Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP, atribuit actorului Alexandru Voicu
https://www.ziarulmetropolis.ro/marele-premiu-al-galei-tanarului-actor-hop-atribuit-actorului-alexandru-voicu/

Premiul „Ștefan Iordache” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP, a fost acordat în Gala de închidere, actorului Alexandru Voicu, în vârstă de 23 de ani, absolvent în 2015 al UNATC, la clasa conf. univ. dr. Doru Ana. La secţiunea individual, cea mai bună actriţă a fost desemnată Alina Laura Rotaru, absolventă a UNATC Bucureşti, la clasa prof. univ. dr. Valeria Sitaru, promoţia 2012.

Un articol de Petre Ivan|9 septembrie 2016

Alexandru Voicu a prezentat la proba individuală monologul „Marele mecanism”, adaptare după „Hamlet” de William Shakespeare. Premiul i-a fost înmânat de Ion Caramitru, președintele UNITER și directorul general al Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București.

De asemenea, sora lui Ștefan Iordache, Ileana, i-a oferit lui Alexandru Voicu și volumul „Regele scamator — Ștefan Iordache”, scris de Ludmila Patlanjoglu.

Marele Premiu al Galei, Premiul „Ștefan Iordache”, se acordă în memoria marelui artist, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediții ale Galei HOP, un mare apropiat al acestui eveniment și al susținerii tinerilor la început de carieră.

Mulțumesc pentru cinste și încredere. Sper să nu dezamăgesc. – Alexandru Voicu.

Dacă inițial, începând cu ediția 2009, acesta a fost acordat pentru cel mai bun actor la secțiunea individual, începând din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul „Ștefan Iordache” să devină Marele Premiu al Galei.

Premiul pentru cea mai bună actriță la secțiunea individual i-a fost acordat actriței hopAlina Laura Rotaru, absolventă a UNATC București, la clasa prof. univ. dr. Valeria Sitaru, promoția 2012.

„Vă urez baftă din suflet și să nu pierdeți emoția pe care, dacă știți cum să o folosiți, poate deveni o veritabilă armă”, le-a transmis regizorul Felix Alexa tinerilor, în momentul în care a urcat pe scenă pentru a înmâna premiul pentru cea mai bună actriță.

La categoria Cel mai bun actor, distincția i-a revenit tânărului Andrei Radu, în vârstă de 27 de ani, din București, absolvent UNATC, la clasa conf. univ. dr. Doru Ana, promoția 2015.

Premiul „Cornel Todea” pentru cea mai bună trupă de actori, distincție susținută începând cu ediția a XVI-a de familia Todea, a fost oferit trupei care a interpretat spectacolul „Lorenzo” cu o distribuție formată din Daniel Chirilă, Loredana Cosovanu și Tiberiu Enache.

Premiul „Sică Alexandrescu”, premiul special al juriului, a fost câștigat de actrița Raluca Marina Radu, în vârstă de 25 de ani, absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, la clasa conf. univ. dr. Miriam Cuibus, promoția 2015.

Ea a primit cuțitul de corespondență al lui Sică Alexandrescu — Trofeul — de la Cătălina Bălălău, câștigătoarea de la ediția precedentă, și îl va oferi, la rândul ei, laureatului de anul viitor.

Premiul pentru prestanță și rostire scenică, acordat de actrița Dorin Lazăr, i-a fost acordat actorului Ștefan Pavel, în vârstă de 26 de ani, din Buzău, absolvent al UNATC, la clasa conf. univ. dr. Doru Ana, promoția 2012.

În cadrul galei au fost acordate și premiile publicului, pentru Cea mai bună actriță și Cel mai bun actor.

Dacă la categoria Cel mai bun actor câștigător a fost Andrei Radu, același care a câștigat și premiul oferit de juriu la aceeași categorie, premiul oferit de public pentr

hop

Alina Laura Rotaru, cea mai bună actriță la secțiunea individual

u cea mai bună actriță a fost câștigat de Cristina Juncu, în vârstă de 23 de ani, din București, absolventă UNATC la clasa conf. univ. dr. Doru Ana, promoția 2015.

Premiul publicului pentru cel mai bun spectacol a fost acordat trupei care a interpretat spectacolul http://error500, regia Vlad Trifaș, cu Bogdan Florea, Lucian Ionescu, Cosmin Teodor Pană, Lavinia Pele și Andrei Radu.

Juriul ediției din acest an i-a avut în componență pe actorii Victor Rebengiuc, Dorina Chiriac și Ofelia Popii și regizorii Andrei și Andreea Grosu.

A XIX-a ediții a Galei Tânărului Actor, al cărei director artistic este profesorul Radu Afrim, s-a desfășurat în perioada 5-8 septembrie la Vox Maris Grand Resort din Costinești.

Foto: Gala Tânărului Actor HOP, Alexandru Voicu, Alina Laura Rotaru – facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor

10
/06
/15

Teatrul ODEON și Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului prezintă premiera primului spectacol din cadrul proiectului Surorile Heddei curatoriat de Cristina Modreanu și susținut de Ibsen Scholarship. ,,Eu. O casă de păpuși”, un mix emoționant din Ibsen, film noir și muzică live, este viziunea lui Carmen Lidia Vidu asupra clasicei piese ,,O casă de păpuși” de Henrik Ibsen.

10
/06
/15

Între 25 şi 28 iunie, în Piaţa Sfatului şi la Centrul Cultural Reduta (strada Apollonia Hirscher 8), braşovenii vor avea ocazia să se delecteze cu cele mai bune producţii animate ale ultimilor ani, în cadrul cele de a doua ediții a Anim’est.

10
/06
/15

Marin Moraru (78 de ani), Premiu de Excelenţă la Festivalul de Film Transilvania (TIFF) 2015. Marin Moraru, interviu despre cinema pentru Ziarul Metropolis. Relaţia cu filmul a unui mare actor cu „structură teatrală”. Un actor care nu mai vrea să mai facă „nici teatru şi nici film“.

09
/06
/15

Iubitoare, frumoasă, vibrantă, acoperită de flori şi de lauri, cerută, primită şi sărbătorită peste tot în lume ca o regină a cântecului, soprana Hariclea Darclée a trăit în epoca de maximă strălucire a teatrului de operă. A încetat din viață într-o zi de 12 ianuarie (1939), la București.

09
/06
/15

Impro’Velocity vă invită sâmbătă, 13 iunie, în Club A, la show-ul aniversar „50 Shades of…Impro”. Va fi un spectacol asezonat cu magie, muzică live, multă imaginaţie şi, bineînţeles, o porţie zdravănă de umor de cea mai bună calitate.

09
/06
/15

Reinventat în Farid Fairuz, coregraful si performerul Mihai Mihalcea a fost invitat recent să sustină trei reprezentații cu spectacolul “Realia (București-Beirut)” în cadrul festivalului Rencontres choregraphiques internationales de Seine-Saint-Denis, care de-a lungul timpului a lansat si conscrat nume devenite celebre ale scenei internationale de dans si performance.

09
/06
/15

Un festival devenit tradiție pe scena culturală a orașului, Bucharest Music Film Festival a ajuns la cea de-a X-a ediție și va celebra acest moment alături de bucureșteni în Piața George Enescu, în perioada 19 -28 iunie.

09
/06
/15

La finalul unei stagiuni în care a oferit lunar publicului un frumos concert de folclor de calitate, ORCHESTRA DE MUZICĂ POPULARĂ RADIO vă invită duminică, 14 iunie (17.00), la Sala Radio, la un concert deosebit intitulat „Şlagărele muzicii populare româneşti”.

09
/06
/15

Librăria Humanitas de la Cişmigiu vă aşteaptă marţi, 9 iunie, de la ora 19.00 pentru o întâlnire cu Dan C. Mihăilescu despre cea mai nouă carte a sa „Ce-mi puteţi face dacă vă iubesc!?“ Eseu confesiv despre Ioan Alexandru, una dintre cele mai bine vândute cărţi Humanitas la Bookfest 2015.

08
/06
/15

MEMORIA CULTURALĂ În biblioteca marilor procese care au uimit lumea românească se înscrie şi dosarul juridic „Caragiale-Caion”, cu deznodământ în 1902. I.L. Caragiale îşi încredinţa „onoarea sa de dramaturg” justiţiei române pentru a face dreptate într-un caz care depăşise limitele unei polemici jurnalistice, oricât de „pamfletară” era.

08
/06
/15

În perioada 9 - 14 iunie, Grădina Muzeului Național al Țăranului Român din București va fi gazda Nomad International Film Festival. Un ecran de aproape 80 de metri pătrați, sute de „scaune de cinefil” și echipamente de proiecție performante vor transforma grădina Muzeului Național al Țăranului Român într-un adevărat „cinematograf în aer liber”.

08
/06
/15

Vineri, 12 iunie, două persoane pot lua masa cu actrița Oana Pellea, în cadrul proiectului ,,Prânz caritabil cu o personalitate”, organizat de Merci Charity Boutique.