Mariana Nicolesco, Înaltul patronaj UNESCO pentru evenimentele Darclée
https://www.ziarulmetropolis.ro/mariana-nicolesco-inaltul-patronaj-unesco-pentru-evenimentele-darclee/

Festivalul, Concursul Internaţional de Canto „Hariclea Darclée” şi Cursurile de Măiestrie Artistică Master Class iniţiate de cunoscuta soprană Mariana Nicolesco au obţinut recent înaltul patronaj al UNESCO

Un articol de Petre Ivan|10 iulie 2014

Soprana Mariana Nicolesco a participat zilele trecute la Reuniunea de la Paris a Ambasadorilor Onorifici ai Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.

Mariana Nicolesco este Laureată a Medaliei UNESCO pentru Merite Artistice conferită de Directorul General Federico Mayor şi a titlului de Artist UNESCO pentru Pace conferit de Directorul General Koichiro Matsuura.

Noul Director General UNESCO, Irina Bokova, a numit-o în 2013 Ambasador Onorific UNESCO, iar zilele trecute, la Reuniunea de la Paris, considerând valoarea demersului şi a realizărilor Marianei Nicolesco în raport cu idealurile legate de patrimoniul mondial al culturii, a anunţat public acordarea Înaltului Patronaj UNESCO Festivalului, Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée şi

Mariana Nicolesco împreună cu Directorul General UNESCO, Irina Bokova, la Paris

Mariana Nicolesco împreună cu Directorul General UNESCO, Irina Bokova, la Paris

Cursurilor de Măiestrie Artistică Master Class iniţiate de aceasta.

În 2015 se vor împlini 20 de ani de la crearea acestor importante manifestări, la care au participat până acum peste 2200 de tineri artişti din 47 de ţări şi din 5 continente, celebrare ce coincide cu aniversarea a 70 de ani ai UNESCO.

Ecourile mondiale ale acestor evenimente confirmă credoul Marianei Nicolesco, care afirmă dintotdeauna că Nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decât cântul.

În pregătirea ediţiei jubiliare din anul viitor, între 28 iulie şi 3 august 2014 au loc la Brăila Cursurile de Măiestrie Artistică Master Class oferite de Mariana Nicolesco, la care şi-au anunţat participarea peste 70 de talente din România, Republica Moldova, Spania, Polonia, Italia, Armenia, Franţa, Slovenia, Statele Unite şi China.

Foto cu Mariana Nicolesco şi Mariana Irina Bokova – UNESCO, facebook

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.