Marius Manole, invitatul lui Mircea Dinescu la Politica si delicateturi
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-manole-invitatul-lui-mircea-dinescu-la-politica-si-delicateturi/

Pasionat de bucătărie, actorul Marius Manole îi dă o mână de ajutor lui Mircea Dinescu: taie conştincios legumele, amestecă în oale şi gustă din tot ce se găseşte pe masă. Politică şi delicateţuri, cu Marius Manole, este la TVR 1 şi TVR+ duminică, 19 noiembrie, de la 15.30.

Un articol de Petre Ivan|17 noiembrie 2017

 „Am vrut să-l şochez puţin, trebuie să recunosc, dar el e actor şi a văzut multe la viaţa lui”, spune râzând poetul, care îşi aşteaptă invitatul la Politică şi delicateţuri cu două… capete: unul fiert, de viţel şi unul copt, de porc. Duminică, la Politică şi delicateţuri de la TVR 1, invitatul lui Mircea Dinescu este unul dintre cei mai iubiţi actori din noua generaţie: Marius Manole. Ediţia se vede la TVR 1 şi TVR+ pe 19 noiembrie, de la ora 15.30.

„E uşor înspăimântător, dar după ce le vezi în farfurie, gustul îţi domoleşte părerea” spune Marius Manole, pe care Dinescu îl pune la treabă încă de la începutul emisiunii. Pasionat de bucătărie, musafirul taie conştincios legumele, amestecă în oale şi gustă din tot ce găseşte pe masă. Dinescu prepară o mâncare „uşor sălbatică, pentru oameni fini”, adică o tocană din limbă şi falcă de vită şi porc, copan de gâscă afumat, cârnaţi de la Cetate. Nu lipsesc ingredientele sale vedetă: zeama de portocale, dulceaţa de ardei iuţi şi ardeiul copt, dar şi piperul roşu cu aromă de trandafiri.

Marius Manole se simte ca acasă în bucătăria poetului, râde, glumeşte şi participă cu bucurie la prepararea tocanei. „Mi-ar plăcea să învăţ să gătesc ca Dinescu, să am o săptămână în care să stau aici lângă bucătari şi să văd cum fac… mi se pare una dintre cele mai frumoase meserii din lume”.

Dinescu asortează la tocană o salată de varză murată în care pune seminţe, fructe de pădure şi rodie, apoi îl pofteşte pe Marius în cramă, la un pahar de rose.

Gazda şi musafirul ascultă vrăjiţi muzica celebrului lăutar Ionel Tudorache, care îi transpune, cu timbrul său inegalabil şi cu piesele vechi, în atmosfera de la începutul secolului trecut. Discuţia de la masă ne dezvăluie lucruri despre începuturile carierei lui Marius Manole, acesta povestind cu farmec întâmplări hazlii din lumea teatrului, spre deliciul poetului, la rândul său atras de actorie încă din adolescenţă.

Aşadar, duminică, 19 noiembrie, la TVR 1 avem întâlnire cu un actor care excelează prin sinceritate şi firesc: Marius Manole. Politică şi delicateţuri începe la ora 15.30 şi poate fi vizionată la TVR 1 şi TVR+.

***

Actorul Marius Manole s-a născut pe 4 octombrie 1978, la Iaşi. A absolvit, în anul 2000, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, iar între anii 2002 şi 2003 a urmat cursurile secţiei de coregrafie din cadrul UNATC Bucureşti. Din 2002 este angajat al Teatrului Naţional din Bucureşti, unde în stagiunea curentă, joacă în nu mai puţin de 9 piese. De-a lungul timpului a colaborat cu teatrele Bulandra, Metropolis, Odeon, Maria Filotti din Brăila, Teatrul Naţional Timişoara etc. Deşi declară că nu îl pasionează lumea filmului, de-a lungul carierei a jucat în câteva filme de lung şi scurt metraj sub bagheta unor regizori cunoscuţi, precum Silviu Purcărete şi Alexa Visarion.

Pe lângă rolurile din treatru care l-au făcut celebru, Marius Manole are numeroase alte preocupări, printre care: prezintă împreună cu Marius Tucă programul matinal al postului de radio Smart FM, are roluri speciale în emisiuni de televiziune, se implică în proiecte sociale de impact.

Foto: Marius Manole  si Mircea Dinescu – tvr.ro

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.