Maria de Buenos Aires – un nou spectacol-eveniment marca Răzvan Mazilu la Teatrelli
https://www.ziarulmetropolis.ro/maria-de-buenos-aires-un-nou-spectacol-eveniment-marca-razvan-mazilu-la-teatrelli/

Cunoscutul artist Răzvan Mazilu semnează deopotrivă regia, coregrafia şi costumele originale pentru cea mai recentă montare a sa, o producţie Teatrelli care se anunţă a fi provocatoare şi incitantă, aducând spiritul tangoului şi atmosfera decadentă din Buenos Aires.

Un articol de Petre Ivan|28 decembrie 2020

Spectacolul intitulat Maria de Buenos Aires, pe muzica lui Astor Piazzolla și libretul lui Horacio Ferrer, îi are în rolurile principale pe Gheorghe Visu, Ana Bianca Popescu și Lucian Ionescu și va putea fi vizionat într-o primă formă în avanpremieră extraordinară online la finalul lunii ianuarie.

Răzvan Mazilu propune o nouă provocare publicului. Beneficiind de un decor realizat de Dragoș Buhagiar și de muzică interpretată live, spectacolul Maria de Buenos Airesurmează să fie filmat și prezentat publicului larg la finalul lunii ianuarie, într-o avanpremieră extraordinară online cu bilet.

Repetițiile pentru noua producție se desfășoară la Teatrelli încă de la mijlocul lunii octombrie, și îl aduc mai aproape de public pe unul dintre cei mai bine cotați actori români, Gheorghe Visu – în rolul Spiritului, alături de tinerii Ana Bianca Popescu – în rolul Mariei de Buenos Aires, și Lucian Ionescu, câștigător al premiului UNITER 2020, interpretând mai multe roluri masculine, într-o „operetă-tango” marca Răzvan Mazilu. În viziunea scenografică a lui Dragoș Buhagiar, spațiul Teatrelli va fi cu totul reinventat și recreat în spiritul și atmosfera poetică și decadentă a orașului Buenos Aires de la începutul secolului 20.

Maria de Buenos Aires continuă, în mod firesc, interesul meu pentru tangoul argentinian – acest fenomen mondial care nu încetează să ne fascineze, să ne seducă, să ne emoționeze. Spectacolul continuă, de asemenea, și cercetările mele în zona musicalului – genul de show total, în care performanța muzicală se îmbină cu cea actoricească și coregrafică într-o formă strălucitoare. Am creat totul în condiții speciale, în aceste vremuri stranii, în care nouă – artiștilor – pare că ni s-a luat totul și poate tocmai de aceea avem nevoie, mai mult decât oricând, de povești, de iluzii, de vise puse pe muzică, gata să ne fascineze, să ne seducă, să ne emoționeze.”, mărturisește Răzvan Mazilu.

Celebrul regizor și coregraf se află la o a doua colaborare cu Teatrelli, după succesul cu Mon Cabaret Noir.

Maria de Buneos Aires

Regia, coregrafia si costumele: Răzvan Mazilu

Decorul: Dragoș Buhagiar

Distribuția: 

Cu: Ana Bianca Popescu, Gheorghe Visu, Lucian Ionescu

Cor: Bogdan Iacob, Andrei Mărcuță, George Vasile

Cu band live – invitat special: Emy Drăgoi

Pregătirea muzicală: Maria Alexievici
Coach tango argentinian:
 Daniel Măndiță 
Traducerea din limba spaniolă: 
Albert Denn 
Adaptarea muzicală a versurilor: 
Alex Ștefănescu  
Documentare pentru traducere:
 Anne Marye Sima și Daniel Măndiță  
Corepetitor:
 Mihai Murariu

Light design: Ștefan Vasilescu

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.