Mariana Mihuț și Șerban Pavlu, într-un nou spectacol, „Cutia pandorei“
https://www.ziarulmetropolis.ro/mariana-mihut-si-serban-pavlu-intr-un-nou-spectacol-cutia-pandorei/

După succesul cu „Însemnările unui nebun” de Gogol, regizorul Felix Alexa revine în forţă la ARCUB cu o nouă premieră: „Cutia Pandorei” de Katalin Thuroczy cu extraordinara actriţă Mariana Mihuţ şi Șerban Pavlu, unul dintre cei mai talentaţi actori de teatru şi film ai tinerei generaţii.

Un articol de Liliana Matei|29 noiembrie 2015

Un spectacol tulburător, o comedie neagră plină de suspans, stări emoționale extreme și un final surprinzător. O incursiune fascinantă în universul interior al unor personaje ce trec cu dezinvoltură de la candoare la cruzime, de la tandrețe la crimă. Un spectacol despre iluzia fericirii, ce îi prilejuiește Marianei Mihuț un recital de excepție.

Katalin Thuroczy este o cunoscută autoare maghiară. A scris peste 50 de piese de teatru, traduse în toată lumea. A scris scenarii de film și televiziune și a primit numeroase premii prestigioase în Ungaria și în străinătate.

Felix Alexa: «M-au atras întotdeauna actorii pasionali, care se consumă intens pe scenă, la fiecare repetiţie. Actori care se dăruiesc cu voluptate, fără să se menajeze. Dar şi texte care să le prilejuiască unor astfel de actori cu posibilităţi nebănuite, roluri care să fie nu numai suprinzătoare, dar şi repere pentru un fel de a înţelege profund teatrul. Teatrul ca mod de a trăi intens. Mariana Mihuţ este o astfel de actriţă, un artist complex, care te poate surprinde la fiecare repetiţie cu noi nuanţe, cu o privire, cu o explozie neaşteptată de energie sau alteori cu tristeţea cea mai adâncă, exprimată însă atât de subtil. Pentru ea am ales să montez „Cutia Pandorei”,  un text ce jonglează permanent cu nuanţe de umor negru şi multiple stări sufleteşti.

Cutia Pandorei - fotografii de Mihaela Marin5

Alături de ea, un actor de forţă al tinerei generaţii, Şerban Pavlu, pe care mă bucur că, acum foarte mulţi ani, îl debutam la TNB, încă student, care mă surprinde şi acum cu talentul şi maturitatea sa.

Alături de aceşti actori minunaţi am explorat în timpul repetiţiilor zone paradoxale ale reacţiilor umane.

«Cutia Pandorei» este un spectacol al emoţiilor profunde şi al stărilor sufleteşti extreme. Un amestec de umor şi disperare. Un strigăt în neant…“.

Avanpremierele spectacolului vor avea loc la sediul ARCUB din strada Batiște nr. 14 pe 5 și 6 decembrie, ora 20:00, fiind urmate de alte trei reprezentații pe 11, 13 și 16 decembrie de la ora 20:00.

Info: 

Cutia Pandorei

de Katalin Thuroczy

Traducerea: Anamaria Pop

Cu: Mariana Mihuț şi Șerban Pavlu

Scenografia:  Andrada Chiriac

Regia, ilustrația muzicală și lighting design: Felix Alexa

Asistent regie și regie tehnică: Cristina Giurgea

Durata spectacolului: 1h 30

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) sau în rețeaua de bilete Eventim și de pe www.eventim.ro.

Preţuri (Casa de bilete ARCUB): 35 lei (Categoria I) și 25 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 15 lei.

Foto: Mihaela Marin

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.