele două zile ne aduc alte şi alte evenimente memorabile.

Un articol de Petre Ivan|10 mai 2018

Joi, 10 mai, FEST-FDR programează două reprezentații cu spectacolul Stage dogs, o producție Teatrul ACT, ocazia reîntâlnirii cu doi mari actori români – Marcel Iureș și Florin Piersic Jr. Spectacolul, creat de Florin Piersic Jr. după o idee de David Mamet, intră în culisele teatrului și în culisele întortocheate ale universului actorilor.

Anticipând cererea mare pentru bilete, Teatrul Național a programat două reprezentații alespectacolului în aceeași zi, de la ora 18:00 și de la ora 21:00, la Sala 2.

De la ora 19:00, publicul FEST-FDRva avea parte de o reîntâlnire cu trupa franceză Zahrbat Compagnie. După succesul din ediția anului trecut, coregraful și dansatorul Brahim Bourchelaghem revine cu un spectacol fascinant în care cercetează posibilitățile și emoțiile spațiului gol, alături de alți cinci dansatori din zona hip-hop și dans contemporan, în spectacolul Sillons.

În Piața Victoriei, de la ora 21:00, și apoi de la ora 22,00, trecătorii se vor putea bucura de universul plin de tandrețe al păpușilor mânuite de cei de la Lightwave Theatre Company, o poveste fără cuvinte îndouă reprezentații consecutive ale spectacoluluiReflection. În caz de timp nefavorabil, spectacolele se vor ține în foaierul Teatrului Național Timișoara. Accesul publicului este liber.

FEST-FDR

Ada Lupu, câștigatoarea premiul UNITER pentru cea mai bună actriță în rol secundar

Cea de-a șaptea zi de FEST-FDR, vineri, 11 mai, debutează cu un spectacol despre maturizare, despre vârstele emoționale și reale, despreabsențe și frustrări, dar și despre cele mai subtile frământări ale sufletului feminin. De la ora 17:00, la Studio„Uțu Strugari”, actrița Ada Lupu, care la începutul acestei săptămâni a câștigat premiul UNITER pentru cea mai bună actriță în rol secundar, ne va spune Povestea păsării fără cuib, o producție aTeatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

De la ora 19:00, Teatrul Național Sârb din Novi Sad va prezenta în Sala Mare un spectacol bazat pe un text celebru al dramaturgiei contemporane sârbe – Mortul Viu sau Calea lui Prometeu al lui Dejan Dukovski, în regia lui Aleksandar Popovski. Destinul unui om (Al unui erou? Sau ucigaș? Al fiecăruia dintre noi?) care, ajuns în pragul disperării, se lansează într-o campanie irațională asupra unui sistem corupt.

Este cunoscută preocuparea regizoarei Luminița Țâcu și a grupului Coliseum din Chișinău pentru teatrul documentar, iar spectacolul programat vineri, de la ora 21:00, la Sala 2, nu o dezminte. Shakespeare pentru Ana este un spectacol despre dragoste, cel mai puternic și mai simplu dintre sentimente, în contextul celor mai contorsionate destine. Tocmai de aceea, emoția și speranța pe care le trezește ultimul spectacol al serii fac din Shakespeare pentru Ana un eveniment de neratat.

Biletele pentru spectacolele care se joacă în sălile de spectacole se găsesc la Agențiile Teatrului Național: Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, în Parcul Civic. Orar: zilnic, orele 11 – 19. Locurile pot fi achiziționate și online, pe www.tntimisoara.com.

Foto: Marcel Iureș, Florin Piersic jr, FEST-FDR – facebook

27
/02
/24

Scriitorul francez Édouard Louis, autor al cărții „Cine l-a ucis pe tata?”, a fost spectator al producției cu același nume, pusă în scenă de Andrei Măjeri la Teatrul Metropolis, în seara de vineri, 23 februarie 2024. În urma vizionării, publicul și oamenii de teatru prezenți în sală s-au bucurat de o conferință cu acesta, moderată de Mihaela Michailov, autoarea dramatizării.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

Luna martie vine mereu cu provocarea de a găsi mărțișorul perfect și cadoul ideal pentru femeile din viața noastră. Pe lângă flori și darurile – simbol, Vanner Collective propune și cadoul – experiență, cu un program de cinci mărțișoare teatrale cu cinci perspective feminine, care vor putea fi văzute între 3 și 17 martie, în diferite spații din București: „Cassandra”, „Tot ce e minunat în lume”, „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci”, „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” și „Lungs”.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.