Mariana Nicolesco, Înaltul patronaj UNESCO pentru evenimentele Darclée
https://www.ziarulmetropolis.ro/mariana-nicolesco-inaltul-patronaj-unesco-pentru-evenimentele-darclee/

Festivalul, Concursul Internaţional de Canto „Hariclea Darclée” şi Cursurile de Măiestrie Artistică Master Class iniţiate de cunoscuta soprană Mariana Nicolesco au obţinut recent înaltul patronaj al UNESCO

Un articol de Petre Ivan|10 iulie 2014

Soprana Mariana Nicolesco a participat zilele trecute la Reuniunea de la Paris a Ambasadorilor Onorifici ai Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.

Mariana Nicolesco este Laureată a Medaliei UNESCO pentru Merite Artistice conferită de Directorul General Federico Mayor şi a titlului de Artist UNESCO pentru Pace conferit de Directorul General Koichiro Matsuura.

Noul Director General UNESCO, Irina Bokova, a numit-o în 2013 Ambasador Onorific UNESCO, iar zilele trecute, la Reuniunea de la Paris, considerând valoarea demersului şi a realizărilor Marianei Nicolesco în raport cu idealurile legate de patrimoniul mondial al culturii, a anunţat public acordarea Înaltului Patronaj UNESCO Festivalului, Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée şi

Mariana Nicolesco împreună cu Directorul General UNESCO, Irina Bokova, la Paris

Mariana Nicolesco împreună cu Directorul General UNESCO, Irina Bokova, la Paris

Cursurilor de Măiestrie Artistică Master Class iniţiate de aceasta.

În 2015 se vor împlini 20 de ani de la crearea acestor importante manifestări, la care au participat până acum peste 2200 de tineri artişti din 47 de ţări şi din 5 continente, celebrare ce coincide cu aniversarea a 70 de ani ai UNESCO.

Ecourile mondiale ale acestor evenimente confirmă credoul Marianei Nicolesco, care afirmă dintotdeauna că Nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decât cântul.

În pregătirea ediţiei jubiliare din anul viitor, între 28 iulie şi 3 august 2014 au loc la Brăila Cursurile de Măiestrie Artistică Master Class oferite de Mariana Nicolesco, la care şi-au anunţat participarea peste 70 de talente din România, Republica Moldova, Spania, Polonia, Italia, Armenia, Franţa, Slovenia, Statele Unite şi China.

Foto cu Mariana Nicolesco şi Mariana Irina Bokova – UNESCO, facebook

16
/07
/15

TVR prezintă concertul Filarmonicii din Viena de la Palatul Schönbrunn, dirijat pentru a doua oară de Zubin Mehta. Evenimentul este difuzat în două părţi, pe 18 iulie, de la ora 22.45, respectiv 25 iulie, de la 23.15, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

16
/07
/15

Se spune că au existat mulți dirijori legendari, dar un singur Herbert von Karajan. Probabil cel mai bine vândut artist de muzică clasică al tuturor timpurilor, Karajan s-a născut în Salzburg, în Austria, pe 5 aprilie, 1908, și a murit pe 16 iulie, 1989, în orașul în care a venit pe lume. Discurile lui s-au vândut în peste 200 de milioane de exemplare.

16
/07
/15

Trupa Byron concertează vineri, 17 iulie, de la ora 20.00, în Parcul Al.I.Cuza, la Foișorul de lemn. Evenimentul face parte din programul celei de-a X-a ediții a Stagiunii muzicale estivale, organizată de Primăria Sectorului 3. Intrarea publicului este liberă, iar accesul se face din strada Baba Novac, intersecție cu strada Câmpia Libertății.

15
/07
/15

Institutul Cultural Român de la Viena organizează duminică, 19 iulie, începând cu ora 10.30, un tur ghidat prin câteva locuri din capitala Austriei legate de biografia compozitorului român George Enescu, care a locuit şi studiat în Viena în perioada 1888-1894.

10
/07
/15

Orchestra Română de Tineret va participa, cu sprijinul ICR, la un turneu în Italia, Germania, Franța şi Austria în perioada 18 iulie -28 octombrie. Concertele vor avea loc la Dobbiacco pe 18 iulie, la Berlin pe 19 august, la Aix-en-Provence pe 2 septembrie și la Viena pe 28 octombrie 2015. Orchestra Română de Tineret este prima orchestră românească invitată să concerteze în celebra Konzerthaus din Viena.

09
/07
/15

La sfârşitul lunii septembrie, cel mai renumit cor din lume, Corul Armatei Roşii, ajunge în Capitală pentru a cuceri publicul bucureştean. Artiştii au adăugat în agenda turneului internaţional cel de-al doilea spectacol la Bucureşti, eveniment ce se va desfăşura pe 22 Septembrie, în aceeaşi locaţie - Sala Palatului.

08
/07
/15

Şapte orchestre din top 20 cele mai bune ale lumii în acest an vor concerta pe scena ediției 2015 a Festivalului Internațional George Enescu (30 august - 20 septembrie, București). Mai mult, publicul Festivalului se va putea bucura chiar de primele patru cele mai bine cotate orchestre ale lumii, conform unui top realizat de prestigioasa publicație britanică “Gramophone”.

07
/07
/15

Jazz in the Park 2015 a adunat peste 50 de mii de participanți, mai mult decât dublu față de ediția anterioară, iar Fondul Jazz in the Park s-a bucurat de un succes peste așteptări, au anunțat organizatorii festivalului.

07
/07
/15

Corurile reunite Cantus Mundi din Ucraina, Republica Moldova și România au cântat împreună sub bagheta Annei Ungureanu, dirijorul Corului Naţional de Cameră Madrigal - Marin Constantin, pe scenele ieșene, marcând inaugurarea secțiunii de concurs Cantus Mundi din cadrul Festivalului – Concurs Coral Internațional pentru Tineret "Gavriil Musicescu", ediția a III-a, desfășurată pe 4 iulie la Casa de Cultură a Studenților, Sala Gaudeamus.

05
/07
/15

Ediția cu numărul 3 a festivalului timișorean de jazz, JazzTM, a început în forță. De la artiști locali, până la nume mari din industrie, toți au oferit publicului un spectacol pe cinste.

01
/07
/15

CORUL DE COPII RADIO, ce aniversează anul acesta 70 de ani de la înfiinţare, un ambasador artistic al României peste hotare, participă ca invitat special pe 4 şi 5 iulie la IAŞI, la a III-a ediţie a Festivalului Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”, în cadrul căruia s-a organizat şi Concursul Internaţional Coral „Cantus Mundi”.