Mărțișoare culturale la Fundația Calea Victoriei
https://www.ziarulmetropolis.ro/martisoare-culturale-la-fundatia-calea-victoriei/

În luna Martie, Fundaţia Calea Victoriei oferă mărţişoare culturale. Doamnele şi domnişoarele sunt invitate să aleagă dintre cursurile de „Stil vestimentar feminin”, „Machiaj”, „Pictură”, „Poveştile cuplurilor celebre” şi „Ateliere de dezvoltare personală”.

Un articol de Liliana Matei|21 februarie 2015

Pentru a fi cochete și dichisite la venirea primăverii, Fundația Calea Victoriei le-a pregătit ,,Atelierul de Stil vestimentar feminin”, din 4 Martie. La acest curs veți afla cum să vă alegeți hainele așa încât să vă puneţi în evidență calitățile, dar şi cum să combinați nuanțe și tonuri de culoare.

Iar Cursul practic de machiaj, din 14 Martie vă oferă instrumentele şi tehnicile de bază pentru crearea machiajului perfect atât pentru zi cât și pentru seară, precum și sfaturi personalizate. În plus, fiecare cursantă va primi o trusă profesională de machiaj.

Atelierul Creșterea încrederii în sine și dezvoltarea charismei, din 2 Martie vă ajută să fiți o prezență publică plăcută și admirată. Prin exercițiile de stăpânire a tracului și gestionarea emoțiilor, veţi afla cum să socializaţi mai ușor cu cei din jur și să comunicați cu lejeritate.

Aduceți eleganța şi inovaţia în casa dumneavoastră, explorând diverse stiluri ale designului interior la cursul de Introducere în Design interior și Arhitectură, din 12 Martie . Învățați cum să aplicați în propria locuință câteva reguli simple şi eficiente pentru a vă transforma casa în cuibul confortabil pe care vi-l doriți.

Atelierul de pictură și creativitate din 6 Martie vă permite să vă jucați cu propria imaginație și, în același timp, să exploraţi patru mari curente artistice: Art nouveau, Pointilismul, Cubismul și Expresionismul. Picturile se vor realiza pe patru suporturi diferite și vor combina texturi și tehnici aparte pentru fiecare dintre ele.

O lună a feminității și a optimismului nu putea fi completă fără poveștile de dragoste ce au rămas în istorie. Pătrundeți în lumea pasională a îndrăgostiţilor la cursul Cupluri celebre dincolo de mit, unde îi veți cunoaște pe Antoniu şi Cleopatra, Paris și Elena, dar și cupluri apropiate vremurilor noastre, precum Scott şi Zelda Fitzgerald sau Simone de Beauvoir şi Jean-Paul Sartre.

INFO

Înscrierile la cursuri se fac la [email protected]

În luna martie puteți încerca din programul Fundației Calea Victoriei:

Creșterea încrederii în sine și dezvoltarea charismei, din 2 Martie
Emil Cioran: cărțile, prietenii, iubirile, din 2 Martie
Atelier de fotografie urbană: de la „poze” la fotografii, din 4 Martie
Atelier de Stil vestimentar feminin, din 4 Martie
Tehnici și strategii de Vânzare, din 6 Martie
Atelier de dicție și de vorbire, din 9 Martie
Curs de Branding personal, din 11 Martie
Atelier de Nutriție: „Suntem ceea ce mâncăm”, din 12 Martie
Atelier de astronomie – teorie și observații astronomice, din 12 Martie
Introducere în Design interior și Arhitectură, din 12 Martie
Curs practic de machiaj, din 14 Martie
Introducere în arta actorului, din 16 Martie
Curs de Istoria Artei, din 19 Martie
Cabala prin povești, din 23 Martie
Jurnalism narativ – atelier practic, din 25 Martie

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.