Marian Râlea transformă Parcul Sub Arini din Sibiu într-un tărâm al poveștilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/marian-ralea-transforma-parcul-sub-arini-din-sibiu-intr-un-taram-al-povestilor/

Abracadabra, Teatrul Vostru şi Universitatea „Lucian Blaga“ Sibiu prezintă sâmbătă, 8 iunie, şi duminică, 9 iunie, de la ora 11.00, în Parcul Sub Arini, spectacolul „Aventura“.

Un articol de Andrada Văsii|7 iunie 2013

Abracadabra, Teatrul Vostru și Universitatea „Lucian Blaga“ Sibiu prezintă sâmbătă, 8 iunie, și duminică, 9 iunie, de la ora 11.00, în Parcul Sub Arini, spectacolul „Aventura“.

Programul dezvoltat de Marian Râlea pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se înscrie în secțiunea „Teatrul şi Lumea Copilăriei“. Inițiat acum doisprezece ani, proiectul a devenit deja o tradiție și reprezintă unul din punctele importante de pe agenda de evenimente din acest an de la Sibiu.

În anii care au urmat ediţiei din 2001, copiii au participat la spectacolele interactive Abracadabra cu diferite teme educative: 2002 – „Teatrul şi lumea copilăriei“, 2003 – „Jocul de-a Teatrul: Povestiri după piesele lui Shakespeare“, 2004 – „Duhuri bune, duhuri rele“, 2005 – „Joc, Copilărie, Teatru“, 2006 – „Cetatea“, 2007 – „Cetatea“, 2008 – „Jocul de-a teatrul“, 2009 – „Poveştile Lumilor Apuse“, 2010 – „Judecata poveştilor sau Cine are dreptate“, 2011 – „Teatrul Naţional pentru Copii“ şi 2012 – „10 ani de poveste“.

Mare atenţie! În calea vostră vor apărea personaje Bune, dar şi personaje Rele. De acestea veţi putea trece doar antrenându-vă inteligenţa şi curajul. Aventura Teatrală se va termina atunci când veţi descoperi   COMOARA DIN PARC.

Marian Râlea,
actor

Anul acesta Magicianul a pregătit o serie de surprize pentru cei mici, care vor deveni din nou eroi de poveste în spectacolul „Aventura“. Spectacolul are la bază formula jocului prin improvizație și preia elemente din mitologia românească fiind o experiență dătătoare de energie prin participarea activă la povestea prezentată.

Info:

Participarea la eveniment se face gratuit, iar spectacolul se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 7 – 16 iunie 2013.

Foto credit: Mihaela Marin

27
/02
/14

Consilierii generali ai Capitalei vor discută un proiect de hotărâre privind depunerea candidaturii Municipiului Bucuresti la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Ultimul oraş din România ales Capitală Culturală Europeană a fost Sibiu, în 2007.

27
/02
/14

Prestez servicii artistice“ nu este doar un spectacol de teatru liber. Nu se joacă doar pe scenă și categoric o să te implici – involuntar – în desfășurarea lui, ajungând să faci parte din distribuție. Totul debutează abstract; regizorul anunță că spectacolul ce trebuia prezentat nu se va ține și cu scuzele de rigoare ne […]

26
/02
/14

Universitatea de Arte "George Enescu" şi Colegiul National de Artă "Octav Băncilă" din Iaşi au încheiat editţia a XVI a a Colocviului Naţional de Muzicologie, eveniment ce a avut ca tematică Arta sonoră şi interdisciplinaritatea.

26
/02
/14

Joi, 27 februarie, Primăria Sectorului 3 organizează prin Centrul Cultural Casa Artelor primul eveniment de amploare din acest an. De Dragobete, Concertul „Ţi-am dat un inel” susţinut de celebra formaţie Holograf este cadoul pe care Primăria Sectorului 3 îl face cuplurilor care s-au căsătorit în anul 2013, la Casa de Căsătorii a Sectorului 3.

26
/02
/14

Chitaristul spaniol Paco de Lucia, unul dintre cei mai renumiţi chitarişti flamenco, a murit în Mexic, în urma unei crize cardiace. Decesul chitaristului reprezintă "o pierdere ireparabilă pentru lumea culturală, pentru Andaluzia", a declarat primarul din Algeciras, Jose Ignacio Landaluce.

26
/02
/14

Sunt tare interesată de procesul creației artistice, de cum se construiește un spectacol, de variațiunile prin care trec actorii până la conturarea personajelor, și mai ales de fermitatea și flexibilitatea unui regizor, fiindcă ei sunt cei responsabili de tot ce vedem pe scenă sau în afara ei, după caz.

26
/02
/14

ŞTIAŢI CĂ într-o zi de 26 februarie a încetat din viaţă Nicolae Tonitza, unul dintre cei mai importanţi pictori români, membru reprezentantiv al expresionismului şi postimpresionismului? La sfârşitul lui 2011, pictura acestuia, "În iatac" a fost adjudecată la preţul de 290.000 de euro, nou record la acea vreme pentru piaţa româneasca de artă. Recordul a fost doborât anul trecut, când tabloul "Două fete" realizat de Ştefan Luchian a fost vândut cu suma de 300.000 de euro.

26
/02
/14

Nu-mi place textul piesei „Cui i-e frică de Virginia Woolf?“. Am acest drept. Fără să fiu radical: nu cunosc nuanță în inviolabilitatea acestui drept. Ştiu că acest text face figură de capodoperă şi ştiu şi de ce.

26
/02
/14

S-a născut pe 26 februarie 1940, la Bucureşti. A fost fratele mijlociu din Fraţii Karamazov, a fost Claudiu din Hamlet sau Lopahin din Livada de vişini. Alexandru Repan mărturiseşte că hobby-ul său e teatrul, iar meseria sa e viaţa.

26
/02
/14

Instituto Cervantes, cu sprijinul Ambasadei Argentinei şi în parteneriat cu ArCuB, organizează pe 9 martie, de la ora 20.00, o incursiune muzicală în istoria tangoului, printr-un recital de pian şi chitară susţinut de argentinianul Mariano Castro, membru al trupei Narcotango, nominalizat de două ori la Premille Grammy pentru cel mai bun disc.

25
/02
/14

Miercuri, 26 februarie, de la ora 19.00, pe scena Operei Naţionale Bucureşti debutează în rolurile principale ale baletului Don Quijote tinerii balerini japonezi ai teatrului, Sena Hidaka şi Shuhey Yoshida. Inspirat de romanul lui Cervantes, baletul Don Quijote spune povestea de dragoste a doi tineri, aflaţi sub protecţia celebrului cavaler, întâmplări din care nu lipsesc situaţiile comice şi dansurile spectaculoase.

25
/02
/14

Institutul Cervantes din București, cu sprijinul Societății Culturale NexT, organizează joi, 27 februarie, de la ora 19.00, Seara de scurtmetraje. Joi va rula o primă parte a selecţiei „Cortos en el mapa” / „Scurtmetraje pe harta Spaniei”, filme realizate în Insulele Canare și prezentate în cadrul programului „Canarias en Corto”.