Marea crăpelniţă, momentul zeamă de varză / Mondialul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/marea-crapelnita-momentul-zeama-de-varza-mondialul-metropolis/

Nu există festin culinar format doar dintr-un unic fel de mâncare, fie el şi excelent. Într-o crăpelniţă adevărată, nu mă refer la „Marea Crăpelniţă” pentru că nu ne-am propus să murim intoxicaţi cu fotbal, la finalul unei mese cu prelungiri şi lovituri de departajare, chiar dacă ai ingurgitat până atunci pateuri fine, somon, păstrăvi afumaţi, muşchiuleţ de viţel, o zeamă de varză bine simţită poate face minuni, inclusiv din punctul de vedere al perspectivelor.

Un articol de Dede's|16 iunie 2014

Pe termen scurt poate fi rea, dar pe termen lung e iremediabil bună. Nu poţi să apreciezi binele până nu te confrunţi cu răul.

E uşor să emiţi păreri după un Spania –Olanda sau după un Italia – Anglia, dar spiritele puternice se arată după o dublă Elveţia – Ecuador, Franţa –Honduras. Sufletele tari cu meciuri proaste se testează. De altfel, aceste meciuri mi-au adus aminte despre o poveste superbă, nescrisă şi nespusă dar foarte apreciată de toţi aceia care nu au auzit-o.

În vremuri de mare restrişte planetară, în vremea când cartofii noi devin mai scumpi decât cireşele în pieţele dâmboviţene, un bunic, albit vremelnic, se decisese să facă un mare cadou nepotului preferat: dragostea pentru fotbal. Zis şi nefăcut.

Neinspirat, din cauza pensiei care se închipuia divă şi tot ţinea cure de slăbire, bunicul a decis să-l momească pe nepot cu o dublă a tricolorilor români, meciurile

Franţa - Honduras 3-0

Franţa – Honduras 3-0

cu Albania şi Algeria. Umăr la umăr, sau şold la şold cum ar traduce din engleză un fost preşedinte şcolit la Moscova, bunicul şi nepotul s-au pus pe privit.

Cum pe la noi Satana îşi bagă mereu coada, tactica lui Piţurcă a făcut zob demersul bunicului. Cum în toate poveştile există un final moralizator, nepotul întoarce cadoul iar la sfârşit îl găsim pe bunic expert în facebook şi vedetă de videochat, aproape milionar în euro.

Să nu ne lăsăm intoxicaţi de jocul fără perspectivă al hondurienilor, de plicticoşenia tactică a elveţienilor şi nici măcar de banda rulantă cu tâmpenii a comentatorilor TVR, ceea ce e mai bun abia urmează să ne fie servit, şi credeţi-mă nu e vorba de zeamă de varză şi nici măcar de minunatul borş din tărâţe, bomba antimahmureală.

Mondialul Metropolis – trailer

Foto cu Marea crăpelniţă şi Mondialul Metropolis – cinemagia, facebook

Pe Dede’s Îl puteţi citi şi pe blogul său, Lumea lui Dede’s

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)