Martino Tirimo este invitat pe scena Salii Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/martino-tirimo-este-invitat-pe-scena-salii-radio/

Pianistul „fenomen” Martino Tirimo este invitat special în concertul extraordinar dedicat Preşedinţiei Ciprului la Consiliul Uniunii Europene (1 iulie – 31 decembrie 2012) susţinut de Orchestra Naţională Radio. În cadrul evenimentului, pe scena Sălii Radio va urca şi Corul Academic Radio (dirijor Dan Mihai Goia), la pupitrul orchestrei aflându-se dirijorul grec Nikos Christodoulou, care a […]

Un articol de Andrada Văsii|11 decembrie 2012

Pianistul „fenomen” Martino Tirimo este invitat special în concertul extraordinar dedicat Preşedinţiei Ciprului la Consiliul Uniunii Europene (1 iulie – 31 decembrie 2012) susţinut de Orchestra Naţională Radio.

În cadrul evenimentului, pe scena Sălii Radio va urca şi Corul Academic Radio (dirijor Dan Mihai Goia), la pupitrul orchestrei aflându-se dirijorul grec Nikos Christodoulou, care a ocupat funcţia de director muzical al Orchestrei Simfonice Radio din Grecia, al Orchestrei Simfonice şi Corului din Atena, derulând o bogată activitate internaţională.

Concertul va începe şi se va încheia prin lucrări închinate celor două ţări, celei sărbătorite şi celei gazdă: uvertura operei Rosamunda – Prinţesa Ciprului, de Schubert şi Rapsodia română nr. 1, de George Enescu.

Din programul serii vor mai face parte lucrări de: Chopin – Andante spianato şi Marea poloneză, Beethoven – Fantezia pentru pian, solişti, cor şi orchestră, op. 80, şi Debussy – 12 Preludii din caietul 2, prezentate chiar în orchestraţia lui Nikos Christodoulou.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Născut în Cipru, dar având origini greceşti, Martino Tirimo avea să se stabilească împreună cu familia sa în Londra, absolvind la vârsta de 16 ani cursurile Academiei Regale de Muzică din capitala Marii Britanii, urmând apoi să se perfecţioneze la Viena cu Gordon Green.

A susţinut numeroase concerte alături de Filarmonica din Viena, Dresden Staatskapelle, Leipzig Gewandhaus, Bayerischer Rundfunk, London Symphony, Filarmonica din Londra, Academy of St. Martin in the Fields.

Deţine 50 de înregistrări pe disc, dintre care CD-ul ce include Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră şi Rapsodia pe o temă de Paganini de S. Rahmaninov a fost considerat unul dintre cel mai bine vândute discuri EMI.

A fost distins cu Discul de Aur în anul 1994 şi cu premiul Fundaţiei Nemitsas pentru Excelenţă în Arte şi ştiinţă, în anul 2011.

Cu o personalitate artistică complexă, Nikos Christodoulou a reuşit să se impună în lumea artistică repurtând succese de dirijor, pianist şi compozitor deopotrivă.

Sursa: Agerpres

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.