Marius Manole, în „O noapte furtunoasă”, la TVR2
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-manole-in-o-noapte-furtunoasa-la-tvr2/

Luni, 30 decembrie, de la ora 20.10, în premieră la TVR 2, TVR HD şi online pe TVRplus.ro, va fi difuzat spectacolul „O noapte furtunoasă”, cu Florin Zamfirescu, Marius Manole şi Vlad Zamfirescu.

Un articol de Petre Ivan|27 decembrie 2013

Luni, 30 decembrie, de la ora 20.10, în premieră la TVR 2, TVR HD şi online pe TVRplus.ro, va fi difuzat spectacolul „O noapte furtunoasă”, cu Florin Zamfirescu, Marius Manole și Vlad Zamfirescu.

„O noapte furtunoasă” aduce în faţa camerelor, printr-o distribuţie de excepţie, textul piesei care împlineşte la începutul anului viitor 135 de ani de la premieră. „Toată lumea ştie cum decurge acţiunea din piesa lui I.L.Caragiale. Singure, personajele nu au dreptul să ştie. Şi nici realizatorii spectacolului. Şi nici spectatorii.

Marius Manole

Pentru că dacă ar şti, nu ar mai urmări spectacolul. Bine, dar vorbele sunt aceleaşi! Da, dar contextul poate schimba sensul vorbelor! A ştiut cineva vreodată ce înseamnă onoarea de familist?

Există şi o onoare de ne-familist sau „becherii” se ghidează după un alt cod?”, spune regizorul Mihai Manolescu.

Marius Manole

Cum scapă neatinsă „onoarea de familist” a Jupânului Dumitrache? Prin ce aventuri trece „amploiatul” judiciar Rică Venturiano, „nebun de amor” după Ziţa lui? Cine are şi cine nu are „rezon” în piesa lui Caragiale?

Marius Manole, într-una dintre cele mai cunoscute comedii de moravuri

Franţuzisme şi vorbe de mahala, încurcături comice şi situaţii neaşteptate, personaje tipice cu nume predestinate… Intră în jocul uneia dintre cele mai cunoscute comedii de moravuri caragialeşti Florin Zamfirescu (Jupân Dumitrache), Demeter Andras (Nae Ipingescu), Marius Manole (Rică Venturiano), Vlad Zamfirescu (Chiriac), Sorin Şaguna (Spiridon), Ioana Anastasia Anton (Veta) şi Ştefana Samfira (Ziţa).

Marius Manole

Producţia tv „O noapte furtunoasă” a putut fi vizionată, în avanpremieră, la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), proiecţia făcând parte din seria de evenimente pe care Televiziunea Română le organizează pentru promovarea teatrului de televiziune.

Povestea acestei noi producţii TVR este relatată de către regizorul Mihai Manolescu într-un scurt interviu acordat Televiziunii Române, pe site-ul TVR – „Regizorul Mihai Manolescu, despre piesa O noapte furtunoasă”.

Marius Manole

Foto: „O noapte furtunoasă”, cu Florin Zamfirescu, Marius Manole și Vlad Zamfirescu – TVR

02
/12
/16

Scriitorul nipon Haruki Murakami va publica viitorul său roman în luna februarie, după cum a anunțat editura sa, care însă nu a dezvăluit titlul și nici subiectul viitoare cărți. În 2015, Murakami a publicat “Men Without Women”, o colecție de șase povestiri scurte, dintre care una inedită și celelalte cinci apărute deja într-o revistă literară.

02
/12
/16

Radu Iacoban, unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi şi regizori tineri, revine în decembrie cu o un nou spectacol: “O intervenţie”, de Mike Bartlett, cu Ana Ularu şi Lucian Iftime în distribuţie. Spectacolul (nerecomandat persoanelor cu vârsta sub 16 ani) va putea fi văzut sâmbătă, 10 decembrie şi duminică, 11 decembrie, de la ora 19:30, la Teatrul Act.

02
/12
/16

După șase ediții de mare succes pe scenele din România și Europa, Turneul “Duelul Viorilor Stradivarius versus Guarneri” (un proiect Radio România) va fi prezentat în două prestigioase săli de concert: la Carnegie Hall (Weill Recital Hall), din New York, astăzi, 2 decembrie, de la ora 20:00, și la Kennedy Center for the Performing Arts (Family Theater), din Washington, DC, pe 5 decembrie, de la ora 18:00.

02
/12
/16

“N-am întârziat niciodată şi n-am obosit niciodată. Am ajuns primul la teatru şi am plecat întotdeauna ultimul.” – Mitică Popescu. Îndrăgitul actor, născut la București, pe 2 decembrie 1936, împlinește astăzi 80 de ani!

01
/12
/16

Începând din sec. al XVIII-lea, domnii fanarioţi au luat o serie de măsuri menite să transforme aglomaraţia de case ridicate cum da Dumnezeu, pe uliţe desfundate, fără nume şi ameninţate periodic de revărsările Dâmboviţei, într-un oraş mai bine rostuit.

30
/11
/16

Cinematografele indiene vor trebui să difuzeze imnul național înaintea fiecărei proiecții de film, a decis miercuri Curtea Supremă din India. Ordinul vine pe fondul unei dezbateri la nivel național cu privire la ascensiunea naționalismului agresiv în India sub conducerea partidului hindus de dreapta Bharatiya Janata Party.

30
/11
/16

Cu ocazia Sărbătorilor, micii actori din centrele umanitare Mia’s Children și The Door au pus în scenă “Steaua Nordului”, un spectacol pentru întreaga familia - canto, clovnerii și dans. Coregrafia a fost creată de la zero chiar de către copii. Spectacolul va avea loc pe 8 și 9 decembrie, de la ora 19.00, la Conservator, iar banii strânși din vanzarea biletelor vor fi donați copiilor.

30
/11
/16

Începutul lunii decembrie aduce la Radio România Muzical, unicul post românesc clasic, jazz & more, întâlniri memorabile: cu unul dintre cei mai importanți compozitori ai tuturor timpurilor, Wolfgang Amadeus Mozart, comemorat la 225 ani de la moarte, dar și mari spectacole de operă, transmise în direct de pe două dintre cele mai importante scene ale lumii: Teatrele Metropolitan din New York și Scala din Milano

30
/11
/16

Gigi Căciuleanu, alături de trupa sa, repetă pe scena Teatrului EXCELSIOR pentru cel mai nou spectacol al său, #EMOJIPLAY. Avanpremiera va avea loc pe 13 decembrie, iar premiera oficială pe 14 decembrie în Sala Mare a Teatrului EXCELSIOR.

30
/11
/16

Capodoperă a literaturii universale, adevărată încercare pentru interpreţi şi creatorii de spectacol, piesă de perenă actualitate, plină de învăţăminte pentru cei de astăzi, ca şi pentru contemporanii lui Shakespeare, Regele Lear revine pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti după 46 de ani de la memorabila montare a lui Radu Penciulescu, cu George Constantin în rolul titular.

29
/11
/16

Trecutul ne dezvăluie foarte multe lucruri, nu doar o incurabilă melancolie. Trecutul are o anumită forţă de a se impune în actualitate fără a-şi face simtiţă prezenţa. Acest lucru se petrece şi cu teatrul în general când pur şi simplu vorbim despre teatru, chiar dacă o facem la timpul trecut. Forţa sa este invizibilă şi efectele devin vizibile când doar îi constatăm absenţa.

29
/11
/16

Sâmbătă, 3 decembrie, la ora 17.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, regizorul Radu Jude și criticul de film Andrei Gorzo vor intra în culisele filmului "Inimi cicatrizate". Pelicula lui Jude a câştigat Premiul Special al Juriului şi trofeul "Don Quijote" la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

29
/11
/16

În 1869, „fiica Rinului”, Elisabeta de Wied, căsătorită cu principele Carol, plină de emoţie şi bolnavă de rujeolă, îşi făcea intrarea în Bucureşti, unde avea să domnească alături de soţul ei până în septembrie 1914.