Mărțișoare culturale la Fundația Calea Victoriei
https://www.ziarulmetropolis.ro/martisoare-culturale-la-fundatia-calea-victoriei/

În luna Martie, Fundaţia Calea Victoriei oferă mărţişoare culturale. Doamnele şi domnişoarele sunt invitate să aleagă dintre cursurile de „Stil vestimentar feminin”, „Machiaj”, „Pictură”, „Poveştile cuplurilor celebre” şi „Ateliere de dezvoltare personală”.

Un articol de Liliana Matei|21 februarie 2015

Pentru a fi cochete și dichisite la venirea primăverii, Fundația Calea Victoriei le-a pregătit ,,Atelierul de Stil vestimentar feminin”, din 4 Martie. La acest curs veți afla cum să vă alegeți hainele așa încât să vă puneţi în evidență calitățile, dar şi cum să combinați nuanțe și tonuri de culoare.

Iar Cursul practic de machiaj, din 14 Martie vă oferă instrumentele şi tehnicile de bază pentru crearea machiajului perfect atât pentru zi cât și pentru seară, precum și sfaturi personalizate. În plus, fiecare cursantă va primi o trusă profesională de machiaj.

Atelierul Creșterea încrederii în sine și dezvoltarea charismei, din 2 Martie vă ajută să fiți o prezență publică plăcută și admirată. Prin exercițiile de stăpânire a tracului și gestionarea emoțiilor, veţi afla cum să socializaţi mai ușor cu cei din jur și să comunicați cu lejeritate.

Aduceți eleganța şi inovaţia în casa dumneavoastră, explorând diverse stiluri ale designului interior la cursul de Introducere în Design interior și Arhitectură, din 12 Martie . Învățați cum să aplicați în propria locuință câteva reguli simple şi eficiente pentru a vă transforma casa în cuibul confortabil pe care vi-l doriți.

Atelierul de pictură și creativitate din 6 Martie vă permite să vă jucați cu propria imaginație și, în același timp, să exploraţi patru mari curente artistice: Art nouveau, Pointilismul, Cubismul și Expresionismul. Picturile se vor realiza pe patru suporturi diferite și vor combina texturi și tehnici aparte pentru fiecare dintre ele.

O lună a feminității și a optimismului nu putea fi completă fără poveștile de dragoste ce au rămas în istorie. Pătrundeți în lumea pasională a îndrăgostiţilor la cursul Cupluri celebre dincolo de mit, unde îi veți cunoaște pe Antoniu şi Cleopatra, Paris și Elena, dar și cupluri apropiate vremurilor noastre, precum Scott şi Zelda Fitzgerald sau Simone de Beauvoir şi Jean-Paul Sartre.

INFO

Înscrierile la cursuri se fac la contact@victoriei.ro

În luna martie puteți încerca din programul Fundației Calea Victoriei:

Creșterea încrederii în sine și dezvoltarea charismei, din 2 Martie
Emil Cioran: cărțile, prietenii, iubirile, din 2 Martie
Atelier de fotografie urbană: de la „poze” la fotografii, din 4 Martie
Atelier de Stil vestimentar feminin, din 4 Martie
Tehnici și strategii de Vânzare, din 6 Martie
Atelier de dicție și de vorbire, din 9 Martie
Curs de Branding personal, din 11 Martie
Atelier de Nutriție: „Suntem ceea ce mâncăm”, din 12 Martie
Atelier de astronomie – teorie și observații astronomice, din 12 Martie
Introducere în Design interior și Arhitectură, din 12 Martie
Curs practic de machiaj, din 14 Martie
Introducere în arta actorului, din 16 Martie
Curs de Istoria Artei, din 19 Martie
Cabala prin povești, din 23 Martie
Jurnalism narativ – atelier practic, din 25 Martie

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.

27
/04
/20

Pictorii, sculptorii, criticii de artă sau scriitorii sunt cărți deschise ale creației lor, vizibile fiind operele și mai puțin bornele ce duc spre realizarea acestora. Uneori, o întâmplare sau destinul, alteori persoana ce a stat în dreptul lor, au fost sursele ce au dus la expresia formelor de valoare. Soția cunoscutului critic de artă Valentin Ciucă m-a introdus în povestea nescrisă a vieții sale.

08
/04
/20

Centrul Ceh este unul dintre cele mai populare institute culturale din România, cunoscut pentru proiecte ca Documentary Mondays, Future Museum sau Cinemascop. Ca toate instituțiile și organizațiile ce se ocupă cu organizarea de evenimente culturale, Centrul Ceh caută să se adapteze noii situații în care cultura se mută în mediul online. Astfel, seria de interviuri cu artiști români și cehi 5Întrebări va fi publicată în săptămânile următoare.

Page 1 of 5412345...102030...Last »