Marius Constantinescu şi-a scos pe hârtie interviurile televizate
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-constantinescu-si-a-scos-pe-hartie-interviurile-televizate/

Jurnalistul Marius Constantinescu şi-a lansat cartea „Profil. Poveste. Personaj”. Volumul cuprinde o colecţie cu 29 dintre interviurile realizate pentru TVR, în cadrul emisiunii cu acelaşi nume.

Un articol de Corina Vladov|7 noiembrie 2013

Jurnalistul  Marius Constantinescu şi-a lansat cartea „Profil. Poveste. Personaj”. Volumul cuprinde o colecţie cu 29 dintre interviurile realizate pentru TVR, în cadrul emisiunii cu acelaşi nume.

După volumul „Cortez”, lansat în toamna aceasta în cadrul Festivalului Enescu, jurnalistul TVR Marius Constantinescu şi-a lansat ieri, la AnnArt Gallery, cartea care reuneşte 29 de interviuri realizate sub genericul emisiunii deja consacrate „Profil. Poveste. Personaj”, difuzate de TVR în perioada 2009-2011.

Volumul omonim include în paginile sale câteva dintre dialogurile pe care Marius Constantinescu le-a realizat cu personalităţi marcante ale vieţii artistice naţionale şi internaţionale. Ediţia emisiunii „Profil. Poveste. Personaj” dedicată dirijorului Ion Marin a obţinut în anul 2012 premiul APTR pentru cea mai bună emisiune-portret.

Salman Rushdie, Angela Gheorghiu, Alex. Gâlmeanu, Ion Marin, Giovanni Antonini, Ana Wagner, Jean-Yves Thibaudet, David Sandu, William Christie, Petrică Ionescu, Marc Minkowski, Oana Pellea, Hélène Grimaud, Răzvan Mazilu, Răzvan Penescu, Aura-Virginia Chirculescu, Alex. Leo Şerban, Theodora (Bobi) Dinulescu, Radu Paraschivescu, Mihaela Rădulescu, Sandra Pralong, Adrian Oianu, Jordi Savall, Damian Drăghici, Andrei Şerban, Viorica Cortez, Radu Afrim, Hédi Fried şi Virginia Zeani sunt numele celor care au răspuns invitaţiei lui Marius Constantinescu de a împărtăşi publicului telespectator şi, acum, publicului cititor, cele mai importante momente din viaţa şi din cariera lor.

Marius Constantinescu

„Profil. Poveste. Personaj a fost, poate, cea mai frumoasă metodă de a creşte profesional, de a mă… face mare şi ca om. Toţi cei care au fost invitaţii acestei emisiuni şi-au lăsat o amprentă asupra mea. Tocmai de aceea, nu aş putea să aleg un interviu preferat dintre cele adunate în carte. Ele vin la pachet cu amintiri, emoţii, pregătiri, care sunt, şi ele, parte din poveste. O poveste teribil de personală, pe care am vrut să o fac a tuturor”.

Marius Constantinescu

Citiți și: Marius Constantinescu îşi lansează cartea la Festivalul Enescu

La evenimentul de lansare a cărţii „Profil. Poveste. Personaj”, de Marius Constantinescu, au participat Daniela Zeca-Buzura, Cezar-Paul Bădescu, Gabriela Massaci, alături de câteva dintre personalităţile ale căror mărturii se regăsesc în volum, precum Sandra Pralong, Răzvan Mazilu, Theodora Dinulescu, Ana Wagner, David Sandu sau Răzvan Penescu.

Volumul „Profil. Poveste. Personaj” este publicat de Editura ART.

Foto: Ioana Chiriță (TVR)

16
/01
/23

Tatiana Ernuțeanu, poetă, eseistă și publicistă, a publicat recent volumul „Buletin de știri blues“, la Editura Tracus Arte (2022) și volumul „Carne, visuri si oase triste uitate în Hydra“, Editura Eikon (2020). Scrie pentru revistele Forbes Life și Psychologies.

11
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, duminică, 15 ianuarie 2023, de la ora 16.00, la Seneca Anticafe (str. Arhitect Ion Mincu 1), va avea loc o întâlnire cu tema „Presa culturală: schițe pentru un viitor posibil” – dialog pornind de la cel mai recent număr al revistei Lettre Internationale. Dezbaterea este organizată de ICR prin Centrul Național al Cărții.

10
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă invită duminică, 15 ianuarie 2023, între orele 11.00 - 13.00, la un eveniment dedicat legăturii dintre cultura scrisă și artele vizuale.

22
/12
/22

Luna aceasta, în cadrul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M a apărut ediția în limba română a unei cărți mult-așteptate: „Infinitul într-o trestie” de Irene Vallejo, cartea de eseu care, acum doi ani, a ținut primele pagini ale ziarelor de cultură din Spania, fiind recompensată cu două dintre cele mai importante distincții: Premiul Național pentru Eseu și Premiului Ojo Crítico. Ulterior, cartea lui Irene Vallejo a cucerit spațiul cultural internațional, fiind în curs de traducere în peste 30 de limbi.

20
/12
/22

Miercuri, 21 decembrie, de la ora 19.30, Editura Humanitas vă invită în Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o discuție despre volumul „Societatea digitală. Stăpâni, cetățeni sau sclavi?", în care Răzvan Rughiniș, profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice din București, unde predă cursuri de securitate cibernetică, internetul lucrurilor și protecția vieții private, cercetător și unul dintre inițiatorii programului Innovation Labs, analizează problemele și potențialul structurilor digitale care fac din ce în ce mai mult parte din viețile noastre.

19
/12
/22

În cartea sa „Hoții de atenție. De ce nu te poți concentra”, jurnalistul Johann Hari a adunat experiență din 50.000 de kilometri parcurși pentru a sta de vorbă cu nu mai puțin de 250 de experți care studiază consecințele pierderii atenției și concentrării, ea a declarat că, potrivit studiilor sale, acum „suntem mai predispuși să scanăm și să trecem cu ușurință mai departe atunci când citim pe ecrane – ne trecem privirea rapid peste informații pentru a extrage ce avem nevoie".

18
/12
/22

Ziarul Metropolis vă oferă un fragment din romanul „Lecții de chimie” de Bonnie Garmus, apărut recent și în limba română, la Editura Nemira. Bestseller The New York Times, cartea a fost nominalizată pentru Waterstones Debut Fiction Prize și este în curs de ecranizare ca serial Apple TV, cu Brie Larson în rolul principal.