Marius Manole face declaraţii dure la Garantat 100%
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-manole-face-declaratii-dure-la-garantat-100/

Noul sezon Garantat 100% începe în forţă. În prima ediţe a noului sezon, Cătălin Ştefănescu stă de vorbă cu actorul Marius Manole, duminică, 6 octombrie, de la ora 23.15, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. „Aş desfiinţa teatrele!“, spune Marius Manole.

Un articol de Corina Vladov|6 octombrie 2013

Noul sezon Garantat 100% începe în forţă. În prima ediţe a noului sezon, Cătălin Ştefănescu stă de vorbă cu actorul Marius Manole,  duminică, 6 octombrie, de la ora 23.15, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Marius Manole vorbeşte despre lumea fascinantă a teatrului, dar şi despre ceea ce nu se vede, adică despre viaţa unui actor, dincolo de cortină. Marius Manole povesteşte despre felul în care teatrul i-a modificat radical viaţa, dar şi despre dificultatea de a trăi într-o lume în care actorul e tratat ca o marfă ieftină.

„Aş desfiinţa teatrele. Pentru că ele au trupe formate dinainte de 1989 şi adăpostesc în general nişte oameni care nu mai au de mult căutări şi care ar trebui cumva să lase loc celor pentru care teatrul înseamnă uneori mai mult decât viaţa. Şi aş mai schimba ceva. Regizorii sunt obişnuiţi să pună piese indiferent de calitatea lor. Eu aş întruni un consiliu care să ia pulsul spectacolului în diverse stadii de lucru, şi dacă se constată că nu merită investiţi banii, aş sista producţia”, spune Marius Manole.

Citiţi şi: Marius Manole împlineşte 35 de ani! 6 poveşti-cadou pentru un mare actor

„Nu mai suntem la CAP, ca să facem normă. (…) Ne-am obişnuit să luăm publicul de la televizor şi să-l aducem în sală şi să-i dăm ceva care să concureze cu televiziunea, pentru că acolo sunt emisiuni la care râzi“, mai declară, ironic, Marius Manole.

Citiţi aici ce declaraţii a făcut Marius Manole în emisiunea Garantat 100%!

În ce măsură contează sau nu ce se spune despre felul în care îţi faci meseria, dacă publicul este prost sau deştept, dacă publicul poate fi păcălit, cum simte actorul maladiile profesionale sunt subiecte pe care Cătălin Ştefănescu le abordează în discuţia cu actorul Teatrului Naţional din Bucureşti.

Garantat 100%, la aniversarea de 15 ani, cu un invitat special, Marius Manole

„Începem noul sezon al emisiunii Garantat 100% cu un invitat care, sperăm, îi va bucura pe mulţi dintre cei care ne urmăresc – actorul Marius Manole. Acest sezon marchează împlinirea a 15 ani de când există emisiunea Garantat 100%. În loc să vorbim despre noi, cel mai corect e să le mulţumim celor care ne sunt alături, celor care au încredere în noi şi urmăresc ceea ce facem, invitaţilor care ne-au călcat pragul, dar şi partenerilor noştri, care susţin cu generozitate, în vremuri foarte dificile, o emisune culturală.

Sunt doar primii 15 ani din istoria acestei emisiuni. Iar de acum încolo o să facem, cu aceeaşi credinţă, ceea ce am făcut şi până acum. Adică o să exprimăm felul nostru de a înţelege ideea de televiziune publică”, declară Cătălin Ştefănescu, moderatorul şi realizatorul emisiunii Garantat 100% de la TVR.

Marius Manole

Marius Manole s-a născut la Iaşi, pe 4 octombrie 1978 şi este, din 2002, actor la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB)

Anul acesta, emisiunea Garantat 100%, realizată şi prezentată de Cătălin Ştefănescu, intră în cel de-al 15-lea an de când este difuzată de TVR. Întreaga colecţie a emisiunilor Garantat 100% poate fi vizionată şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro.

Foto cu Marius Manole: TVR

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.