Maria Tanase, Nadia Comăneci şi Picasso, la licitaţie – „Posters and Photography”
https://www.ziarulmetropolis.ro/maria-tanase-nadia-comaneci-si-picasso-la-licitatie-posters-and-photography/

Un număr de 114 fotografii ale unor personalităţi din lumea artei şi sportului, printre care Pablo Picasso, Nadia Comăneci şi Maria Tănase, precum şi afişe de film şi reclame sunt scoase la licitaţie online, pe 27 iulie, la ora 21.00, de casa Lavacow, sub titlul „Posters and Photography”.

Un articol de Petre Ivan|16 iulie 2015

Cel mai ridicat preţ de pornire în licitaţia Lavacow îl are fotografia „Pablo Picasso 1947”, realizată de Willy Maywald, estimată la 1.400 de euro, urmată fiind de afişele Jocurilor Olimpice de la Munchen 1972 realizate de Peter Phillips şi Allan Jones, al căror preţ porneşte de la 500 de euro.

Între afişele prezente în colecţia scoasă la licitaţie se află şi creaţia lui LeRoy Neiman întruchipând-o pe Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal 1976, al cărei preţ de pornire este de 400 de euro, dar şi o fotografie din 1974 cu portarul Rică Răducanu.

Nu lipsesc nici posterele unor filme semnate de Corneliu Porumboiu, Cristian Mungiu, Radu Jude, Cristi Puiu, Tudor Giurgiu şi Călin Peter Netzer, dar şi fotografii cu Federico Fellini, Francis Ford Coppola, Woody Allen, Emir Kusturica, Bruce Willis, Al Pacino şi Juliette Binoche sau imagini cu Maria Tănase şi regele Mihai I al României.

Foto: Maria Tanase, Nadia Comăneci şi Picasso – lavacow.com

02
/11
/20

Asociația Culturală Control N lansează ACSINTE.100, parte a programului educațional cu același titlu, un album virtual cu fotografii de Costică Acsinte însoțite de clipuri audio și video ce invită publicul tânăr în România anilor 1920 - 1960.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.