Marius Florea Vizante, 42 de ani. La mulţi ani!
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-florea-vizante-42-de-ani-la-multi-ani/

Avusese deja câteva roluri la Teatrul de Comedie, când a primit un telefon. „Mi s-a spus că domnul Nae Caranfil face un film şi mă cheamă la casting… După ce am închis telefonul m-am aruncat în genunchi de fericire, ca fotbaliştii, pe mocheta din sufragerie, şi mi-am julit amândoi genunchii”.

Un articol de Petre Ivan|12 august 2014

Marius Florea Vizante s-a născut la 12 august 1972, în Oradea şi a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti în 1997 (clasa Gelu Colceag). A fost poreclit “Vizante” în clasa a noua, după ce a recitat un monolog cu haiducul Vizante.

După absolvirea facultăţii a jucat pe scenele bucureştene, la Teatrul Naţional, la Bulandra sau pe scena Teatrului de Comedie. Pe marele ecran a debutat în 1993 cu filmul È pericoloso sporgersi, de Nae Caranfil. A jucat apoi în În fiecare zi e noapte (1995), Cowboy & Alliens (1998), Fii cu ochii pe fericire (1998), Excalibur Kid – Zack si Sabia vrajita (1999), Filantropica (2002), Margo (2006), Imprevizibilii (2007), Ticalosii (2007), Restul e tacere (2008), Cocos Nucifera (2009). De asemenea, a făcut parte din grupul comic Vouă, alături de care a apărut în numeroase spectacole de divertsiment.

Haiducul Vizante intră la particular

La 18 ani, s-a dus la examenul de admitere la IATC cu monologul lui Ion din Năpasta. N-a fost admis, însă din fericire pentru el, în scurt timp avea să apară prima academie de arte particulară.

Problema era că acolo trebuia să plăteşti. Şi nu puţin. Era o sumă fabuloasă, ţin minte ca acum. 38.000 de lei. Ştiu că salariul tatălui meu era de 5-6.000 de lei pe lună cu care el întreţinea toată familia, 6 persoane. În momentul ăla i-am promis tatălui meu că îi voi înapoia până la ultimul leu şi că din momentul ăla n-am să-i mai cer nici un leu niciodată. Şi Dumnezeu m-a ajutat şi aşa s-a întâmplat…” , spune actorul care îşi serbează, astăzi, cea de-a 42-a aniversare.

Avusesese deja câteva roluri la Teatrul de Comedie, când a primit un telefon: „Mi s-a spus că domnul Nae Caranfil face un film şi vă cheamă la casting… După ce am închis telefonul m-am aruncat în genunchi de fericire, ca fotbaliştii, pe mocheta din sufragerie, şi mi-am julit amândoi genunchii”.

Foto cu Marius Florea Vizante – cinemagia

04
/01
/14

Lia Bugnar, actriţă, regizoare şi scriitoare, împlineşte astăzi 45 de ani. Marcela Moţoc Augessy publică un text-cadou, chiar de ziua ei, în Ziarul Metropolis.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.

18
/10
/13

Teodora Stanciu este o figură care ți se lipește de suflet prin farmecul și energia pe care le transmite. Aceeași forță se regăsește și în rolurile pe care le-a avut până acum, indiferent că este vorba despre un one woman show (,,Parfum de viață”) sau despre un rol episodic (,,Casa Zoikăi”).