Margareta Pâslaru, în seara aceasta, la „Nocturne“
https://www.ziarulmetropolis.ro/margareta-paslaru-in-seara-aceasta-la-nocturne/

Invitata Marinei Constantinescu la ediţia Nocturne de vineri, 5 decembrie, este cântăreaţa şi actriţa Margareta Pâslaru. „Faptul că am fost aleasa atâtor mari regizori şi compozitori m-a îmbogăţit enorm. Am fost obişnuită cu schimbul de iubire şi tandreţe”, îşi începe firul poveştii Margareta Pâslaru în emisiunea ce poate fi urmărită de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Un articol de Liliana Matei|5 decembrie 2014

„Mi-am tratat mereu meseria cu maximă seriozitate. E vorba de chemare, de ardere, de destin” – Margareta Pâslaru, la Nocturne de la TVR 1

Actriţa, născută în 1943, a debutat pe scenă la doar 4 ani, în rolul copilului din „Madame Butterfly” de Puccini. Compozitorul George Grigoriu a numit-o „un mit al muzicii uşoare”.

Era studentă la Drept când a fost sunată şi invitată la o audiţie cu Liviu Ciulei, pe care l-a fermecat cu vocea versatilă, tonul grav şi infinitele posibilităţi pe care i le oferea regizorului de a lucra şi şlefui personajul. Astfel, la doar 19 ani, Margareta Pâslaru o interpreta pe Polly Peachum în „Opera de trei parale”, de Bertolt Brecht. Piesa s-a jucat în patru stagiuni şi a înregistrat o cifră record: aproximativ 400 de reprezentaţii.

„Mi-am tratat mereu meseria cu maximă seriozitate. E vorba de chemare, de ardere, de destin”, mărturiseşte Margareta Pâslaru.

Nocturne cu Margareta Paslaru_2364

Margareta Pâslaru, alături de Marina Constantinescu. în platoul emisiunii „Nocturne“

Au urmat teatru radiofonic, emisiuni de televiziune, filme şi o viaţă care, la un moment dat, a purtat-o către New Jersey, Statele Unite. A fost o călătorie despre care îşi aminteşte, în primul rând, că i-a oferit posibilitatea de a-i asigura Măriucăi, fiicei ei, tot ce este mai bun. „Libertatea nu se-nvaţă, ci reflectă un fel de-a fi”, este credinţa actriţei şi interpretei.

A revenit în România şi a continuat să-şi poarte numele cu mândrie, pentru că numele ei adună oameni şi foţe, în sprijinul celor care au nevoie de ajutor: copiii şi artiştii pensionaţi.

La ediţia din 2014 a Festivalului Naţional de Teatru, Margareta Pâslaru a vândut, la propriu, în pasajul de la Universitate, CD-uri cu melodii interpretate de artişti. A îndurat frigul cu zâmbetul său inconfundabil, cu o lumină nesfârşită în ochii ei albaştri, pentru ca fondurile strânse să aducă alte zâmbete pe chipurile celor în nevoie. Puterea şi determinarea cântăreţei au fermecat întreaga echipa a FNT. „Pasiunea e acel ceva ce-ţi dă putere / Ca, sorbind venin, să crezi că-i miere”, spune cu căldură Margareta Pâslaru.

Din această toamnă, poveştile culturale depănate în miez de noapte, la Nocturne, pot fi urmărite fiecare vineri, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

27
/02
/13

Teatrul de Sufragerie prezinta A fost odata primavara… cantec, povesti si ceai cu Maria Raducanu   Povestile se asculta cel mai bine acolo unde e atmosfera calda, confortabila, cu oameni putini si frumosi. Pe 2 Martie la ora 20.00,  Maria Raducanu revine in Sufrageria noastra – o voce de exceptie, cu acorduri suave de chitara, […]

27
/02
/13

Primăvara a venit, a venit şi s-a transformat în cântări de chitară! Pe 8 martie, la orele 20.00, ia pe cineva drag cu tine şi vino la UNTEATRU, să vezi cum înfloresc cântările pe strune. Ţi-am pregătit un concert fără vorbe, povestit de MAXIM BELCIUG la chitară, pe o geană de suflet. A iubi e primăvară! […]

26
/02
/13

Vă comunicăm repertoriul Teatrului Tandarica pentru perioada 28 februarie – 10 martie 2013. Joi, 28 februarie, ora 10.00 FATA BABEI ȘI FATA MOȘNEAGULUI Regia: Daniel Stanciu Scenografia: Daniela Drăgulescu Ilustratia muzicala: Vasile Manta Distributia: Simina Constantin, Alina Teianu, Dora Ortelecan Dumitrescu, Viorel Ionescu, Jou-Jou Drăgan, Geo Dinescu, Marin Fagu Vineri, 1 martie, ora 10.00 ALICE ÎN […]

20
/02
/13

Miercuri, 27 februarie 2013, ora 19.00, sunteţi invitaţi la Sala Radio pentru un adevărat „maraton” BACH reunind trei dintre cele şase concerte brandenburgice – considerate adesea ca cele mai rafinate creaţii ale muzicii baroce – şi Concertul  în do minor pentru violoncel şi orchestră. Dacă în 2012 RĂZVAN SUMA a prezentat publicului din 17 oraşe […]