Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP, atribuit actorului Alexandru Voicu
https://www.ziarulmetropolis.ro/marele-premiu-al-galei-tanarului-actor-hop-atribuit-actorului-alexandru-voicu/

Premiul „Ștefan Iordache” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP, a fost acordat în Gala de închidere, actorului Alexandru Voicu, în vârstă de 23 de ani, absolvent în 2015 al UNATC, la clasa conf. univ. dr. Doru Ana. La secţiunea individual, cea mai bună actriţă a fost desemnată Alina Laura Rotaru, absolventă a UNATC Bucureşti, la clasa prof. univ. dr. Valeria Sitaru, promoţia 2012.

Un articol de Petre Ivan|9 septembrie 2016

Alexandru Voicu a prezentat la proba individuală monologul „Marele mecanism”, adaptare după „Hamlet” de William Shakespeare. Premiul i-a fost înmânat de Ion Caramitru, președintele UNITER și directorul general al Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București.

De asemenea, sora lui Ștefan Iordache, Ileana, i-a oferit lui Alexandru Voicu și volumul „Regele scamator — Ștefan Iordache”, scris de Ludmila Patlanjoglu.

Marele Premiu al Galei, Premiul „Ștefan Iordache”, se acordă în memoria marelui artist, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediții ale Galei HOP, un mare apropiat al acestui eveniment și al susținerii tinerilor la început de carieră.

Mulțumesc pentru cinste și încredere. Sper să nu dezamăgesc. – Alexandru Voicu.

Dacă inițial, începând cu ediția 2009, acesta a fost acordat pentru cel mai bun actor la secțiunea individual, începând din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul „Ștefan Iordache” să devină Marele Premiu al Galei.

Premiul pentru cea mai bună actriță la secțiunea individual i-a fost acordat actriței hopAlina Laura Rotaru, absolventă a UNATC București, la clasa prof. univ. dr. Valeria Sitaru, promoția 2012.

„Vă urez baftă din suflet și să nu pierdeți emoția pe care, dacă știți cum să o folosiți, poate deveni o veritabilă armă”, le-a transmis regizorul Felix Alexa tinerilor, în momentul în care a urcat pe scenă pentru a înmâna premiul pentru cea mai bună actriță.

La categoria Cel mai bun actor, distincția i-a revenit tânărului Andrei Radu, în vârstă de 27 de ani, din București, absolvent UNATC, la clasa conf. univ. dr. Doru Ana, promoția 2015.

Premiul „Cornel Todea” pentru cea mai bună trupă de actori, distincție susținută începând cu ediția a XVI-a de familia Todea, a fost oferit trupei care a interpretat spectacolul „Lorenzo” cu o distribuție formată din Daniel Chirilă, Loredana Cosovanu și Tiberiu Enache.

Premiul „Sică Alexandrescu”, premiul special al juriului, a fost câștigat de actrița Raluca Marina Radu, în vârstă de 25 de ani, absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, la clasa conf. univ. dr. Miriam Cuibus, promoția 2015.

Ea a primit cuțitul de corespondență al lui Sică Alexandrescu — Trofeul — de la Cătălina Bălălău, câștigătoarea de la ediția precedentă, și îl va oferi, la rândul ei, laureatului de anul viitor.

Premiul pentru prestanță și rostire scenică, acordat de actrița Dorin Lazăr, i-a fost acordat actorului Ștefan Pavel, în vârstă de 26 de ani, din Buzău, absolvent al UNATC, la clasa conf. univ. dr. Doru Ana, promoția 2012.

În cadrul galei au fost acordate și premiile publicului, pentru Cea mai bună actriță și Cel mai bun actor.

Dacă la categoria Cel mai bun actor câștigător a fost Andrei Radu, același care a câștigat și premiul oferit de juriu la aceeași categorie, premiul oferit de public pentr

hop

Alina Laura Rotaru, cea mai bună actriță la secțiunea individual

u cea mai bună actriță a fost câștigat de Cristina Juncu, în vârstă de 23 de ani, din București, absolventă UNATC la clasa conf. univ. dr. Doru Ana, promoția 2015.

Premiul publicului pentru cel mai bun spectacol a fost acordat trupei care a interpretat spectacolul http://error500, regia Vlad Trifaș, cu Bogdan Florea, Lucian Ionescu, Cosmin Teodor Pană, Lavinia Pele și Andrei Radu.

Juriul ediției din acest an i-a avut în componență pe actorii Victor Rebengiuc, Dorina Chiriac și Ofelia Popii și regizorii Andrei și Andreea Grosu.

A XIX-a ediții a Galei Tânărului Actor, al cărei director artistic este profesorul Radu Afrim, s-a desfășurat în perioada 5-8 septembrie la Vox Maris Grand Resort din Costinești.

Foto: Gala Tânărului Actor HOP, Alexandru Voicu, Alina Laura Rotaru – facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor

03
/12
/13

MEMORIA CULTURALĂ În 1983, Fănuș Neagu (1932 - 2011) începea o nouă carte, consacrată prietenilor lui, actorii. Revista „Teatrul” publica fragmente din această carte - portrete ale unor actori precum Toma Caragiu, Ilarion Ciobanu, Violeta Andrei, Ovidiu Iuliu Moldovan, George Constantin ș.a.

02
/12
/13

Iulia Rugină, Oana Răsuceanu și Ana Agopian inventează povești și le transformă în filme, ca de exemplu „Love Building”, o comedie romantică despre relațiile de cuplu. De ce ai nevoie ca să faci film și cum se scrie un scenariu „în trei”? Ne spun chiar ele, în cinci secvențe.