„Maria – Inima României”, în turneu național
https://www.ziarulmetropolis.ro/maria-inima-romaniei-in-turneu-national/

Pentru a marca cea de-a 100 aniversare a rolului crucial pe care Regina Maria l-a avut pentru ţara sa în cadrul Conferinţei de Pace de la Paris, din anul 1919, producătorul executiv John M. Florescu alături de canalul de televiziune History anunţă lansarea „Turneului Naţional Maria – Inima României”, un eveniment itinerant ce va avea loc în mai multe oraşe din România, pe parcursul următoarelor 6 luni.

Un articol de Liliana Matei|1 noiembrie 2019

Cu intenția de a atrage atenția publicului tânăr, turneul va ajunge în mai multe orașe, oferind posibilitatea de vizionare a documentarului integral „Maria – Inima României” (1 oră și 20 minute). Proiecția va fi realizată în localități din întreaga țară, centre academice sau istorice, instituții de învățământ sau fabrici.

Filmul prezintă viața extraordinară a Prințesei născute în Marea Britanie care, la Paris, a convins aliații din vest să înapoieze României teritoriul Transilvaniei.

Turneul începe la București cu o primă proiecție pe data de 5 noiembrie 2019, ora 19:00, la Sala Dalles. Constanța va fi al doilea oraș în care filmul va ajunge la jumătatea lunii noiembrie iar publicul din Alba Iulia va putea viziona pelicula la sfarșitul lunii noiembrie.

Intrarea publicului este liberă, pe baza rezervărilor de loc făcute în avans. Pentru rezervarea de bilete gratuite și programul turneului în țară, detalii se găsesc pe https://www.facebook.com/MariaInimaRomaniei / sau www.eventbook.ro.

„România este plină de eroi” a declarat John M. Florescu la conferința de presă din 29 octombrie, organizată chiar în ziua aniversării a 144 de ani de la nașterea Reginei Maria. „Ea a fost mereu cu spiritul și sufletul aproape de oamenii obișnuiți, iar noi ne dorim să contribuim, împărtășind publicului povestea vieții sale.”

În cadrul aceluiași turneu, Chainsaw Film Productions va oferi publicului și posibilitatea vizionării filmului „Războiul Regelui”, documentar despre viața ultimului rege al României, Regele Mihai I. Filmul a avut premiera în 2016 la Pro TV și a fost difuzat în 42 de țări, inclusiv pe canalele HISTORY si HISTORY 2.

Prima vizionare a acestei pelicule în cadrul aceluiași turneu național va avea loc la București, pe 14 noiembrie 2019 ora 19:00, în Aula Bibliotecii Central Universitare „Carol I”.

Până în acest moment, în România cele două filme documentare au fost vizionate de peste 5 milioane de oameni, oferind publicului șansa de a urmări destinele celor doi monarhi cu un impact reprezentativ asupra istoriei moderne a României.

Bucurându-se de prezența oficialităților locale și a istoricilor, turneul va oferi șansa publicului de a afla mai multe informații și despre echipa producătoare: renumitul Trevor Poots, producător și scenarist, istoricul Matei Cazacu, producătorul Viorel Chesaru, producătorul asociat Dan Drăghicescu și Mircea Lăcătuș, editorul producției.

„Noi, cei de la HISTORY, suntem bucuroși să fim parte din acest proiect cinematografic educațional și să ne adresăm publicului nostru local prin teme de referință cu însemnătate pentru el. Dorința noastră este să ne implicăm în inițiative pe termen lung care ajută oamenii să-și cunoască istoria și eroii. Suntem conștienți de dragostea pe care românii o poartă Reginei Maria și Regelui Mihai. Din acest motiv în luna august a acestui an, cu ocazia aniversării a 75 de ani de la momentul crucial în care România a întors armele împotriva Germaniei, am difuzat filmele Războiul Regelui și Maria: Inima României pe canalul HISTORY pentru a le face cunoscute poveștile de viață. Acest turneu național reprezintă continuarea implicării noastre active în promovarea marilor momente istorice” a declarat Izabella Wiley, Director General A+E Networks Europa Centrală și de Est, grup în al cărui portofoliu se află canalele HISTORY, HISTORY2 și Crime+Investigation.

„Războiul Regelui” şi „Maria, Inima României” sunt produse de Chainsaw Film Production S.R.L.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.